Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kalėdų Senelis lanko ne tik vaikus, bet ir gyvūnėlius: TOP dovanos augintiniams

Džiaugsmingas amsėjimas, palaimingas murkimas ir laimingas kojų trepsėjimas po Kalėdine eglute praneša, kad prasideda šventinis periodas ne tik žmonėms, bet ir mylimiems augintiniams. Kokiomis dovanėlėmis pradžiuginsite savo lepūnėlius šiais metais, kad šventės būtų jaukios ir šiltos? Ką išsirinksite: spalvingą drabužėlį šventinei fotosesijai, madingo dizaino guolį, gudrų žaislą ar dar neragautą skanėstą?
Kalėdinės dovanos augintiniams
Kalėdinės dovanos augintiniams / „PetCity“ nuotr.

„Advento laikotarpis jau įsibėgėjo, bet dar nevėlu įsigyti Advento kalendorių – juk taip smagu smalsiam augintiniui kasdien prasikrapštyti kalendoriaus langelį ir išsitraukti vis kitokį gardų skanėstą, pradžiuginantį net ir didžiausią smaližių“, – sako „PetCity“ Kalnėnai parduotuvės vadovė Karina Kozyreva.

Palepinkite savo kačiuką ar šuniuką iš „PetCity“ asortimento „Best Barf“ liofilizuotais, 100 proc. natūraliais šaltyje džiovintos mėsos skanėstais.

Liofilizuoti skanėstai yra džiovinami šaltyje – taip išsaugomos visos gerosios mėsos savybės ir tikrai „PetCity“ keturkojai lankytojai dievina šiuos gardėsius. „Best Barf“ advento kalendoriuje augintinis ras šiuos džiovintos mėsos gabalėlius: vištos, anties, jaučio širdis, vištienos kepenėles, ėrienos kepenis ir plaučius.

„PetCity“ nuotr./Kalėdinės dovanos augintiniams
„PetCity“ nuotr./Kalėdinės dovanos augintiniams

Šventiniai gardėsiai: nuo šaldytų produktų iki veganiškų pasirinkimų

Kai šuo pradeda neramiai sukinėtis prie šeimininkų vaišių stalo, pats laikas jį palepinti natūralias, džiovintais kramtalais. Kol girdėsite kaip jis pasigardžiuodamas čepsi, galėsite būti ramūs – keturkojis nenukramtys kalėdinės eglės ir nepragrauš po ją sudėtų dovanų dėžučių.

Pasak K.Kozyrevos, „PetCity“ parduotuvėse rasite ir daugiau šventinių gardėsių: „Prieš pirkdami visada pasikonsultuokite, kokie skanėstai tinkamiausi pagal jūsų šuns amžių. Stambesnių ir kietesnių pakramtukų mažiesiems geriau neduoti, nes gali pažeisti dantukus. Suaugę šunys mielai kramtys jaučio penį, triušio ausytes ar kiaulės ausis.“

Šunys ir katės itin mėgsta pakramsnoti ir šaldyto maisto: atkreipkite dėmesį į neapdorotus, visaverčius, iš natūralių žaliavų pagamintus „Mush“ ir „Rafus“ produktus iš arklienos, kotletukus su jautiena ir skrandžių.

Šventės – puikus laikas išbandyti ir naujienas. Pasiūlykite augintiniui augalinės kilmės „Fruitables“ skanėstus. Tai veganiškas užkandis, kurio sudėtyje yra moliūgų, obuolių, bananų, mėlynių, riešutų sviesto – hmm, iš tiesų skaniai skamba.

„PetCity“ nuotr./Kalėdinės dovanos augintiniams
„PetCity“ nuotr./Kalėdinės dovanos augintiniams

Laikas pasipuošti nauju drabužėliu

Šių metų šventes kaip visada įamžinsite kalėdinėje fotosesijoje, tad laikas vilktis šventinius drabužius ne tik patiems, bet papuošti ir augintinį. Kai šunelis ar kačiukas įsitaisys jums ant kelių, drabužiai turi derėti tarpusavyje – atrodysite kaip viena graži šeima.

Laikas pašniukštinėti po „PetCity“ parduotuves – čia toks didelis spalvų ir modelių pasirinkimas, kad atrasite tobulą derinį, tinkantį ir augintiniui, ir derantį prie jūsų stiliaus. „PetCity“ Kalnėnai parduotuvės vadovė teigia, kad dažnai šeimininkai savo numylėtiniams ieško ryškiaspalvių drabužėlių, kurie labai tinka keturkojams, be to, linksmai atrodo, priverčia nusišypsoti ir praeivius gatvėje.

„Jūsų augintinis taps tikra kalėdinės fotosesijos ar naujametinio vakarėlio žvaigžde, jei išsirinksite drabužių iš specialių, kalėdiniam laikotarpiui skirtų „Rukka Merry“ ir „Milk&Pepper” linijų“, – pataria K.Kozyreva.

Šventiniu laikotarpiu nepraleisite ir pasivaikščiojimų, todėl vadovė rekomenduoja pagalvoti ir apie naujus drabužėlius, saugančius nuo lietaus, sniego ir žvarbaus vėjo. Tikrai neprašausite pro šalį ir būsite madingi, jei augintinį apvilksite „Rukka Wooly“ drabužėliais – spalvų pasirinkimas didelis, galite apvilkti ir po striuke, kad augintiniui būtų dar šilčiau.

PetCity nuotr./Hurtta Expedition parka striukė
PetCity nuotr./Hurtta Expedition parka striukė

Norint, kad augintinis išsirinktų dovaną pats, į visas „PetCity“ parduotuves galima atvykti su savo keturkojais šeimos nariais. Tad augintiniui tikrai neteks laukti prie durų, priešingai – jis galės pasimatuoti striukę, megztinį ar išsirinkti jam labiausiai akį traukiantį žaislą.

Interaktyvūs žaislai gudruoliams

Šuniukai ir kačiukai kaip vaikai, jiems reikia linksmų užsiėmimų, žaidimų ir žaislų. Kaip ir dera šiuolaikiniam naminiam gyvūnui, žaislai turi būti ne bet kokie, o interaktyvūs, lavinantys protinius sugebėjimus. Svarbu pasirinkti tokį žaislą, kuris atitiktų jūsų augintinio intelektą – nuo lengviausio iki sunkiausio lygio.

Vilniuje esančios „PetCity“ parduotuvės vadovė rekomenduoja „Nina Ottosson“ prekinio ženklo žaislus – augintinio smegenėlės kaip reikiant „sukasi“, kai reikia surasti paslėptą skanėstą: „Intensyvus mąstymas, protinė veikla išvargina net labiau nei lakstymas lauke, tad tamsiais žiemos vakarais, kai daugiau laiko praleidžiate namuose, leiskite augintiniui „išsikrauti“ narpliojant intelektines užduotis.“

„PetCity“ nuotr./Kalėdinės dovanos augintiniams
„PetCity“ nuotr./Kalėdinės dovanos augintiniams

Per šventes nevalia pamiršti ir kačių, kurios taip mėgsta galąsti savo nagučius. „Jei nenorite namuose laikyti didelio stovo, padovanokite murklei žaislą su integruotomis draskyklėmis. Du viename – smagus užsiėmimas ir garantuota jūsų minkštų sofų, tapetų ir kilimų apsauga nuo prigimtinio augintinės įpročio“, – pataria K.Kozyreva.

Pasak vadovės, be dovanos nelieka ir mažiausieji augintiniai: žiurkėnai, papūgos ar triušiai, taip pat mėgstantys smagius užsiėmimus. Papūgai tiks supynės, graužikui – ratukai, mediniai laipteliai.

Minkštas guolis poilsiui

Po sočių šventinių vaišių ir smagių žaidimų traukia pogulio – taip norisi įsitaisyti kur minkščiau ir jaukiau. O gal jau nutarėte, kad po Kalėdine eglute augintinis ras naują guolį ir galės namuose turėti savo nuolatinę komfortišką vietą ramiai pasnausti?

Apvalūs, stačiakampiai, pinti kaip krepšeliai ar primenantys minkštą sofą, jaukūs uždari nameliai katėms, net su pagalvėle ar žaisliuku, neutralių ar ryškių spalvų guoliai taip ir traukia išbandyti miego saldumą.

„PetCity“ nuotr./Kalėdinės dovanos augintiniams
„PetCity“ nuotr./Kalėdinės dovanos augintiniams

„Labai svarbu rinktis tokį guolį, kuris atitiktų augintinio poreikius. Trumpaplaukiams šunims geriausiai tinka minkšti, švelnūs ir šilti guoliai. Ilgo plauko augintiniams gali pakakti ir kilimėlio, nes jie labiau mėgsta vėsumą“, – pataria vadovė.

Dar daugiau komfortiško poilsio suteiks ortopedinis guolis, kuris prisitaiko prie augintinio kūno, priglunda prie kiekvieno formos linkio.

Naudingos sveikatos dovanėlės

Kaip ir žmonėms, taip ir augintiniams, dovanoms labai tinka ne tik daiktai, žaislai, bet ir sveikatai naudingi maisto papildai ir vitaminai. Rinkdamiesi papildus, atsižvelkite į gyvūno amžių: jauniems, augantiems, bręstantiems augintiniams reikia daugiau vitaminų, todėl jiems pasiūlykite multivitaminų, omega rūgščių. Senyvo amžiaus gyvūnams naudingiausi papildai, kurie stiprina sąnarius ir kraujagysles.

Į augintinio dovanų krepšelį gali įkristi ir lašišų aliejaus, kuris stiprina imuninę sistemą, gerina odos ir kailio išvaizdą, padeda palengvinti peršalimo arba alergijos simptomus. Kelis lašelius aliejaus įmaišykite į gyvūno maistą, kad jis būtų skanesnis, tiktų net ir išrankiausiam skoniui.

Didžiosios metų šventės yra puiki proga prisiminti, kad augintinio sveikata reikia nuolat rūpintis, ypač svarbūs profilaktiniai tyrimai. „PetCity“ klinikose Vilniuje ir Klaipėdoje galite atlikti visapusišką sveikatos apžiūrą: nuo kraujo tyrimų iki genetinių ligų. „PetCity“ primena, kad profilaktinė apžiūra orientuota į bendrą organizmo būklės vertinimą, esant vizualiai sveikam augintiniui.

„PetCity“ nuotr./Kalėdinės dovanos augintiniams
„PetCity“ nuotr./Kalėdinės dovanos augintiniams

Ilgiems tamsiems pasivaikščiojimams

Gruodžio vakarais neatsisakykite ilgų pasivaikščiojimų su keturkoju, nors tamsa traukia kuo greičiau grįžti namo. „PetCity“ parduotuvėse įsigykite ir savo ištikinam draugui padovanokite šviečiantį antkaklį arba ant jo pritvirtinkite šviečiančią lemputę, kuri ryškiai apšviečią aplinką. Kai gerai matysite kelią, pasivaikščioti bus maloniau ir saugiau – jūsų augintinį iš tolo matys ir pravažiuojančių mašinų vairuotojai.

Kartu praleistas laikas – didžiausia dovana jūsų augintiniui, keturkojui šeimos nariui ir geriausiam draugui. Ir nesvarbu, ar kartu džiaugiatės Kalėdų egle, ar žaidžiate lauke, ar ilsitės po šventinės vakarienės – jūsų augintiniam svarbu žinoti, kad yra mylimas, jaustų jūsų dėmesį ir rūpestį. Už viską jis atsilygins tuo pačiu – būvimas su gyvūnu gerina emocinę sveikatą ir gerina nuotaiką. Laimingų Augintinų Kalėdų jums ir jūsų keturkojams šeimos nariams!

Daugiau kalėdinių dovanų idėjų augintiniams galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas