Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
06 05

Klauskite teisininko: kada turtas tampa bendrąja jungtine sutuoktinių nuosavybe?

Skaitytojas Gintaras klausia: „Namo pirkimo dokumentuose namas ir priklausiniai įforminti lygiomis dalimis man ir motinai. Dabar tvarkant dokumentus mirusio tėvo dalis laikoma turtu, įgytu santuokoje, ir yra perrašyta motinai. Išėjo taip, kad motina dėl atsiradusio neįgalumo gyvena senelių globos namuose. Jai skaičiuojamas turto mokestis nuo pusės turto sumos. Ar teisėtai tai daroma, jei dar yra ir sutuoktinio dalis?“
Kristina Udrienė ir asociatyvi nuotr.
Kristina Udrienė ir asociatyvi nuotr. / Jono Udrio ir Shutterstock nuotr.

Turite klausimų teisininkams? Kyla keblumų santuokos, šeimos teisės, finansų, nekilnojamojo turto, karjeros ar kitose aktualiose srityse? Rašykite el. paštu klauskiteteisininko@15min.lt ir užduokite klausimą, aiškiai išdėstant problemą. Į atrinktus klausimus 15min.lt Gyvenimo rubrikoje atsakys Lietuvos jaunųjų advokatų asociacijos nariai.

Atsako LJAA valdybos narė advokatė Kristina Udrienė:

Skaitytojo nurodyta situacija apima sutuoktinių bendrosios jungtinės nuosavybės teisės įgijimą ir paveldėjimo santykius. Todėl, atsakant į klausimą, pirmiausiai aptariami įstatyme nustatyti sutuoktinių turto teisinis režimas, bendrosios jungtinės nuosavybės teisės pabaiga sutuoktiniui mirus ir tokio turto paveldėjimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas