Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mokslininkai: šie 5 kūno kalbos ženklai išduoda, kad esate patrauklūs kitiems

Mūsų žodžiai gali sakyti viena, tačiau elgesys ir kūno kalba išduoda, ką iš tikrųjų jaučiame. Terapeutų ir kitų santykių ekspertų teigimu, kūno kalba gali lengvai atskleisti, kada kalbate su žmogumi, kuris jus domina ir traukia.
Pora
Pora / 123RF.com nuotr.

Atkreipkite dėmesį į šiuos penkis kūno kalbos ženklus. Jie atskleidžia, kada jumis žavisi, domisi ir laiko patraukliu(-a) ir atvirkščiai, kada jūs jaučiate trauką kitiems, rašoma bestlifeonline.com.

Žmonės žiūri į skirtingas jūsų veido dalis

Tai, kaip žmogus į jus žiūri, gali atskleisti, ar jį traukiate. Kalifornijoje dirbanti licencijuota klinikinė psichologė Kim Chronister „TikTok“ vaizdo įraše teigė, „kad vienas iš pagrindinių ženklų, kad kažkas jumis žavisi“, yra tas, kad jo akys skenuoja visą jūsų veidą.

Pasak K.Chronister, žmogus, kuris jus laiko tik draugu, paprastai kalbėdamas su jumis žiūrės į akis. „Tačiau, jei jūs patinkate žmogui, jis elgsis taip, tarsi skenuotų visą jūsų veidą, – sakė ji. – Taigi, jis žiūri į jūsų akis, lūpas, plaukus, grįžta prie akių, lūpų, plaukų.“

Žmonės nori būti kuo arčiau jūsų

Jei norite sužinoti, ar kas nors jumis žavisi, stebėkite, kaip arti prie jūsų prieina. Dr. Jess O'Reilly, seksologė ir santykių ekspertė sako, „dauguma žmonių linkę sumažinti tarpą tarp savęs ir kito žmogaus, jei laiko jį patraukliu“. „Kai kažkuo domitės, galite pastebėti, kad elgiatės netikėtai, – sako ji. – Galite pamatyti, kad linkstate prie žmogaus, kuriam jaučiate trauką, to net iki galo nesuvokdami – t. y., kad jis jums patinka.“

Tuo pat metu galite įvertinti, ar žmogus atsako tuo pačiu, matydami, kaip jis reaguoja į jus, kai sumažėja tarp jūsų abiejų esanti erdvė. „Kai kas nors leidžia jums priartėti prie savo intymios zonos, tai beveik garantuoja, kad jumis domisi, – aiškina Rodney Simmonsas, santykių ekspertas ir knygos „Tiny Changes Matter“ autorius. – Jei jie leidžia jums prisiartinti prie savo veido arba pasilenkia arti jūsų intymios zonos, tai – žalia šviesa.“

Žmonės jums šypsosi

Žmonės apsimestinai šypsosi dėl įvairiausių priežasčių, nesvarbu, ar jie tiesiog elgiasi mandagiai, ar jaučiasi nepatogiai. Tačiau psichikos sveikatos specialistė Kerry Lauders pasakoja, kad paprastas šypsenos veiksmas taip pat yra vienas dažniausių kūno kalbos ženklų, kuriuo mes išreiškiame susižavėjimą, trauką kitais. Paprastai nesunku pasakyti, ar jums šypsosi nuoširdžiai, ar ne. „Kūno kalba yra labai primityvus bendravimo būdas, todėl ją gali būti sunku suklastoti“, – aiškina K.Lauders.

123RF.com nuotr./Pora
123RF.com nuotr./Pora

Pasak J.O'Reilly, daugybėje tyrimų juokas buvo nagrinėjamas kaip pagrindinis dalykas, vedantis į romantinius santykius.

Žmonės stengiasi jus paliesti

Tai gali būti paprasčiausiai akimirksniu uždėta ranka ant peties arba netyčinis prisilietimas. Tačiau, pasak sociologės ir klinikinės seksologės daktarės Saros Melancon, net ir atsitiktiniai prisilietimai gali būti aiškus ženklas, kad kažkam patinkate. „Kai mus kas nors traukia, mes norime jausti jo buvimą – ir tai nėra tik metafora“, – pasakoja ji.

Pasak S.Melancon, fizinis prisilietimas sukelia oksitocino, kitaip vadinamo „meilės hormonu“, išsiskyrimą. Kai jis išsiskiria, tai gali padėti mums „pasijusti artimesniems ir labiau susijusiems“ su kitu žmogumi, aiškina ji.

Žmonės tampa nervingesni šalia jūsų

Daugelis žmonių vis dar jaudinasi dėl tų, kurie jiems patinka, net jei jie jau seniai nebėra įsimylėję vidurinėje mokykloje. Pasak santykių ekspertės Amelijos Prinn, žmogus, kuris jumis žavisi, gali turėti keletą nervingo elgesio modelių, pavyzdžiui, jis kiekvieną kartą raudonuoja, kai yra šalia jūsų, jo delnai prakaituoja, arba jam sunku aiškiai išreikšti savo mintis.

Santykių ekspertas Josephas Puglisi priduria, kad žmonės taip pat gali būti neramūs ir daug mikčioti. „Šie požymiai rodo, kad jie žavisi jumis, o jų elgesį nulemia ir hormonai“, – sako jis, paaiškindamas, kad dėl to kartais gali atsirasti nervinga kūno kalba ir keisti veiksmai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas