Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sielos draugas ir gyvenimo partneris: daugelis klysta, vertindami jų vaidmenis

Kuo skiriasi sielos draugas ir gyvenimo partneris? O gal šios sąvokos tapačios?
Saulėlydžio palydėtuvės Palangoje
Saulėlydžio palydėtuvės Palangoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Žmonės yra linkę maišyti sielos draugą ir gyvenimo partnerį. Galite manyti, kad tai yra tas pats asmuo, arba kad bet koks skirtumas tarp šių sąvokų yra tik teoriškas. Tačiau skirtumas yra.

Sielos draugas yra žmogus, kuris padeda jums augti kaip asmenybei. O gyvenimo partneris yra žmogus, kurį sutinkate, kai esate taikoje su savimi ir pasiruošę santykiams, rašoma iheartintelligence.com

Ir abu yra neapsakomai svarbūs! Kartais sunku pamatyti skirtumą.

Būtent todėl šiame straipsnyje nagrinėsime penkis esminius skirtumus, galinčius padėti atskirti sielos draugą ir gyvenimo partnerį.

Sielos draugas suteikia jums pamoką. Gyvenimo partneris lieka ilgam

Draugai, artimieji ir intymūs partneriai yra žmonės, kurie paprastai tampa mūsų sielos draugais. Jie ateina į mūsų gyvenimus, kad išmokytų mus kažko, ką turime suprasti. Kai išmokstame pamoką, jų užduotis išpildyta. Taigi, sielos draugas gali laisvai išeiti iš jūsų gyvenimo. Tačiau, deja, tai sukelia labai daug emocinio skausmo.

Priešingai, gyvenimo partneris ateina į mūsų gyvenimą tam, kad pasiliktų. Gyvenimo partneris skatina jūsų pomėgius. Šis žmogus yra tas, kuris palaiko jus ir motyvuoja rizikuoti. Priešingai nuo sielos draugo, gyvenimo partneris pasilieka, nepaisant nieko. Šie žmonės yra emociškai ir dvasiškai „prikibę“ prie jūsų. O jūsų santykiai yra neįtikėtinai tyri ir juose neegzistuoja savanaudiškumas.

Ryšiai, kuriuos su jais užmezgame, skiriasi

Su sielos draugais esame susiję širdimi ir protu. Ir kartu patiriame daug gerų ir blogų dalykų. Santykiai, kuriuos su jais kuriame, yra svarbūs. Tačiau, deja, šie santykiai gali anksčiau ar vėliau pasibaigti. Nes sielos draugai ateina tam, kad išmokytų mus karminių pamokų, kurias gyvenime reikia išmokti. Ir kai pamoka išdėstyta, jie gali išeiti, arba likti mūsų gyvenime kaip draugai.

Kitoje monetos pusėje yra gyvenimo partneriai, kurie į mūsų gyvenimą atkeliauja tada, kai priėmėme save ir suvokėme savo vertę. Mums nebereikia žmogaus, padarančio mus geresniais. Tas pats galioja ir mūsų gyvenimo partneriui. Jūs ir jūsų gyvenimo partneris esate du individai, kurie jaučiasi išbaigti. O tai padeda sukurti ilgai trunkančius santykius.

Sielos draugai turi dvasinį ryšį, o gyvenimo partneriai randa intelektinį ir emocinį ryšį

Sielos draugų ryšys yra labai gilus. Tačiau, kaip minėta anksčiau, mūsų sielos draugas gali būti mūsų draugas, giminaitis ir, žinoma, partneris. Mūsų ryšys su šiuo žmogumi yra toks stiprus, kad galime net jausti jo troškimus ir kartais – skaityti jo mintis. Sielos draugams nebūtina kalbėti, kad galėtų bendrauti. Jie per daug gerai žino, ką kitas asmuo jaučia ar galvoja.

Gyvenimo partneriai savo santykius pradeda romanu. Iš pradžių jie jaučia fizinį potraukį vienas kitam. Tada ateina smalsumas artimiau susipažinti su tuo žmogumi. Santykiai vystosi, kadangi partneriai kartu jaučiasi patogiai, jie turi bendrų pomėgių ir vienas kitą stimuliuoja intelektualiai ir emocionaliai.

Sielos draugai padeda mums augti kaip asmenybei. Gyvenimo partneris suteikia komfortą

Kai sutinkate sielos draugą, pasijuntate, tarsi su tuo žmogumi buvote artimi ilgą laiką. Jūs sutariate neįtikėtinai gerai ir galvojate vienodai. Gali būti, kad gyvenime patyrėte tokių pačių dalykų. Ir tai yra priežastis, dėl kurios su sielos partneriu galėtumėte sukurti įtakos darančius santykius. Tačiau neturėtumėme pamiršti – sielos draugo paskirtis yra padėti mums tapti geresniais žmonėmis, o ne likti su mumis amžiams.

Kita vertus, santykiai su gyvenimo partneriu yra kitokie. Pirmiausia, gyvenimo partneris gyvenime patyrė kitokių dalykų. Paprastai jis kilęs iš kitokios aplinkos. Tačiau dėl to ryšys tarp jūsų ir jūsų gyvenimo partnerio yra pats stipriausias.

Sielos draugo paskirtis yra padėti mums tapti geresniais žmonėmis, o ne likti su mumis amžiams.

Gyvenimo partneriai vienas kitam nėra tarsi atvira knyga, ir dėl to jų bendras gyvenimas yra įdomus. Be to, jie visada jaučiasi jaukiai būdami kartu. Jie dalinasi ne tik intymiomis akimirkomis; jie puoselėja draugystę.

„Scanpix“ nuotr./Pora
„Scanpix“ nuotr./Pora

Kartais sielos draugas padeda mums judėti toliau. Gyvenimo partneris ateina tada, kai esame pasiruošę įleisti šaknis

Dar vienas atvejis, kai mūsų gyvenime pasirodo sielos draugas yra tada, kai mums reikia atsigauti nuo kažko (įvykio ar žmogaus) ir judėti toliau. Sielos draugas gali būti žmogus, padėsiantis nutraukti problematiškus santykius. Tačiau sielos draugo meilė taip pat nėra lengva. Paprastai, santykiai su sielos draugu yra nusėti kliūtimis. To priežastis – mums reikia išmokti kažką svarbaus. O išmokę – galime judėti toliau...palikę šiuos santykius praeityje.

Santykiai su gyvenimo partneriu yra daug patogesni. Jie prasideda be didelių pastangų. Ir kasdien šis ryšys vis stiprėja. Susitelkiama į dabartį, šią akimirką, ir nėra jokios naštos. Santykiai su gyvenimo partneriu dažniausiai baigiasi vestuvėmis. Taip yra dėl to, kad abu žmonės yra pasiruošę kurti partnerystę, grįstą emociniu ir intelektualiniu ryšiu.

Pasitaiko ir taip, kad mūsų sielos draugas yra ir mūsų gyvenimo partneris. Taip atsitinka, kai santykiai tarp partnerių yra labai dvasingi, intelektualūs ir emociški. Savo gyvenimo pamoką išmokstate kartu. Ir liekate kartu, kadangi pamatėte, jog išpildote vienas kito poreikius visuose įmanomuose lygmenyse.

Visgi, dažniausiai gyvenimo partneris ir sielos draugas nėra vienas ir tas pats žmogus. Todėl turime atsiminti esminius skirtumus tarp jų. Sielos draugas yra kažkas, labai panašus į mus, ir ateina į mūsų gyvenimą, kad išmoktume vertingą pamoką. Gyvenimo partneris yra žmogus, su kuriuo greičiausiai leistume laiką ir kurį sutiktume, kai esame taikoje su savimi. Taip pat būtina atminti, kad kiekvieni santykiai yra reikšmingi.

Galų gale, juk kiekvienas žmogus mus kažko išmoko. Todėl neliūdėkite, jei sielos draugas išnyksta iš jūsų gyvenimo. Pasilikite išmoktas pamokas ir judėkite toliau. Ir nepamirškite, kad jūsų gyvenimo partneris kažkur yra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai