Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Karantino metu Vilniuje savanoriai pristatys maistą be pagalbos likusiems senjorams į namus

Sostinė teikia pagalbą senjorams sudėtingu karantino metu – bendradarbiaudama su „Maisto banku“, pasitelkusi savanorius, Vilniaus savivaldybė vėl pristato maisto paketus tiesiai į namus. Kaip rašoma Vilniaus miesto savivaldybės pranešime spaudai, nuo šiandien iki pat Kalėdų, sunkiai išgyvenantys, vieniši ir be pagalbos likę senjorai Vilniuje gali paskambinti tel. 1664 ir pranešti apie jiems reikalingą pagalbą. Savanoriai atveš po maisto paketą kas dvi savaites.
„Maisto banko“ savanoriai
„Maisto banko“ savanoriai / Sauliaus Žiūros nuotr.


„Daugeliui karantinas kelia iššūkių, bet senjorams dabartinis laikmetis yra nepalyginamai sunkesnis. Vilniečiai geba greitai susitelkti, kai to labiausiai reikia – suradome daug puikių žmonių, kurie skiria savo laiko, resursų ir neatlygintinai veža senjorams būtiniausių produktų į namus.

Norime padrąsinti senjorus nesidrovėti skambinti 1664, nelikti vienumoje – mes galime jums padėti“, – sakė sostinės meras Remigijus Šimašius.

Senjorams paruoštuose maisto paketuose „Maisto banko“ savanoriai sudėjo makaronų, kruopų, konservuotų daržovių, uogienės, mėsos arba žuvies konservų, aliejaus, miltų, arbatos, cukraus, pagal galimybę įvairių saldumynų (šokolado, saldus riešutų batonėlio ar panašiai).

Sauliaus Žiūros nuotr. /„Maisto banko“ savanoriai
Sauliaus Žiūros nuotr. /„Maisto banko“ savanoriai

Nurimus pirmajai koronaviruso bangai „Maisto bankas“ sukaupė produktų rezervą ir dabar jį panaudos.

„Priėmėme iššūkį ir antrojo karantino metu aprūpinti būtiniausiais produktais dėl pandemijos sudėtingoje situacijoje atsidūrusiems Vilniaus senjorams. Labai dėkojame savanoriams ir aukotojams, kurie prieš prasidedant karantinui padėjo surinkti ilgo galiojimo maisto produktų, o šiuo metu kviečiame visus, galinčius prisidėti prie maisto paketų ruošimo ir jų nuvežimo nepasiturintiems“, – prie savanorių kvietė prisijungti „Maisto banko“ Vilniaus padalinio vadovas Modestas Bastys.

Pirmos bangos metu maistas pasiekė 1542 gavėjus, iki namų buvo pristatytas net 7301 maisto paketas. Bendras paramos maistu kiekis – 28 465 kg, o jo vertė – daugiau kaip 42 tūkst. eurų.

Visi norintys prisidėti prie maisto dalijimo senjorams, kviečiami registruotis.

Žmonės taip pat kviečiami skirti finansinę paramą „Maisto bankui“, kuri bus panaudojama produktų pirkimui ir maisto paketų ruošimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas