Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 20

Po skyrybų su partneriu likote po vienu stogu? Specialistė atsako, kaip ilgai taip galima gyventi

Porai nusprendus sukti skirtingais keliais, ne visada tą pavyksta fiziškai iš karto padaryti – dėl įvairių aplinkybių būna, kai partneriai net išsiskyrę dar lieka gyventi kartu. Nors psichologė Sonata Vizgaudienė nelaiko to pačiu geriausiu sprendimu, susiklosčius tokiai situacijai, pataria, ką svarbu žinoti ir ko nedaryti.
Sonata Vizgaudienė kalba apie skyrybas
Sonata Vizgaudienė kalba apie skyrybas / Asmeninio albumo, 123RF nuotr.

Gyventi kartu po skyrybų reikėtų kuo trumpiau

Konsultuodama klientus, psichologė S.Vizgaudienė teigia girdinti, kaip kartais poroms tenka susidurti su situacijomis, kai po skyrybų dar kurį laiką liekama gyventi kartu. Anot specialistės, tokie atvejai yra itin gyvenimiški, o taip susiklostyti gali dėl įvairių priežasčių.

„Viena esminių – finansiniai sunkumai, kai, pavyzdžiui, pardavus esamą turtą, nelabai išeina nusipirkti ką nors atskirai, todėl nusprendžiama dar pagyventi kartu. Kartais pasitaiko, kai taip nutinka dėl vaikų – norima kartu rūpintis, nesusitariama, kaip auklėti atskirai.

Ne tokia reta, bet sudėtinga situacija – kai vienas iš partnerių nesutinka parduoti būsto ir dalintis. Sako, kad liks gyventi, namai padalinami per pusę, o antra pusė lieka tarsi įkalinta. Jeigu vienas nesutinka parduoti, laukia ilgi teisminiai ginčai. Tada gyvenimas tampa sudėtingas emociškai“, – aiškina S.Vizgaudienė.

123RF.com nuotr./Pora
123RF.com nuotr./Pora

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas