Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kai aistra pabėga iš miegamojo: priežastys, kodėl moterys nebenori mylėtis

Sakoma, kad išblėsusi arba apskritai iš miegamojo dingusi aistra yra ženklas, kad kažkas negerai poros santykiuose. Tačiau pasitaiko ir atvejų, kuomet meilė yra, tačiau jaučiate, kad nebenorite mylėtis, ir negalite paaiškinti kodėl. Kokios gali būti to priežastys?
Pavargusi moteris
Nenori / 123RF.com nuotr.

Tai lemiančių faktorių yra įvairių, ir jų gali būti ne vienas tuo pačiu metu. Womenshealthmag.com aptarė dažniausius iš jų, susijusius tiek su fizine, tiek su psichine ar emocine moters sveikata, taip pat ir su hormonų ar gyvenimo būdo pokyčiais.

Vartojate kontracepciją

Moterims, kurios vartoja hormoninius kontraceptikus, priklausomai nuo jų sudėties ir poveikio, gali sumažėti lytinis potraukis. Jeigu tai pajutote vos pradėjusios vartoti kontraceptikus, rekomenduojama pasitarti su ginekologe(-u), nes yra jums veikiausiai tinkamesnių vaistų.

Beje, panašus efektas gali įvykti ir jei ką tik nutraukėte tokių vaistų vartojimą – tai gali būti susiję su laikinu hormonų disbalansu ir prireikti iki kelių mėnesių, kol organizmas apsipras ir grįš į savo vėžes.

Neseniai gimdėte

Gimdžiusiųjų ir žindančių moterų organizme vyksta daugybė hormoninių pokyčių, kurie paskatina sumažėjusį lytinį potraukį. Taip pat po gimdymo moteris gali jausti makšties sausumą ir vaginos skausmus, kas atbaido nuo lytinių santykių.

Be to, namuose atsiradęs kūdikis reikalauja daug rūpesčio ir laiko, tad ne tik moteris, bet ir vyras gali jaustis pervargę, neišsimiegoję ir mažiau nusiteikę mylėtis. Svarbiausia suvokti, kad ši situacija – laikina, ir pernelyg savęs nespausti dėl jos.

Jaučiate stresą ar nerimą

Organizmas, patirdamas daug streso ar nerimo, gamina hormoną kortizolį, kuris gali sumažinti libido. Taigi natūralu, kad jei nuolat nerimaujate dėl karjeros, šeimos ir buities rūpesčių, tai atsiliepia ir jūsų savijautai miegamajame.

Šiuo atveju stresinių situacijų mažinimas, poilsis ir požiūrio keitimas padėtų atgauti geresnę emocinę bei seksualinę nuotaiką.

Patiriate seksualinį nuobodulį

Dažnas ilgalaikių santykių palydovas – nuobodulys, kuomet atrodo, kad seksualinėje srityje viskas yra tas pats per tą patį, nieko naujo. Gali būti ir taip, kad tai, kas jums patiko anksčiau, dabar nekelia aistros, tačiau to neįvardijate partneriui. Be to, seksualinio nuobodulio priežastis gali būti ir orgazmo stoka.

Šiuo atveju problema savaime neišsispręs – reikia apie tai subtiliai pasikalbėti su partneriu, papasakoti, ko norėtume, kad su jumis darytų, ir ieškoti naujų būdų aistrai pakurstyti. Naujos sekso pozos, apsikeitimas vaidmenimis, sekso žaisliukų ar lubrikantų išmėginimas, netgi naujos vietos mylėtis – tai gali padėti.

Jums trūksta miego

Miegas, kaip ir maistas, yra tai, be ko žmogus ilgai neišgyventų. Jei šie pamatiniai dalykai neužtikrinami, nenuostabu, jog ir mylėtis nebesinori. Organizmas, kuris jaučia nuolatinį miego trūkumą, gamina mažiau testosterono, kuris skatina seksualinį apetitą, be to, pavargęs žmogus turi mažiau jėgų tęsti seksualinį aktą.

Šiuo atveju reikalinga ne tik užtikrinti kokybiškesnį miegą, bet ir apgalvoti, kuriuo paros metu abu su partneriu jaustumėtės seksualiai aktyviausi.

Nepriimate savo kūno

Gali būti ir taip, kad nenoras mylėtis susijęs su jūsų požiūriu į savo kūną, ypač jei jis dėl kokių nors priežasčių pasikeitė. Sumažėjusi savivertė skatina užsiverti, nenorėti apsinuoginti prieš savo partnerį. Jei lovoje galvojate apie tai, kokioje pozicijoje ar kokiame apšvietime jūsų kūnas geriau atrodo, natūralu, kad pasimėgauti lytiniu aktu nėra kada.

Turite neišspręstų klausimų

Galiausiai, kaip jau buvo minėta įžangoje, sumažėjusi aistra gali būti susijusi su jūsų santykiais. Jei dėl kažkokių priežasčių pykstate ar jaučiate apmaudą, o gal esate susipykusi su partneriu, tai gali paskatinti norą atsitraukti ir fiziškai.

Ir čia ypač svarbu komunikuoti – kalbėtis apie tai ir išspręsti neišspręstus klausimus bei ginčus. Tik darykite tai ne kaltinant, o išsakant, kaip dėl to jaučiatės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne