Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Būsimo pirmoko krepšelis: atmintinė tėvams

Įpusėjus rugpjūčiui būsimų pirmokų tėvai su nekantrumu ir nerimu vis dažniau pagalvoja apie artėjančių mokslo metų pradžią. Kaip suvaldyti kylantį nerimą ir kokiomis priemonėmis būtina pasirūpinti renkant pirmoko krepšelį, dalinasi „Maximos“ Komunikacijos ir korporatyvinių ryšių departamento direktorė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė.
Mama su dukra.
Mama su dukra. / Shutterstock nuotr.

Sėkminga pirmoko adaptacija mokykloje priklauso nuo kelių svarbių aspektų – kaip jis paruošiamas naujoms pareigoms bei atsakomybėms ir kaip yra nuteikiamas naujam etapui.

Labai svarbu su vaiku kalbėtis apie naują pradžią, o kad ji būtų sėkminga, jau kurį laiką prieš rugsėjį vaiką pratinkite prie būsimo pokyčio: įveskite miego ir poilsio režimą, pratinkite keltis tuo pačiu metu, mokykite savarankiškai apsirengti, atlikti būtinuosius higienos veiksmus, mokykite atsakomybės už savo daiktus, saugaus elgesio gatvėje, mandagaus bendravimo su kitais, kantrybės atliekant užduotį iki galo ir siekiant rezultato.

Shutterstock nuotr./Mokinys
Shutterstock nuotr./Mokinys

Mokyklai ruoškitės kartu su vaiku

Be minėtų dalykų itin svarbus momentas – suteikti galimybę vaikui kartu ruoštis mokyklai: leiskite dalyvauti jam visame apsipirkimo procese, pradedant nuo tokios smulkmenos kaip pieštukų pasirinkimas, baigiant sprendimais dėl didesnių pirkinių – kuprinės, aprangos ir kt. Vaiko dalyvavimas šiuose procesuose užtikrins jo įsitraukimą, o asmeniniai jo pasirinkimai ruošiant sau mokinio krepšelį gali tapti puikia motyvacija mokytis ir laukti šio naujo etapo.

Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ Komunikacijos ir korporatyvinių ryšių departamento direktorė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė pastebi, kad į pirkimo procesą pirkėjai vis dažniau įtraukia vaikus, todėl kasmet kuriant „Mokyklinės mugės“ prekių asortimentą, siekiama patenkinti ir atliepti tiek mažiausiųjų, tiek jų tėvų norus.

„Gamintojai vis daugiau dėmesio skiria ne tik mokyklinių prekių išvaizdai, bet ir jų kokybei, patogumui, ergonomikai, ekologiškumui, nes šie aspektai vis svarbesni pirkėjams – tėveliams, kurie domisi mokyklinių prekių kilmės šalimi, naudojamų medžiagų kokybe ir kt. Pastebime, kad kartu su atžalomis atvykę apsipirkti pirkėjai išties paiso savo vaikų nuomonės, norų, kartu ieško kompromisų, vertina daiktų kokybę, patogumą ir praktiškumą“, – sako I.Trakimaitė-Šeškuvienė.

Atstovų nuotr./Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė
Atstovų nuotr./Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė

Pirmoko krepšelis: atmintinė tėvams

Be to, prieš vykstant kartu apsipirkti, pasidarykite reikiamų priemonių sąrašą – taip galėsite ne tik matyti, kas būtina, bet ir interaktyviai įtraukti atžalas išbraukiant įsigijus prekę, kuo jau pasirūpinote.

Štai bazinis sąrašas-atmintinė pirmokų tėvams, ką tikrai būtina nusipirkti ne paskutinę minutę:

Kuprinė. Pirmoko kuprinė turėtų būti plačiomis ir reguliuojamomis petnešomis, patogi ir nesunki.

Penalas. Jame turi būti: paprastas pieštukas, spalvoti pieštukai, flomasteriai, žirklės, rašiklis, atsarginė rašalo kapsulė, trintukas, drožtukas, liniuotė.

Kitos būtinos kanceliarinės priemonės: baltas ir spalvotas popierius (vienpusis ir dvipusis), pieštukiniai klijai, akvareliniai dažai, guašas, indelis vandeniui, skirtingo dydžio teptukai, plastilinas ir lentelė lipdymui, vadovėlių bei sąsiuvinių aplankai, sąsiuviniai (maždaug po 5 vnt. linijomis ir langeliais).

Papildomi aprangos dalykai. Sportinė apranga ir bateliai, šokių bateliai-čežutės, krepšelis sportinei aprangai, avalynė persiauti mokykloje (jeigu yra toks reikalavimas).

„Tokį būtiniausių priemonių krepšelį pirkėjai, kartu su savo atžalomis, pasinaudodami šiuo metu vienu iš „Mokyklinės mugės“ pasiūlymu, kada perkant dvi ar daugiau skirtingų arba vienodų kanceliarinių prekių taikoma 50 proc. nuolaida, gali susirinkti už 20,92 Eur. Susiplanavus pirkinius iš anksto ne tik sutaupysite, bet ir galėsite laukti artėjančio ypač svarbaus etapo jūsų vaiko gyvenime ramiai bei be streso“, – sako I.Trakimaitė-Šeškuvienė.

Svarbu! Kiekvienoje mokykloje gali būti taikomi papildomi reikalavimai, pavyzdžiui, uniforma, vidaus-lauko avalynė, priemonėms darbeliams ir būreliams, todėl prieš vykdami įsigyti reikiamų priemonių, daiktų – būtinai pasitikrinkite konkrečios mokyklos internetiniame puslapyje skelbiamus reikalavimus ir lūkesčius. Tokiu būdu būsite užtikrinti, kad prasidėjus mokslo metams neteks skubiai ieškoti papildomų reikmenų, stresuoti.

„Mokyklinė mugė“ prekybos tinkle „Maxima“ vyks iki rugsėjo 4 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas