Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

„Dar geresnis tėtis“ – atviri vyrų pokalbiai apie tėvystės džiaugsmus ir iššūkius

Artėjant Tėvo dienai portale 15min atsinaujina turinio ir video laidų ciklas „Dar geresnis tėtis“, kviečiantis tėčius nesustoti ir augti kartu su savo vaikais. Juk būti tėčiais mūsų niekas nemokė mokykloje, tai – pats svarbiausias gyvenime universitetas, nes auginame Žmogų. Apie iššūkius, kylančius nelengvame tėvystės kelyje, žymius tėčius 15min studijoje kalbins kūrybininkas Justas Rožėnas.
Darius Chmieliauskas, Justas Rožėnas ir Simonas Storpirštis
Darius Chmieliauskas, Justas Rožėnas ir Simonas Storpirštis / 15min montažas

Kaip išlaikyti vienodą ryšį su vaikais, klausime penkias atžalas turinčio diakono, redaktoriaus, komunikacijos specialisto Dariaus Chmieliausko. Apie tai, kokią įtaką pasirinkimams teirausimės aktoriaus, jauniausio aktorių dinastijoje, dviejų vaikų tėčio Simono Storpirščio.

Jaukiame interviu žurnalistei Raimondai Mikalčiūtei-Urbonei operos solistas L.Mikalauskas dalinasi apie tėvystėje vyrus ištinkančias „duobes“ ir savo receptu, kaip iš jų išlipti, o komunikacijos specialistas Dainoras Lukas, auginantis tris vaikus, pasakoja, kodėl vaikams nuolat reikia ir mamos, ir tėčio.

Kadangi gyvenime nutinka visko, su psichologu psichoterapeutu Justinu Buroku kalbamės apie sudėtines šeimas ir kaip užmegzti ryšį su „naujais“ vaikais.

„Džiaugiamės, matydami vis didėjantį tėčių susidomėjimą ir atsakomybę už savo vaikų auginimą. Kai šalia mamos auklėjimo procese lygiavertiškai atsistoja tėtis, vaikas gauna neįkainojamas vaikystės patirtis ir saugumo pojūtį, kuris yra vienas svarbiausių faktorių tolimesniam asmenybės vystymuisi. Projektu „Dar geresnis tėtis“ norime padrąsinti visus tėčius aktyviai dalyvauti vaikų ugdyme, dalintis patirtimis ir mokytis iš klaidų, kurias, deja, visi darome“, – sakė projekto partnerio – Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos prie SADM atstovė Gabrielė Banaitytė.

Projektą rasite paspaudę – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius