Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kiek tėvai skiria mokinio krepšeliui ir kas labiau apsimoka – laukti paskutinės minutės ar pirkti iš anksto?

Nors paskutinis vasaros mėnuo rugpjūtis dar pilnas atostogų nuotaikos ir nerūpestingumo, tuo pačiu tai – ir paskutinė stotelė prieš ateinant rugsėjui. Atžalų turintys tėvai žino – iki rugsėjo reikia spėti pasiruošti ir apgalvoti daugybę dalykų, kad vaikai į mokyklas sugrįžtų visiškai pasiruošę ir motyvuoti kibti į mokslus. Lietuviškame prekybos tinkle „Maxima“ prieš kurį laiką startavusi „Mokyklinė mugė“ tėvams yra tikras išsigelbėjimas – čia vienoje vietoje galima rasti absoliučiai visko, ko gali prireikti mokyklai ir laisvalaikiui bei negana to, reikšmingai pigiau.
Tėvai apiperka vaiką mokyklai.
Tėvai apiperka vaiką mokyklai. / Shutterstock nuotr.

Artėjantis rugsėjis vaikų turintiems tėvams reiškia tam tikrus „namų darbus“ – kol vaikai gaudo paskutinį vasaros poilsį, tėvai jau turi pradėti galvoti apie atžalų suruošimą į mokyklą.

Tie, kurie su tuo susiduria nebe pirmus metus, puikiai žino, kad tinkamai suruošti vaikus į mokyklą už suplanuotą biudžetą kartais yra nelengva užduotis, o štai būsimų pirmokų tėvai taip pat susiduria su iššūkiais, kad mokyklą pradėjęs vaikas išties nieko nepritrūktų.

Šeimos dairosi nuolaidų

Pasak mokyklinio amžiaus atžalas auginančių šeimų, biudžetas vaiko suruošimui į mokyklą skirtingose šeimose varijuoja, o tai lemia keletas veiksnių: šeimos finansai, mokyklinio amžiaus vaikų skaičius šeimoje, ar yra pirmą klasę pradedančių atžalų, bendri taupymo įgūdžiai.

Praėjusiais metais pirmoką į mokyklą išleidusi vilnietė Lina pasakoja, kad sūnaus išleidimas į mokyklą buvo nemažas finansinis iššūkis, mat pirmokui reikėjo nupirkti daug daiktų, iš kurių dalies šiemet, jau eisiant į antrą klasę, pirkti nebereikės.

„Pirmai klasei reikėjo visko: be būtinųjų kanceliarinių prekių, pirkome kuprinę, sporto aprangą, avalynę persiavimui mokykloje, uniformą. Nors stengėmės taupyti ir kone visas prekes pirkome akcijų metu, suma susidarė apvali – manau, kad pirmoką išleisti į mokslus kainuoja daugiau negu kitų klasių moksleivius. Tuo jau spėjome įsitikinti ir patys: uniforma, sporto apranga bei kuprinė šiemet dar bus tinkama į antrą klasę, todėl naujų pirkti nereikės. Pagrindinis biudžetas bus skirtas kanceliarinių prekių krepšeliui ir naujai avalynei“, – pasakoja Lina.

Pašnekovė teigia, kad jau prieš kurį laiką pradėjo dairytis trūkstamų dalykų, o juos planuoja pirkti su nuolaidomis: „Manau, kad pagrindinių priemonių krepšelis atsieis apie 30 eurų, avalynę tikimės įsigyti su nuolaidomis. Žinant, kada jos taikomos, vaiką suruošti galima neišleidžiant kosminio biudžeto, kas, neabejoju, yra aktualu ne tik mūsų šeimai.“

Atstovų nuotr./„Mokyklinė mugė“ „Maximoje“
Atstovų nuotr./„Mokyklinė mugė“ „Maximoje“

Tą patį taupymo principą taiko ir keturias atžalas auginanti vilnietė Kristina – moteris pasakoja, kad trims iš atžalų jau lankant mokyklą apsipirkti be nuolaidų ji nė nesvarstanti.

„Vaikus apiperku tik startavus įvairioms akcijoms, su kuriomis būtiniausias priemones pavyksta nupirkti už maždaug 20 eurų vienam vaikui. Bet tai – tik kalbant apie kanceliarines prekes. Vyresnieji du vaikai jau nori ir madingų ausinių ar kitų panašių dalykų, kuriuos turi klasės draugai, taigi tiksliai suskaičiuoti galutines išlaidas – sudėtinga“, – atvirauja Kristina.

Bazinis mokyklinių prekių krepšelis – dar pigesnis

Artėjant rudeniui atžalų turinčios šeimos kruopščiai planuoja savo biudžetą – juk pasiruošimas mokslo metams pareikalauja ir laiko, ir papildomų išlaidų.

„Maximos“ Komunikacijos ir korporatyvinių ryšių departamento direktorė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė teigia, kad, atsižvelgus į tai, šiemet nuspręsta nuo pat pirmųjų „Mokyklinės mugės“ dienų pirkėjams pasiūlyti reikšmingas nuolaidas ir specialius kainų pasiūlymus. Taigi, norintys sutaupyti ir be streso pasiruošti mokyklai tai padaryti gali jau dabar – „Maximoje“ perkant dvi ar daugiau skirtingų arba vienodų kanceliarinių prekių jomis galima pasirūpinti 50 proc. pigiau.

Atstovų nuotr./„Mokyklinė mugė“ „Maximoje“
Atstovų nuotr./„Mokyklinė mugė“ „Maximoje“

„Norime kiekvienas, kuriam aktualios mokyklinės prekės, galėtų sutaupyti jau dabar, nelaukdamas rugsėjo. Suprasdami, kaip svarbu užtikrinti platų mokyklinių prekių pasirinkimą įvairias pajamas gaunantiems mūsų pirkėjams, šiemet derėjomės su tiekėjais ir gamintojais dėl mažesnių prekių pirkimo kainų, užtvirtinome asortimente daugiau pigesnių alternatyvų ir privačių prekių ženklų kanceliarinių priemonių žemesnėmis kainomis. Taip pavyko įtvirtinti, kad galėdami rinktis iš plataus ir įvairių kainų lygių asortimento, būtiniausių mokyklinių prekių krepšelį pirkėjai šiemet galėtų mūsų prekybos tinkle susirinkti pigiau nei pernai“, – komentuoja I.Trakimaitė-Šeškuvienė.

Pirkėjai, „Mokyklinės mugės“ metu pasinaudoję reikšmingomis nuolaidomis, būtiniausių priemonių krepšelį, kurį sudaro kuprinė, skirtingi sąsiuviniai ir aplankai, dailės priemonės bei kitos reikalingiausios kanceliarinės priemonės, šiemet gali įsigyti už 20,92 eurus – panašus mokyklinių prekių krepšelis beveik 10 eurų pigesnis nei pernai.

Dėmesys kokybei, patogumui ir tvarumui

Atidžiai atrinktame „Mokyklinės mugės“ asortimente taip pat galima rasti ir daugiau skirtingų kainų lygio kanceliarinių priemonių kiekvieno poreikiams užtikrinti, tarp kurių – ir puikiai pažįstami pasaulinio lygio prekių ženklai.

„Mokyklinės mugės“ kainų pasiūlymai, platus asortimentas, kuriame – daugiau nei tūkstantis skirtingų kategorijų prekių ir ypatingos nuolaidos nuo pirmųjų mugės dienų – tai rezultatas, kuriuo didžiuojamės ir kurį, neabejojame, vertina mūsų pirkėjai. Mokyklinių prekių asortimentas kasmet aktualus net trečdaliui mūsų pirkėjų, tad artėjant naujiems mokslo metams ruošiamės labai rimtai ir iš anksto. Tikime, kad šiųmetinė „Mokyklinė mugė“ ir jos kainų pasiūlymai nemažai daliai tėvų palengvins atžalų paruošimą mokyklai“, – sako I.Trakimaitė-Šeškuvienė.

Atstovų nuotr./„Mokyklinė mugė“ „Maximoje“
Atstovų nuotr./„Mokyklinė mugė“ „Maximoje“

Be to, „Maximos“ atstovė pastebi, kad gamintojai taip pat vis daugiau dėmesio skiria ne tik mokyklinių prekių išvaizdai, bet ir jų kokybei, patogumui, ergonomikai, ekologiškumui, o šie aspektai vis svarbesni pirkėjams – tėveliams, kurie domisi mokyklinių prekių kilmės šalimi, naudojamų medžiagų kokybe ir kt.

„Sekame rinkos tendencijas, gilinamės, kas aktualu šiuolaikiniams moksleiviams ir kokie jų tėvų lūkesčiai bei galimybės. Stengiamės užtikrinti, kad „Mokyklinės mugės“ metu vaikai su tėveliais rastų ne tik būtiniausias priemones mokyklai, bet ir galybę papildomų priemonių lavinimuisi, kokybiškam laisvalaikiui. Galimybė viską rasti bei įsigyti vienoje vietoje taupo ir laiką, ir biudžetą, o tai aktualu kiekvienai šeimai, besiruošiančiai naujiems mokslo metams“, – komentuoja „Maximos“ Komunikacijos ir korporatyvinių ryšių departamento direktorė.

„Mokyklinė mugė“ prekybos tinkle „Maxima“ vyksta nuo liepos 25 d. iki rugsėjo 4 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas