Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
03 06

Klauskite teisininko: kaip dalinamas turtas sutuoktiniui mirus, jei iki sutuoktinio mirties santuoka buvo nutraukta?

Nesant ikivedybinės ar povedybinės sutarties, sutuoktiniai turtą santuokos metu įgyja bendrosios jungtinės sutuoktinių nuosavybės teise, t.y. visas santuokoje įgytas turtas yra dalinamas sutuoktiniams pusiau (su įstatymo numatytomis išimtimis). Santuokai iširus, teismas sprendimu turtą padalina ir pastarasis tampa asmenine kiekvieno skyriumi gyvenančio sutuoktinio nuosavybe, t.y. turtas padalinamas į dalis ar kitu būdu paskirstomas išsituokusiems sutuoktiniams. O kaip paveldimas turtas vienam iš skyriumi gyvenusių sutuoktiniui mirus? Šį klausimą uždavėme teisininkams.
Asociatyvi nuotr. ir Daumantė Hinz
Asociatyvi nuotr. ir Daumantė Hinz / Shutterstock ir Karolinos Vaitonytės nuotr.

Skaitytoja klausia: „Santuokos metu pirkome butą su sutuoktiniu, pasiėmėme paskolą, tačiau po kiek laiko išsiskyrėme. Paskolą mokėjome per pusę, nes butas užrašytas abiejų vardu. Neseniai sutuoktinis mirė: kaip tokiu atveju paveldimas turtas, nes dar yra sūnus? Kaip tvarkyti palikimą ir per kiek laiko reikia viską sutvarkyti?“

Turite klausimų teisininkams? Kyla keblumų santuokos, šeimos teisės, finansų, nekilnojamojo turto, karjeros ar kitose aktualiose srityse? Rašykite el. paštu klauskiteteisininko@15min.lt ir užduokite klausimą, aiškiai išdėstant problemą. Į atrinktus klausimus 15min.lt Gyvenimo rubrikoje atsakys Lietuvos jaunųjų advokatų asociacijos nariai.

Į klausimą atsako Lietuvos jaunųjų advokatų asociacijos narė Daumantė Hinz.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas