Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min ieško talentingų vaikų: pasidžiaukime jaunaisiais kūrėjais garsiai!

Visuomenės gerovei kuriantis naujienų portalas 15min pradeda dar vieną socialinį, edukacinį projektą – šį kartą gabiems jauniesiems kūrėjams išgarsinti – „Talentingi vaikai“. Šis projektas yra itin sėkmingo dar lapkričio mėnesį prasidėjusio projekto „15min mokykla” dalis. Vos per porą mėnesių šį edukacinį projektą aplankė arti milijono skaitytojų.
Projektas "Talentingi vaikai"
Projektas "Talentingi vaikai"

„Jei pažvelgtume į žmogaus psichologiją, tai į atmintį giliau įsirėžia ne geri, o blogi momentai. Tarkim, jei mūsų paprašytų prisiminti kad ir eilinę savo dieną, mes greičiausiai įvardintume, kas nemalonaus joje nutiko – išsiliejo kava, neužsivedė automobilis, o štai geriems dalykams išvardinti jau tektų tą atmintį įtempti ir tuos dalykus rankioti.

Taigi, projektu „Talentingi vaikai“ mes norime, kad tie geri dalykai būtų pastebėti ir matomi. Niekas kitas taip nenusipelnė būti šviesoje, kaip mūsų vaikai – smalsūs, išradingi, gabūs, kūrybiškai mąstantys ir apdovanoti nepaprastais gabumais. Kviečiame juos parodyti visai Lietuvai – pasididžiuokime visi“, – sako idėjos sumanytoja, 15min GYVENIMO skilties redaktorė Aušra Filipavičiūtė-Navikauskė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Aušra Filipavičiūtė-Navikauskė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Aušra Filipavičiūtė-Navikauskė

Pasak A.Filipavičiūtės-Navikauskės, jaunoji karta meta nemažai iššūkių ir vyresniems – jie netradiciškais būdais randa sprendimus, turi visai kitokius įrankius ieškoti ir atrasti, tobulėti ir save išreikšti. Jie laisvi, augantys laisvoje Lietuvoje:

„Pasidžiaukime jais visi – tegu projektas „Talentingi vaikai“ suburia visus nuostabius vaikus, tegu užsimezga jų naujos draugystės, iš kurių gimtų dar įstabesni išradimai ir bendri projektai.“

Projektas „Talentingi vaikai“ suburia visus nuostabius vaikus, tegu užsimezga jų naujos draugystės, iš kurių gimtų dar įstabesni išradimai ir bendri projektai.

Jei auginate talentus, praneškite apie juos 15min komandai, pildykite anketą, ir mes apie jų gebėjimus ir įkvepiančias istorijas pranešime visai Lietuvai. Anketą rasite čia.

Naujienų portale 15min – net keturi socialiniai, edukaciniai projektai Lietuvos gerovei

„15min mokykla” drauge su „Talentingais vaikais” – tai jau ketvirtas socialinis, edukacinis projektas, kuriuo 15min siekia prisidėti prie visuomenės gerovės ir kurti pokytį. Šiuo metu 15min aktyviai vykdo tokius projektus:

ŠIEMET BUVAU GERAS, kurio siekis – paremti įvairias nevyriausybines, ne pelno siekiančias organizacijas, bendruomenes ar fondus, kurių kasdieniai darbai prisideda prie visuomenės gerovės kūrimo, skleisti žinią apie pokytį, kurį organizacijos kuria kiekvieną dieną;

VERSLI ŠEIMA – socialinė iniciatyva, kuria siekiama suvienyti šeimos verslo skatinimo ir stiprinimo srityje dirbančias organizacijas, įmones, profesionalus ir projektus, kad apie šeimų verslus, šeimos verslo kultūrą mūsų šalyje kalbėtume garsiau ir dažniau, o verslams ir šeimoms sektųsi;

TU ESI AŠ, kurio tikslas – atkreipti visų mūsų dėmesį į itin sparčiai amžėjančią Lietuvos visuomenę, paskatinti atsikratyti nusistovėjusių stereotipų amžiaus atžvilgiu ir į amžėjimo klausimą pažvelgti ne kaip į socialinę problemą, o atvirkščiai – kaip į galimybę ir būtinumą jau šiandien drauge kurti tvarius skirtingų kartų santykius ir skatinti darnią „sidabrinę“ ekonomiką.

15MIN MOKYKLA – tai e-mokykla su atskiru polapiu, kuriame jau suruošti ir susisteminti beveik 1000 straipsnių, žinių patikrinimo testų, nuotraukų galerijų, interviu, videopaskaitų ir multimedijų šioms disciplinoms: astronomija ir fizika, biologija ir chemija, lietuvių kalba ir literatūra, matematika ir verslumas, menai ir technologijos, geografija ir gamta, istorija ir pilietiškumas, taip pat profesinis orientavimas, informacinės technologijos, kūno kultūra bei mityba.

Šis projektas švietimo bendruomenės pripažintas kaip vienas iš nuotolinei moksleivių mokymosi programai tinkančių edukacinio turinio skleidėjų.

15min ieško vaikų, kurie pasižymi išskirtiniais gabumais. Jeigu jūsų vaikas piešia, skaičiuoja, moka kelias kalbas, rašo, kuria, užsiima išskirtine veikla, turi įdomių pomėgių, kurie stebina tiek jus, tiek aplinkinius, kviečiame pasidalinti jo talentais ir pasiekimais bei papasakoti savo NUOSTABAUS VAIKO istoriją. Taip pat galite siūlyti giminaičių, kaimynų vaiką, tačiau nurodykite kontaktą, kuriuo galėtume susisiekti su šeima. Rašykite mums užpildydami šią formą. Projekto idėją palaiko - „Anvol“
Ačiū, kad dalyvaujate!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant