Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasitikrinkite: 3 testiniai klausimai, kurie parodys, ar jūsų santykiai turi ateitį

Egzistuoja ne vienas psichologinis metodas, kai poroje, vienas kitam užduodami tam tikrus testinius klausimus, partneriai turi galimybę artimiau susipažinti ir suartėti. Kaip rašo portalas elle.ru, 15 metų poras konsultuojančios prancūzų psichologės Marijos Džeimson būdas daug greitesnis. Ji pastebėjo, kad idealiais santykiais gali pasigirti tik tie žmonės, kurie yra panašūs.
Pora
Pora / 123RF.com nuotr.

Tai nereiškia, kad jie turi mėgti tuos pačius dalykus. Tačiau pagrindiniai dalykai turi sutapti, pavyzdžiui, temperamentas. Psichologė, šia tema parašiusi mokslinį darbą, suformulavo tris klausimus, kuriuos įsimylėjėliai, prieš pradėdami bendrą gyvenimą, turėtų vienas kitam užduoti. Tai nereiškia, kad reikia iš karto nutraukti santykius, jeigu atsakymai nesutampa, tačiau turite žinoti, kad jums teks pasistengti, kad santykiai būtų sklandūs. Taigi, kokie tie klausimai?

1. Ar norėtumėte apvažiuoti pasaulį namelyje ant ratų?

Šis klausimas atskleidžia jūsų charakterį. Jeigu svajojate apie kelionę kemperiu, greičiausiai esate užsidaręs, daug bendrauti nelinkęs žmogus. Mėgstantiems būti žmonių apsuptyje tokia kelionė gali prisisapnuoti tik baisiausiame sapne. Posakis „su mylimuoju rojus ir palapinėje“ jiems skamba kaip grėsmė. Net jeigu toks žmogus laimingas su jumis, jam būtinas bendravimas ir su kitais, savas draugų ratas ir asmeninė erdvė.

2. Ar mėgstate siaubo filmus?

Atsakymas į šį klausimą leis suprasti, ar jūsų partneriui gyvenime užtenka adrenalino. Žmonės, linkę į nerimą, avantiūras ir rizikingas sporto šakas nemėgsta siaubo filmų – jie arba yra priklausomi nuo adrenalino, kurį įpratę gauti per gyvenimo patirtis, arba jaučia tokį didelį nerimą, kad nenori patirti streso dar ir žiūrėdami filmą. Paprastam žmogui užtenka adrenalino dozės, kurią jis gauna žiūrėdamas „Discovery“ kanalą. Taigi, jeigu partneris balsuoja už fantastiką ir detektyvus, o jūs – už siaubo filmus, jums ne pakeliui.

3. Kur norėtumėte labiau gyventi – mieste ar kaime?

Žmogus, svajojantis apie ramų, atokų užmiesčio namą niekada nesupras to, kuris neįsivaizduoja gyvenimo be miesto šurmulio. Turbūt pažįstate žmonių, kurie namo sugrįžta tik pernakvoti. Jiems būtų tikra kančia leisti vakarus su namisėda intravertu užmiesčio name, kad ir su gražiausiu vaizdu pro langą. Nebent jūs sutarsite dėl kompromiso – jaunystę praleisti miesto centre, o senatvėje išsikraustyti į užmiestį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas