Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 28

Psichologė apie skyrybas ir dažniausias priežastis: neįmanoma viso gyvenimo nugyventi tik pozityviai

Besiskiriančių porų nemažėja, todėl kyla klausimas, kokios priežastys priverčia žmones sukti skirtingais keliais? Kokią įtaką tam daro socialiniai tinklai, mūsų aplinką ir galų gale – amžius, kuriame mes gyvename?
Skyrybos
Skyrybos / Shutterstock nuotr.

Pastebima, kad vis mažiau žmonių nori įdėti daugiau pastangų į kuriamą ryšį ir mano, kad labai greitai partnerį galima pakeisti kitu. Tačiau, kaip sako psichologė, mediatorė Sandra Bogdanova Sakalauskienė, reikėtų suprasti, kad tobulų santykių nebūna ir nereikėtų tikėtis, kad santuokoje gyvenant dešimtmečius išvengsime krizių ir visuomet būsime tik pozityviai nusiteikę. Tad ar tikrai visada verta skirtis, susidūrus su didesniais sunkumais?

Ji pastebi, kad skyrybų taikiklyje dažniau atsiduria maždaug 30-35 m. poros, kurios arba skiriasi ir mes susitinkame privalomoje mediacijoje, arba dar bando ieškoti sprendimų santykiuose ir tuomet kreipiasi į psichologą.

„Labai retai susiduriu su vadinamosiomis kritinėmis skyrybų priežastimis kaip neištikimybė ar fizinis smurtas. Žmonės dažniau kalba apie tai, kad vienas iš sutuoktinių retai būna namie, daug dirba, o kitas turi būti su vaikais, rūpintis buitimi. Taip abiem ateina pervargimas, vienas kito nesupratimas, neskiriama vienas kitam dėmesio, gyvenama lyg skirtinguose pasauliuose, o bendravimas tampa tiesiog vienas kito kaltinimais“, – sako S.Bogdanova Sakalauskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas