Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
07 09

Klauskite teisininko: ar galima panaikinti su sutuoktiniu sudarytą dovanojimo sutartį?

15min redakcija gavo skaitytojos klausimą, kaip elgtis, kai būnant santuokoje sutuoktiniui padovanojama pusė namo, tačiau pašlijus santykiams tenka gailėtis. Ar skyrybų atveju galima panaikinti apdovanojimą? Atsako Lietuvos jaunųjų advokatų asociacijos narė, advokatė Gintarė Bernotė.
Asociatyvi nuotr. ir Gintarė Bernotė
Asociatyvi nuotr. ir Gintarė Bernotė / Pexels.com ir WEDO nuotr.

Skaitytoja klausia: „Esu pakliuvusi į labai sudėtingą situaciją. Prieš du metus padovanojau vyrui pusę man priklausančio namo. Dėl ko dabar labai gailiuosi. Dabar situacija tokia, kad aš pati nebegaliu gyventi savo namuose, esu priversta viską palikti ir išeiti. Mano vyras turi priklausomybę nuo alkoholio, dėl to ne kartą buvo gydytas. Ne kartą registruotas smurtas artimoje aplinkoje. Paskutinį kartą prievarta policijos buvo paguldytas į psichiatrinę ligoninę. Grįžęs toliau mane terorizuoja, šmeižia, žemina, įžeidinėja, vagia daiktus iš namų ir gadina namų turtą. Šiuo metu vyksta skyrybų procesas, jis tam labai priešinasi. Ar šiuo atveju įmanoma panaikinti dovanojimą?“

Turite klausimų teisininkams? Kyla keblumų santuokos, šeimos teisės, finansų, nekilnojamojo turto, karjeros ar kitose aktualiose srityse? Rašykite el. paštu klauskiteteisininko@15min.lt ir užduokite klausimą, aiškiai išdėstant problemą. Į atrinktus klausimus 15min.lt Gyvenimo rubrikoje atsakys Lietuvos jaunųjų advokatų asociacijos nariai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito