Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kaip pagerinti savo seksualinį gyvenimą? Paprasti patarimai, darantys stebuklus

Nuobodulys – viena dažniausių priežasčių, kodėl partneriai ima dairytis „į kairę“ arba tiesiog atsisakyti sekso. Vis dėlto įnešti naujų vėjų į poros intymų gyvenimą galima ir be trečio žmogaus ir kitų radikalių ir tikrai ne pačių protingiausių sprendimų. Štai keletas patarimų, kaip tai padaryti.
Susipykusi pora
Susipykusi pora / Shutterstock nuotr.

Kaip padidinti lytinį potraukį?

Dauguma tyrimų rodo, kad moters lytinis potraukis pasiekia aukščiausią tašką apie ovuliaciją, t.y. biologiniu metu, kai labiausiai galite pastoti. Tačiau taip yra ne visada. Kiti gyvenimo veiksniai taip pat gali turėti įtakos libido, ypač tokie dalykai kaip stresas ir įtempta dienotvarkė.

Pavyzdžiui, darbe patiriant stresą gali sumažėti susidomėjimas seksu, tačiau atostogų metu jūsų libido gali atsigauti.

Vienišų moterų seksualinis susidomėjimas paprastai labiau išauga apie ovuliaciją nei moterų, turinčių ilgalaikius santykius, rašo „Flo“. Šiem patarimai, kuriuos išvysite žemiau, daugiausia skirti moterims. Visgi, iš esmės tinka bet kokios lyties žmogui, turinčiam partnerį ir norinčiam pažadinti apsimiegojusį savo ir jo/jos libido.

Shutterstock nuotr./Pora kalbasi lovoje
Shutterstock nuotr./Pora kalbasi lovoje

Atvirai pasikalbėkite

Jei apie tai dar nesate kalbėję su partneriu, raginame rasti laiko. Seksologų teigimu, kalbėtis apie seksą naujuose santykiuose gali būti sunku, nes galite jaustis nedrąsiai. Tuo metu gyvenant ilgai su partneriu gali būti baisu antrąją pusę įžeisti. Visgi, labai svarbu būti sąžiningam su savimi: jei seksas jūsų netenkina, bendravimas su partneriu padės tai pakeisti. Be to, tikėtina, kad atviras ir nuoširdus pokalbis apie seksą su partneriu paskatins jus abu atsiverti ir pasidalyti savo jausmais.

Kad šis pokalbis būtų veiksmingas ir netaptų ginčų šaltiniu, neturėtumėte moralizuoti ar priekaištauti partneriui. Švelniai paaiškinkite, ko norite, o ne akcentuokite, ką jūsų partneris daro blogai.

Šiam pokalbiui pasirinkite tinkamą laiką. Tai gali būti per pusryčius, vonioje arba lovoje. Svarbiausia, kad abu neskubėtumėte ir būtumėte gerai nusiteikę kalbėtis apie seksą ir sveikatą.

Shutterstock nuotr./Austrės – vienas iš afrodiziakų
Shutterstock nuotr./Austrės – vienas iš afrodiziakų

Išbandykite afrodiziakus

Maistas ir seksas yra du pagrindiniai žmogaus poreikiai. Nenuostabu, kad žmonės mėgsta juos derinti, kad patirtų papildomą malonumą.

Afrodiziakas – tai bet koks produktas, kuris stimuliuoja ir didina lytinį potraukį. Šokoladas, austrės, avokadas, raudonieji pipirai, ženšenis, medus, braškės ir riešutai laikomi geriausiais maisto produktais afrodiziakais.

Tačiau, remiantis naujausiais tyrimais, tik ženšenis pasirodė esąs veiksmingas, kovojant su vyrų seksualinėmis problemomis. Visuose kituose moterims ir vyrams skirtuose afrodiziakiniuose maisto produktuose yra arba nuotaiką gerinančių medžiagų (šokolade ir aitriosiose paprikose), arba vitaminų (meduje – vitamino B, avokade – vitamino E, braškėse – vitamino C) ir mineralų (austrėse ir riešutuose yra cinko), kurie naudingi organizmui.

Shutterstock nuotr./Priemonė Kėgelio pratimams atlikti
Shutterstock nuotr./Priemonė Kėgelio pratimams atlikti

Atlikite keletą Kėgelio pratimų

Kėgelio pratimai skirti dubens raumenims stiprinti. Juos reguliariai darančios moterys pastebėjo, kad atlikus Kėgelio pratimus pojūtis lytinių santykių metu tapo intensyvesnis.

Šie pratimai gali teigiamai paveikti intymumą ir seksualinį malonumą abiem partneriams. Stiprūs moterų raumenys padeda patirti intensyvesnį orgazmą. Vyrų pojūčius sustiprina dėl įgyto elastingumo stipriai suspausta varpa makštyje.

Norėdami visapusiškai išnaudoti Kėgelio pratimų naudą, sustabdykite tekančio šlapimo srovę sutraukdami dubens dugno raumenis. Pakanka 3 kartus per dieną sutraukti ir atpalaiduoti šiuos raumenis po 10 pakartojimų. Pratimą galite atlikti bet kada – darbo vietoje, vairuodami ar gulėdami ant sofos su knyga.

Pasikalbėkite „nešvankiai“

Seksualiausias mūsų kūno organas yra smegenys, iš kurių kyla seksualinis potraukis. Štai kodėl „nešvankūs pokalbiai“ arba kalbėjimas apie seksą grubiai ar nepadoriai taip jaudina.

Viskas prasideda smegenų dalyje, vadinamoje pagumburiu, kuris yra atsakingas už testosterono gamybą. Baimę valdo migdolinė liauka.

Jūsų reakcija į nešvankius žodžius ar pačią pokalbio temą priklauso nuo šių dviejų smegenų sričių, tačiau ji skiriasi vyrams ir moterims.

Kodėl vyrams taip patinka nešvankūs žodžiai? Vyrų pagumburis yra didesnis, todėl jie seksualiai aktyvesni ir jų lytinis potraukis didesnis.

Partneriui suaktyvėja smilkininė liauka, kuri leidžia atsipalaiduoti ir atskleisti slaptus troškimus, todėl jis yra linkęs pasiduoti.

Shutterstock nuotr./Amerikietiškieji kalneliai
Shutterstock nuotr./Amerikietiškieji kalneliai

Rizikuokite

Mokslininkai teigia, kad kartu su partneriu dalyvaujant adrenalino kupinoje veikloje (žiūrint trilerį, važiuojant amerikietiškais kalneliais, lipant į kalnus ir t.t.) išsiskiria hormonai, sukeliantys susijaudinimą.

Stresinių situacijų metu į kraują išsiskiria adrenalinas. Po to smegenyse gaminasi dopaminas – malonumo hormonas, kuris apdovanoja organizmą už streso įveikimą. Po seksualinės veiklos partneriui teikiama meilė tikrai sustiprės. Jei nesate jaudulio mėgėjas, galite, pvz., mankštintis kartu su partneriu. Poveikis bus panašus.

Shutterstock nuotr./Pora lovoje
Shutterstock nuotr./Pora lovoje

„Po visko“ pasikalbėkite

Pokalbis su partneriu po sekso gali pagerinti jūsų santykius. Aptardami savo fantazijas ar dalykus, kurie jums patinka, galite pagerinti savo santykius ir meilės gyvenimą.

Visi sveiko seksualinio gyvenimo patarimai yra gana paprasti. Svarbiausia taisyklė – jūs turite norėti tai daryti. Būkite atviri, nuoširdūs savo partneriui ir nedvejodami eksperimentuokite!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne