Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Įpusėjus pasiruošimui mokyklai tautiečiai šluoja prekes: sąsiuvinių įsigijo tiek, kiek užtektų pusei Lietuvos

Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ atstovai pastebi, kad šiemet pirkėjai naujiems mokslo metams per pastaruosius trejus metus ruošiasi intensyviausiai. Per pirmąsias tris „Mokyklinės mugės“ savaitės jie įsigijo beveik 1,5 milijono sąsiuvinių, daugiau nei 300 tūkst. tušinukų ir daugybę kitų kanceliarinių priemonių. Paskutinės minutės nelaukę pirkėjai džiaugiasi aprūpinę atžalas reikalingomis priemonėmis mokyklai iš anksto ir negana to – reikšmingai sutaupę.
Moteris renkasi kanceliarines prekes.
Moteris renkasi kanceliarines prekes. / Shutterstock nuotr.

Prekybos tinkle „Maxima“ dar liepos pabaigoje startavusi kasmetinė „Mokyklinė mugė“ šiemet pirkėjams nuo pirmųjų mugės dienų suteikė galimybę būtiniausiomis mokyklinėmis priemonėmis pasirūpinti 50 proc. pigiau – tereikėjo pirkti dvi ar daugiau vienodų arba skirtingų kanceliarinių prekių.

„Lyginant su praėjusiais metais, pirkėjai šiemet pradėjo mokyklai ruoštis tuo pačiu metu, tačiau išties gerokai intensyviau. Pirkėjai per pirmąsias mugės savaites įsigijo 15 proc. daugiau įvairių „Mokyklinės mugės“ prekių nei tuo pačiu laikotarpiu per praėjusius 3 metus“, – įžvalgomis dalijasi „Maximos“ Komunikacijos ir korporatyvinių ryšių departamento direktorė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė.

Atstovų nuotr./Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė
Atstovų nuotr./Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė

„Mokyklinės mugės“ bestseleriai

Kiekvieną rugpjūtį, kuris pasižymi kaip intensyviausias „Mokyklinės mugės“ mėnuo, „Maximoje“ mokyklinių prekių parduodama vidutiniškai trylika kartų daugiau nei kitais mėnesiais, tačiau šiemet stebėtiną susidomėjimą mugės asortimentu prekybos tinklo atstovai stebėjo dar liepos pabaigoje-rugpjūčio pradžioje.

„Per pirmąsias tris muges savaites „Maximos“ pirkėjai įsigijo virš 1,6 mln. kanceliarinių popieriaus prekių, iš kurių – beveik 1,5 mln. sąsiuvinių, taip pat daugiau nei 800 tūkst. kanceliarinių rašymo ir piešimo priemonių, o kitų kanceliarinių prekių įsigijo daugiau nei 750 tūkst. vienetų. Populiariausios pirmųjų trijų savaičių „Mokyklinės mugės“ prekės pagal pardavimus buvo, žinoma, sąsiuviniai, taip pat tušinukai, kanceliariniai klijai, aplankalai bei koregavimo priemonės“, – dalinasi I.Trakimaitė-Šeškuvienė.

Atstovų nuotr./„Mokyklinė mugė“ „Maximoje“
Atstovų nuotr./„Mokyklinė mugė“ „Maximoje“

Tautiečius domina ne tik kanceliarinės prekės

„Mokyklinės mugės“ metu pirkėjai spėjo įsigyti ne tik jiems aktualių kanceliarinių priemonių, bet ir kitų prekių, pavyzdžiui, maisto serviravimo ir laikymo indų, kompiuterijos prekių, drabužių, avalynės, namų dekoravimo prekių, žaislų ir t. t.

„Šiais metais „Mokyklinės mugės“ laikotarpiu stebime indų, skirtų produktų laikymui, ir gertuvių pardavimų augimą. Per šiųmetinę „Mokyklinę mugę“ susidomėjimas gertuvėmis išaugo net 65 proc., o indais, skirtais produktų laikymui – 29 proc.“, – pastebi I.Trakimaitė-Šeškuvienė.

„Maximos“ „Mokyklinėje mugėje“ pirkėjai įsigyja ir knygų (vaikų literatūros, grožinės literatūros, spalvinimo knygelių). Žinoma, atitinkamo dėmesio sulaukia ir kuprinės.

Atstovų nuotr./„Mokyklinė mugė“ „Maximoje“
Atstovų nuotr./„Mokyklinė mugė“ „Maximoje“

„Iš aprangos bei avalynės prekių „Mokyklinės mugės“ metu pirkėjams aktualiausia – sportinė avalynė, taip pat perkamos vaikiškos kojinės, vaikiškos pėdkelnės, apatiniai drabužiai bei šokių bateliai-čežutės, kurių pernai „Mokyklinės mugės“ metu pirkėjai įsigijo daugiau nei 8,5 tūkst. porų“, – priduria I.Trakimaitė-Šeškuvienė.

Šiemet su „Ačiū“ kortele „Maximoje“ pagrindinių uniformos elementų, tokių kaip marškinėliai, kelnės ar sijonas, megztukas ir bateliai: komplekto kaina „Mokyklinės mugės“ metu svyruoja nuo 30 iki 40 Eur, o sportinės aprangos – laisvalaikio batelių, sportinio megztinio ir kelnių komplektas – siekia apie 30 Eur.

Atstovų nuotr./Sportiniai vaikiški bateliai „Maximoje“
Atstovų nuotr./Sportiniai vaikiški bateliai „Maximoje“

Pastangos dėl pigesnio bazinio mokyklinių prekių krepšelio

I.Trakimaitė-Šeškuvienė teigia, kad „Mokyklinei mugei“ prekybos tinklo komanda aktyviai ruošiasi ilgą laiką. „Mokyklinės prekės aktualios trečdaliui mūsų pirkėjų, todėl organizuodami „Mokyklinę mugę“ didelį dėmesį skiriame ne tik plačiam mugės asortimentui, bet ir kainoms – stengiamės užtikrinti platų mokyklinių prekių pasirinkimą įvairias pajamas gaunantiems pirkėjams“, – sako ji.

Pasak I.Trakimaitės-Šeškuvienės, daugumos mokyklinių prekių kainų lygis išliko panašus kaip ir pernai, tačiau šiemet išties buvo pastebimas dalies prekių kainų augimas, kuriam įtakos turėjo dvi pagrindinės priežastys – išpuoliai Raudonojoje jūroje prieš prekybos laivus bei Jungtinių Amerikos Valstijų padidinti muitai kroviniams iš Kinijos. Dėl pastarųjų veiksnių susidarius prekybos konteinerių trūkumui ir pabrangus jų gabenimui ypač išaugo bendri transporto kaštai, kas turėjo įtakos ir prekės galutinei kainai.

Atstovų nuotr./„Mokyklinė mugė“ „Maximoje“
Atstovų nuotr./„Mokyklinė mugė“ „Maximoje“

„Vis tik džiaugiamės, kad mums dedant visas pastangas, šį kainų augimą pirkėjai pajuto nežymiai. Norėdami patenkinti visų pirkėjų poreikius bei lūkesčius, šiemet derėjomės su tiekėjais ir gamintojais dėl mažesnių mokyklinių prekių pirkimo kainų, užtvirtinome asortimente daugiau pigesnių alternatyvų ir privačių prekių ženklų kanceliarinių priemonių žemesnėmis kainomis.

Taip mums pavyko įtvirtinti, kad galėdami rinktis iš plataus ir įvairių kainų lygių asortimento, būtiniausių mokyklinių prekių krepšelį pirkėjai su nuolaidomis galėtų susirinkti pigiau nei pernai – šiemet panašus prekių krepšelis pigesnis beveik 10 eurų nei pernykštis. Todėl mugės metu pasinaudojus reikšmingomis nuolaidomis bazinį mokyklinių prekių krepšelį, kurį sudaro kuprinė, skirtingi sąsiuviniai ir aplankai, dailės priemonės bei kitos reikalingiausios kanceliarinės priemonės, galima susirinkti už 20,92 eurus. Tikime, kad šiųmetinė „Mokyklinė mugė“ ir jos kainų pasiūlymai nemažai daliai tėvų jau palengvino atžalų paruošimą mokyklai“, – sako ji.

Primename, kad visose „Maxima“ parduotuvėse „Mokyklinė mugė“ vyksta iki rugsėjo 4 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas