Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Moterys labiau linkusios į neištikimybę? Išdavystės pikas

Atsakymo raktu galėtų tapti populiarus priežodis – obuolys nuo obels netoli nurieda, o angliškai tai skamba „kokia mama, tokia ir dukra“.
Mergina.
Mergina. / 123RF.com nuotr.

Moterų ir vyrų mentaliteto skirtumai

Naujausia studija pateikė netikėtą atradimą dėl moterų neištikimybės priežasčių.

Tyrimas, kurį atliko britų pažinčių portalas susituokusiems žmonėms Illicit Encounters (ang. Nelegalūs susitikimai), atskleidė, kad moterys yra labiau linkusios būti neištikimos, jei jų motina taip pat buvo išdavusi savo partnerį.

Pažinčių svetainė pasiteiravo 1000 savo klientų (vyrų ir moterų), kas juos paskatino apgaudinėti partnerį, jį išduoti. Apklausa parodė, jog 71 proc. moterų, kurios turėjo romaną, tvirtino, kad jų motina buvo neištikima taip pat. Ir atvirkščiai – 45 proc. apklaustų vyrų tvirtino, kad jų tėvas buvo išduotas.

Tyrimas taip pat atskleidė netikėtų rezultatų, kokia reikšminga yra tėvų įtaka vaikų sprendimui nuklysti nuo santuokos kelio ir išduoti savo partnerį. Daugiau nei pusė apklaustų moterų atsakė maniusios, kad joms leidžiama apgaudinėti, nes jų motina taip darė, o 89 proc. vyrų manė priešingai. Jie teigė, kad būtų nutraukę nepadorius ryšius, jei būtų apie neištikimybę sužinoję iš savo tėvo.

TAIP PAT SKAITYKITE: Psichikos sveikatos sutrikimai: kodėl pavojinga kentėti? Neištikimybės ir meilės kliedesiai

„Tai prieštarauja vyraujančiam įsitikinimui, kad dauguma vyrų didžiuojasi draugų, žinančių apie jų nuklydimus į kairę, jiems primetamu „mergininko“ statusu, – aiškino Illicit Encounters atstovas Christianas Grantas. – Gali atrodyti, kad viduje giliai jie baiminasi savo tėvo reakcijos, nepriklausomai nuo to, ar pats tėvas buvo išduotas.“

Ch.Grantas pridūrė, kad žmonių noras išduoti vis tiek susiveda į vieną dalyką – kaltės jausmą. „Regis, susiduriame su mentaliteto skirtumais: moterys savo motinos nusižengimus suvokia kaip leidimą apgaudinėti; o vyrai vis dar jaučia juos slegiančią kaltę, nepriklausomai nuo to, kokia jų šeimos istorija“, – aiškino Ch.Grantas.

Neištikimybės pikai

Ta pati populiari pažinčių svetainė susituokusiems Illicit Encounters taip pat nustatė, kad žmonės, sulaukę 39-erių, labiausiai linkę į neištikimybę.

Kaip paaiškėjo, sulaukus būtent šio amžiaus, partneriams dukart padidėja noras nueiti į kairę. Ekspertai aiškina, kad artėjant garbingam 40-ajam jubiliejui, žmonės ima refleksuoti ir mąstyti apie gyvenimo prioritetus, jų teisingumą.

Taip pat tyrėjai pažymi, kad iš esmės neištikimybės pikai „ištinka“ žmogui esant tokio amžiaus, kuris baigiasi skaičiumi 9, – taigi 29, 49 ir 59. Be to, ekspertai dar įvardijo ir priežastis, kurios paskatina užmegzti romaną.

„Mūsų tyrimas rodo, jog kai kurie asmenys ryžtasi neištikimybei, kad atkreiptų savo partnerio dėmesį“, – sakė portalo Illicit Encounters atstovas.

Taigi pagrindinės neištikimybės priežastys, remiantis šio portalo atlikta analize:

  • seksualinis nepasitenkinimas šeimoje – 76 proc.,
  • dabartinis partneris atsibodo – 46 proc.,
  • vėl įsiplieskė jausmai buvusiajam – 28 proc.,
  • norisi permainų – 22 proc.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kas kenkia santykiams labiau nei neištikimybė?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas