Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 15 /2023 11 17

Susiduriate su prieinamumo iššūkiais? Pasidalinkite!

Šiuo metu naujienų portale 15min vykdomas Neįgaliųjų reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos inicijuotas šviečiamasis projektas „Prieinamumas atveria galimybes“, jame nagrinėjame prekių ir paslaugų prieinamumo visiems temą. Kviečiame skaitytojus pasidalinti nuotraukomis iš prekių ir/ar paslaugų teikimo vietų su neprieinamumo pavyzdžiais.

Šia iniciatyva nebus siekiama viešinti prekių ženklų ar paslaugų teikimo vietų, bet parodyti neprieinamumo pavyzdžius, taip šviečiant visuomenę apie realias situacijas, su kuriomis susiduria negalią turintys žmonės.

Galerijoje surinkta medžiaga taps ne tik vizualiu turiniu, skirtu visai visuomenei, bet ir šaltiniu renginių diskusijoms bei straipsniams.

Siekiama atliepti į komunikacines žinutes, kuriomis teigiame, kad ne kas kitas, o mes patys sukuriame barjerus prieinamumui. Nesukursime kliūties, jei prieinamumas (universalaus dizaino principas) bus baziniu principu darant bet kokį veiksmą, kuriant bet kokį produktą ar teikiant bet kokią paslaugą.

Nuotraukomis (pridedant trumpą komentarą) prašome dalintis iki gruodžio 11 d. siunčiant juos adresu – Prieinamumas@15min.lt.

Nuotraukos publikuojamos nuolat atnaujinamoje galerijoje

Dalinkimės ir gerais pavyzdžiais

Be šios galerijos su neigiamais pavyzdžiais, kviečiame tuo pačiu paštu dalintis ir geraisiais pavyzdžiais. Juk svarbu vertinti ne tik neigiamus atvejus, bet matyti ir teigiamus dalykus.

Teigiami pavyzdžiai – puiki paskata, pamoka ir idėjos savų prekių ar paslaugų keitimui ir pritaikymui žmonėms su įvairiais poreikiais.

Neįgaliųjų reikalų departamentas prie SADM primena, kad daugiau informacijos apie prekių ir paslaugųprieinamumą galima rasti interneto svetainėje www.ndt.lt bei įstaigos Facebook profilyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas