Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 25

Kaip netapti savo vaiko grobiku: ką daryti jam pareiškus, kad nuo šiol gyvens pas jus užsienyje

Pasitaiko atvejų, kai vaikas, pabuvęs pas skyrium gyvenantį tėvą ar motiną užsienyje, užsimano pasilikti ten gyventi ir pasibaigus atostogų laikui pareiškia, kad namo nebegrįš. Ką tokiu atveju daryti likusiam tėvui ir kaip įvertinti, ar vaikas nebuvo paveiktas? Galiausiai, ar nepilnametis pakankamai brandus suprasti, ką reiškia toks sprendimas ir kaip pasikeis jo gyvenimas?
Asociatyvioji mergaitės nuotr. ir K.Udrienė
Asociatyvioji mergaitės nuotr. ir K.Udrienė / 123rf.com / J.Udrio nuotr.

Apie tai kalbamės su advokate Kristina Udriene, kuri teigia savo praktikoje susidurianti su tokiais atvejais, ir tėvai dažniausiai nežino, kaip spręsti situaciją ir kur kreiptis.

Įvertinti priežastis ir pasekmes

Anot Lietuvos jaunųjų advokatų asociacijos narės, priežasčių, kodėl vaikas užsimano pasilikti gyventi pas užsienyje gyvenantį tėvą ar mamą, yra ne viena: „Viena vertus, vaikui augant gali keistis jo poreikis daugiau laiko praleisti su mama arba su tėvu. Be to, ilgesnį laiką nematęs užsienyje gyvenančio tėvo (motinos) tiek vaikas, tiek ir skyrium gyvenantis tėtis ar mama būna vienas kito išsiilgę, tad galimai vaikas gauna daugiau dėmesio, pramogų, dovanų ir jam daugiau nuolaidžiaujama. Taigi vaikas gali nebenorėti grįžti namo, nes dėl savo brandos ne visada gali įvertinti priežastis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas