Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tinkamiausias paros laikas seksui pagal biologinį ritmą

Tema apie tai, koks tinkamiausias laikas intymiems santykiams, dažniausiai susilaukia šmaikščių pašaipų, tačiau žurnalas „Elle“ nusprendė šį klausimą panagrinėti iš esmės. Ar intymių santykių kokybė gali priklausyti nuo paros meto?
Pora
Pora / Vida Press nuotr.

Kaip rašo portalas elle.ru, britų mokslininkai apklausė 2300 porų iš dešimties šalių. Atsakymai patvirtino spėjimą, kad dažniausiai poros mylisi savaitgalis. Buvo pastebėtas dar vienas įdomus dėsningumas – pirmenybė teikiama pirmosioms minutėms po pabudimo arba likus dviem valandoms iki miego.

Štai kaip po apklausos išsirikiavo populiariausios valandos:

  • Sekmadienis, 9 val.
  • Šeštadienis, 22.30 arba 23.30 val.
  • Penktadienis, 22.30 val.
  • Šeštadienis, 10.30 arba 11.30 val.
  • Sekmadienis, 22.30 val.

O štai nuo 0.30 iki 2.00 val. nakties seksualinė energija visiškai miega. Kodėl? Pirma, žmonės šiuo metu jaučiasi labai pavargę, antra, seksas gali sukelti per didelį susijaudinimą ir nemigą, kurios visi mes linkę vengti.

Įdomu tai, kad šis reitingas atspindi kompromisinius partnerių sprendimus. Paaiškėjo, kad vyro ir moters seksualinio geismo ritmas skiriasi beveik para. Moterys intymiems santykiams būtų linkusios pasirinkti vėlų vakarą (po 23-os valandos), o vyrai seksualiausi jaučiasi ryte, vos nubudę. Beje, rytas gana ankstus – apie 8-ą valandą. Tinkamiausio intymių santykių grafiko neatitikimą kaip vieną iš santykių problemų įvardino beveik 60 proc. respondentų.

Seksas pagal pagal bioritmą

Mokslininkai šį fenomeną aiškina mūsų biologiniu ritmu, nuo kurio netgi priklauso, kaip sėkmingai pavyks suformuoti vieną ar kitą įprotį. Taigi atsižvelgti į savo bioritmą (aktyvumo ir pasyvumo ciklą) yra naudinga. Tai tinka ir seksui.

Pagal vyraujantį bioritmą žmones galima suskirstyti į kelias grupes:

Delfinas. Šio tipo žmonės būna labiau susijaudinę seksualiai rytais. Užsiimti seksu jie mėgsta po rytinės mankštos arba vietoj jos.

Liūtas. Jiems tinkamiausiais metas seksui – pirma dienos pusė, tačiau, skirtingai nei pirmieji, jie mėgsta šį malonumą ištęsti iki pietų.

Lokys. Po būtinų 7–8 valandų miego jie mėgsta užsiimti seksu iš karto po nubudimo.

Vilkas. Šio tipo žmonės malonumą mėgsta atidėti. Pirmiausiai jie papusryčiaus, išsivalys dantis ir tik tuomet imsis „deserto“ miegamajame.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne