Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Norite geresnio sekso? Išbandykite šį triuką

Smegenys dažnai pavadinamos didžiausia mūsų erogenine zona, tačiau jos taip pat gali daryti didžiulę įtaką ir mūsų aistrai. Sekso ekspertai atskleidžia, kaip užsiimti geresniu seksu atsikratant įkyrių minčių, kurios gali greiti „nugesinti“ bet kokį potraukį.
Pora.
Pora. / 123RF.com nuotr.

Kai rašoma The Healthy, jei jūsų galvoje be perstojo sukasi įvairios mintys arba užuot sutelkę dėmesį į partnerį, susiimate už pilvo, greičiausiai seksas nebus toks, kokio norite. Norite geresnio sekso? Pagalvokite apie tai, kas verčia jūsų širdį plakti.

„Jei sutelksite dėmesį į tai, kas jus jaudina, monologas jūsų galvoje išsijungs“, – sako ekspertės Celeste Hirschman ir daktarė Danielle Harel, knygos „Making Love Real: The Intelligent Couple's Guide to Lasting Intimacy and Passion“ autorės. Juk sunku susikoncentruoti į malonumą, kai jūsų vidinis kritikas nuolat primena jūsų darbų sąrašą arba bara jus, kad nesugebate numesti tų kelių papildomų kilogramų.

„Mūsų mėgstamiausia psichologinė gudrybė, padedanti išlaikyti nuotaiką ir įveikti nesaugumo jausmą bei suvaržymus seksualinės patirties metu, yra sutelkti dėmesį į tai, kas jus labiausiai jaudina“, – sako C.Hirshman ir D.Harel, kurios taip pat yra patyriminio sekso ir santykių mokymo metodo kūrėjos.

123RF.com nuotr./Pora
123RF.com nuotr./Pora

„Užuot stengęsi išjungti savo mintis, kas, kaip žinome, yra kone neįmanoma, bet kokioje situacijoje sutelkite dėmesį į tai, kas jus labiausiai jaudina. Galbūt jus jaudina pojūčiai, todėl galite naudoti protą, kad susietumėte jį su tuo, ką jaučia jūsų kūnas“, – kalba specialistės.

Žinoma, seksas kartais gali būti nepatogus ar kelti sumišimą, bet jei leisite savo nesaugumui trukdyti jūsų aistrai, tai gali sugadinti jūsų ir partnerio nuotaiką. Minčių ir kūno ryšys yra labai svarbi seksualinio intymumo ir susijaudinimo dalis ir reikalauja sąmoningų pastangų.

Pabandykite prieš tai atlikti keletą paprastų jogos pozų arba išsimaudyti šiltoje vonioje, kad nuramintumėte įsibėgėjusį protą. Paįvairinkite savo seksualinį gyvenimą pažiūrėję seksualų filmą arba nuvykę į viešbutį. Ir šiek tiek atsipalaiduokite – numesti papildomi keli kilogramai nėra raktas į geresnį seksą. Laikas užmegzti ryšį su partneriu, išeiti iš savo minčių ir įsijausti vienas į kitą.

„Tai, kas jus jaudina sekso metu, gali būti gražus jūsų ir partnerio ryšys; pažvelkite jam į akis arba apžiūrėkite jį ir leiskite protui visa tai priimti, – pataria C.Hirschman ir D.Harel. – Arba gali būti, kad jums reikia leisti savo protui pasinerti į tam tikras fantazijas, padedančias labiau įsitraukti ir susijaudinti. Susijaudinę labiau įsitraukiate, todėl jei norite geresnio sekso, leiskite protui tapti didžiausiu jūsų susijaudinimo įrankiu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas