Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
14:56

Beveik 5 metus sūnų žindžiusi Emilija: žinojau, kad ne visi supras, bet mums tai buvo geriausia

Emilija kaip dabar prisimena, kad net negalvojo, kad žindys ilgai, tačiau sūnus ir jo gimimas bei pats maitinimo procesas padiktavo natūralią eigą. Nors šiandien žindymo kelionė jau praeityje, Emilija sutiko pasidalinti savo istorija, kadangi mano, jog žindymas pernelyg stigmatizuojamas, o visuomenė vis dar nėra itin draugiška žindymui.
Žindymas
Žindymas / Shutterstock nuotr.

Emilija pasakoja, kad sūnų gimdė Krikščioniškuose gimdymo namuose, kur sulaukė labai daug pagalbos ir palaikymo maitinti krūtimi.

„Tiesa, man pasisekė – žindymas nuo pat pradžių buvo sklandus. Dar iki žindymo pradžios aš labai daug domėjausi, lankiau paskaitas net po kelis kartus, skyriau tam savo laiką ir dėmesį. Vaikelis buvo labai laukiamas, todėl norėjosi žinių ir kompetencijos. Mano pirminis planas buvo maitinti pusę metų. Bet nutiko taip, kad jau pačios pirmos žindymo minutės buvo sklandžios, o per tuos pusę metų prisirinkau dar daugiau informacijos apie žindymo trukmę, pavyzdžiui, kad PSO rekomenduoja žindyti bent dvejus metus. Jaučiau, kad esu teisingame kelyje. Kai vaikutis sulaukė pusės metų ir pradėjau jį primaitinti, šis procesas nebuvo sklandus. Vėliau perskaičiau, kad iki metų laiko vaikui mamos pienas pagrindinis maistas, tai mane dar labiau įkvėpė tęsti maitinimą“, – prisimena moteris.

Asmeninio archyvo nuotr./Emilija
Asmeninio archyvo nuotr./Emilija

Žindė beveik 5 metus laiko

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito