Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
09:00

Klauskite teisininko: ar galima uždrausti sutuoktiniui imti kreditus?

Norėdami išspręsti finansines bėdas, dažnai gyventojai pasinaudoja greituosius kreditus ar paskolas teikiančių įmonių pagalba. Tačiau prieš imdami, ne visada įsivertina paskolos grąžinimo galimybes, nepagalvoja apie galimas pasekmes, jeigu nepavyktų grąžinti pasiimtos paskolos. Lietuvoje yra galimybė save įsirašyti į Lietuvos banko sąrašus, kuriuo vadovaujantis vartojimo kredito davėjai tam žmogui tiesiog nebesuteikia kredito. Bet kaip apriboti ir gelbėti artimą žmogų nuo greitųjų kreditų pagundų?
Advokatas Karolis Rugys ir asociatyvi nuotr.
Advokatas Karolis Rugys ir asociatyvi nuotr. / Asmeninio arch. ir Shutterstock nuotr.

Skaitytojos klausimas. Norėjau pasiteirauti ar yra kokia galimybė ribojanti ar draudžianti sutuoktiniui imti vartojimo kreditus, prieš tai neinformavus savo antrosios pusės. Jei gerai suprantu, įsitraukus save į nenorinčių imti kreditų žmonių sąrašą (Lietuvos banke), tai apribojimai galioja tik sau pačiam, bet ne sutuoktiniui?

Turite klausimų teisininkams? Kyla keblumų santuokos, šeimos teisės, finansų, nekilnojamojo turto, karjeros ar kitose aktualiose srityse? Rašykite el. paštu klauskiteteisininko@15min.lt ir užduokite klausimą, aiškiai išdėstant problemą. Į atrinktus klausimus 15min.lt Gyvenimo rubrikoje atsakys teisininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito