Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 21

Kodėl sulaukę 40-ies jie vis dar nekalti? Tikros patirties istorijos

Kada praradote nekaltybę? Koks buvo jūsų pirmasis kartas? Akivaizdu, kad daugelis iki 25-erių turės atsakymus į šiuos klausimus. Tačiau 1–2 proc. pasaulio gyventojų nekaltybę išsaugo net ir brandžiame amžiuje. Kyla klausimas – ar jų pasirinkimas yra sąmoningas, ar gali būti pavadintas aplinkybių sutapimu ir koks apskritai amžius yra tinkamas seksualinei iniciacijai?
Vyras lovoje
Vyras lovoje / Vida Press nuotr.

Koks yra vidutinis nekaltybės praradimo amžius?

2016-aisiais prezervatyvų gamintojos „Durex“ finansuojamoje ataskaitoje „Face of Global Sex report“ buvo pateikti duomenys apie vidutinį nekaltybės praradimo amžių 44-iose šalyse.

Rezultatai atskleidžia, kad ilgiausiai nekaltybę išlaiko Malaizijos jaunuoliai, nes seksualinį gyvenimą pradeda sulaukę 23-ejų. Indijoje, Singapūre ir Kinijoje nekaltybė prarandama 22-ejų, Tailande ir Honkonge – 20-ies. Vietname, Nigerijoje, Japonijoje, Ispanijoje, Indonezijoje, Lenkijoje, Nigerijoje ir Japonijoje paaugliams lemtingas amžius – 19 metų.

Italijoje, Taivane, Rusijoje, Meksikoje, Pietų Afrikoje, Prancūzijoje, Jungtinėje Karalystėje, Šveicarijoje, Kanadoje, Nyderlanduose, Graikijoje ir Amerikoje dauguma jaunų žmonių prieš pradėdami lytinius santykius laukia, kol jiems sueis 18 metų.

Portugalijoje, Bulgarijoje, Izraelyje, Suomijoje, Norvegijoje, Švedijoje ir Danijoje intymus gyvenimas prasideda 16-os, o liberaliausia čia Islandija, kurioje nekaltybė prarandama vidutiniškai sulaukus 15,6 metų – tai jauniausias amžius tarp visų tirtų šalių.

Pora lovoje
Pora lovoje

Kokio amžiaus geriausia prarasti nekaltybę?

Dažniausiai dar mokykloje paaugliai pradeda jausti bendraamžių spaudimą dėl sekso, neva tie, kurie jau išbandė, yra „madingesni“.

Žibalo į ugnį netiesiogiai įpila ir tėvai bei seneliai juokais klausinėdami, ar paauglys turi merginą ar vaikiną. Be to, pradeda ryškėti baimė likti nekaltiems sulaukus 40 metų. Tačiau ar tikrai kuo anksčiau, tuo geriau?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne