Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ne šįvakar: kaip pasakyti, kad nenorite sekso neįskaudinant partnerio

Tai, kad vienas poroje yra nusiteikęs seksui, dar nereiškia, kad seksas turi įvykti, rašo woman.com. Jeigu jūs nenorite mylėtis, partneris, žinoma, gali tikėtis, kad jūs persigalvosite, ir visais įmanomais būdais stengtis įžiebti aistrą. Kartais tai pavyksta, tačiau turbūt tikrai prisimenate situacijas, kai net galvoti nenorite apie seksą. Ką daryti tokiu atveju? Kaip švelniai pasakyti partneriui, kad nenorite su juo mylėtis neįžeidžiant jo jausmų?
Pora miegamajame
Pora miegamajame / 123RF.com nuotr.

Visada būkite atviri ir sąžiningi

Kai partneris yra nusiteikęs seksui, o jūs – ne, nemeluokite jam, bet ir neatstumkite, nepriekaištaukite dėl jo bandymo pažadinti kūnišką aistrą. Paaiškinkite, kodėl nenorite mylėtis. Kuo atviriau ir sąžiningiau pasakysite apie savo jausmus, tuo bus geriau. Bendravimas ir sąžiningumas yra du svarbiausi dalykai bet kokiuose santykiuose.

Pasak med. m. dr. Shulos Melamed, mūsų savijauta priklauso nuo to, ar „mūsų partneris yra mūsų uostas audringoje jūroje, ar jis yra žmogus, kuriam galime patikėti savo mintis, jausmus ir širdį.“ Lygiai taip pat, kaip jūs turėtumėte girdėti savo poreikius ir juos tenkinti, net kai jums reikia pertraukos nuo sekso, taip ir jūsų partneris turėtų pasitikėti, kad tai, jog dabar neturite nuotaikos mylėtis, nereiškia, kad žlunga jūsų santykiai. Kalbėkitės su partneriu – nesvarbu, ar nesate nusiteikę dėl to, kad kažkas slegia jūsų širdį, ar turite per daug darbų, ar tiesiog neturite dabar tam nuotaikos. Supratingas partneris padėkos jums už nuoširdumą ir leis ateiti pas jį, kai vėl būsite pasiruošę.

Kartu nuveikite ką nors neseksualaus

Tai, kad nesate nusiteikę seksui, nereiškia, kad su partneriu negalite kartu nuveikti ko nors intymaus. Galite turėti intymumo ir be sekso, nes intymumas – tai tiesiog artumo jausmas vienas kitam. Galite jaukiai susiglaudę sėdėti ant sofos ir žiūrėti filmą, išeiti romantiškai pasivaikščioti ir pan.

Yra ir kitų dalykų, kurie leidžia jums suartėti emociškai, o tai gali sukurti seksualią nuotaiką (bet neprivalo). Apsvarstykite galimybę kartu apsikabinus pagulėti lovoje, nueikite kartu į dušą ir patrinkite vienas kitam nugaras ir pan. Nesvarbu, ar šis veiksmai jums sužadins aistrą, ar ne, bet jie tikrai jus suartins.

Pasiūlykite pasitenkinti pačiam

Nors mastrubacija vis dar dažnai tabu tema, tačiau, pasak specialistų, tai gera išeitis, kai vienas iš partnerių yra seksualiai susižadinęs, o kitas tuo metu sekso nenori. „Masturbacija yra būdas pagerinti savo savijautą ir pasimėgauti seksualiniu malonumu vieniems“, – teigia Susan Milstein, sertifikuota lytiškumo ugdytoja, sveikatos ir kineziologijos profesorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas