Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pats svarbiausias dalykas santykiuose, apie kurį niekas nesusimąsto

Niekas neprivalo padaryti jūsų laimingais – jūs patys privalote tokiais tapti.
Porelė
Porelė / Fotolia nuotr.

Kur slypi harmoningų santykių paslaptis? Jeigu šį klausimą užduotumėte skirtingiems žmonėms, išgirstumėte daugybę skirtingų atsakymų, rašoma lifehacker.ru. Tarp jų būtų pasitikėjimas vienas kitu, pagarba, bendravimas, ryšys ir begalė kitų.

Tinklaraštininkė Kris Gage sako, kad visus šiuos atsakymus vienija emocinis visavertiškumas, be kurio neįmanoma sukurti konstruktyvių santykių.

„Emocinis stabilumas yra numeris 1 mano sąraše ir vienas iš trijų svarbiausių dalykų, kurie man reikalingi iš partnerio. Būti emocionaliai stabiliu yra seksualiausia, ką galite padaryti“, – sako ji.

Knygos The Subtle Art of Not Giving a F*ck: A Counterintuitive Approach to Living a Good Life autorius Markas Mansonas teigia, kad žmonės, kurie pasižymi tokiomis savybėmis, moka įveikti nepasitikėjimą savimi, taip pat mato savo trūkumus ir yra pasiruošę už juos atsakyti.

O štai tinklaraštininkas Leo Babauta naudoja terminą „emocinis savarankiškumas“. „Mes ieškome laimės kituose, tačiau tai nėra patikimas jos šaltinis. Ir štai kodėl – aplinkinių užduotis nėra tenkinti mūsų emocinius įgeidžius“, – teigia jis.

Tinklaraštininkas Zaidas Dahhaj rašo, kad emocinis visavertiškumas yra santykiai su pačiu savimi: „Jeigu jūs savęs nemylite ir nesate pasiruošę patenkinti savo poreikių, jums bus sunku tai padaryti kitiems.“

TAIP PAT SKAITYKITE: 5 svarbiausi dalykai gyvenime

Ir kalbant apie „aktyvų poreikių tenkinimą“, kalba neina apie tai, jog turėtumėte kreiptis į kitus žmones, kad jie tai padarytų už jus. Šiuo atveju tai turi būti savarankiškas darbas su savimi.

Sveiki santykiai neturi jūsų išgelbėti, užpildyti – santykiai neprasideda nuo tuštumos. Juos turite kurti su pasirengusiu žmogumi, ir tada pasitikėjimas, pagarba ir bendravimas, ryšys ateina savaime.

Kaip pasiekti emocinio stabilumo?

  • Pažvelkite į save. Padėkite į šoną visus išmanius įrenginius, kurie atitraukia jūsų dėmesį. Susitelkite į mintis, paanalizuokite iš kur jos „išplaukia“.
  • Pradėkite spręsti savo problemas. Jeigu jums nuobodu, raskite būdą save pralinksminti. Jeigu skaudu, jaučiatės vieniši, raskite būdą save nuraminti.
  • Prisiimkite atsakomybę. Mes kontroliuojame tik save ir negalime paveikti kitų žmonių ar mus supančių aplinkybių. Įvertinkite, ką realiai galite pakeisti ir susitelkite į tai imdamiesi veiksmų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai