Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 12

Seksas per menstruacijas apsaugo nuo nėštumo? Gydytojas atsakė, kiek tame tiesos

Seksas yra vienas iš didžiausių žmogaus džiaugsmų, instinktyviai traukiantis tiek jaunus, tiek vyresnio amžiaus žmones. Anksčiau aktyvus lytinis gyvenimas buvo susijęs su nekontroliuojamu gimstamu. Moterys pastodavo tik sulaukusios lytinės brandos ir gimdydavo visą vaisingą gyvenimą, todėl žmonės įvairiais būdais bandė kontroliuoti gimstamumą. Net ir šiandien nutrauktas lytinis aktas, vaisingų dienų skaičiavimas ir mylėjimasis per menstruacijas yra vieni populiariausių būdų išvengti nepageidaujamo nėštumo. Tik ar tai saugu?
Seksas
Seksas / Shutterstock nuotr.

Nevaržomo sekso rezultatas – 69 vaikai

Mūsų seneliai ir močiutės gali pasigirti, kad turėjo 10-15 brolių ar seserų, bet tik nedidelė jų dalis sulaukdavo pilnametystės. Niekas iki šiol nepakartojo Valentinos Vasiljevos iš Rusijos, gyvenusios XVIII a. pabaigoje, rekordo. Per savo gyvenimą ji pagimdė net 69 vaikus.

Deja, taip sekėsi ne visiems. Ilgus šimtmečius labai didelis gimdymų skaičius baigdavosi naujagimio ar gimdyvės mirtimi. Gimdymas ir jo sukeltos komplikacijos būdavo pagrindinė moterų mirties priežastis, todėl visais laikais žmonės bandė išvengti nėštumo.

Senovės Egipte moterys prieš lytinį aktą dėjosi tamponus, padarytus iš krokodilų, dramblių, pelių mėšlo ir medaus, samanų ar medvilnės. Kinės po lytinio akto gerdavo švino ir gyvsidabrio preparatus, kurių vartojimas dažnai baigdavosi mirtimi. Persijoje moterims rekomenduota ejakuliacijos metu sulaikyti kvėpavimą ir po lytinių santykių septynis kartus pašokti atbulomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas