Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
09:00

Klauskite teisininko: visą tėvo palikimą paveldėjusi mama turtą nori palikti vienam vaikui – ar galima tai nuginčyti?

Po artimojo mirties gali tekti išgirsti apie parašytą testamentą, kuriuo mirusysis paliko per savo gyvenimą įgytą turtą testamente nurodytam asmeniui ar asmenims. Tačiau būna atvejų, jog sutuoktiniai visą savo turtą testamentu palieka vienas kitam. Po to sutuoktinį pergyvenęs sutuoktinis gali visą savo ir įgytą turtą palikti testamentu dar kitam asmeniui. Situaciją, kai sutuoktiniai parašė testamentą vienas kitam, o jų vaikai turi interesą į turtą, komentuoja Lietuvos jaunųjų advokatų asociacijos (LJAA) narys, advokatas Martynas Antanaitis.
Martynas Antanaitis
Martynas Antanaitis / Kristinos Sabaliauskaitės nuotr.

Skaitytojas klausia: „Sveiki, norime sužinoti, ar galima kažkokiu būdu gauti tėvo dalį. Tėtis mirė prieš 10 mėnesių. Tėvas su mama buvo notariškai pasirašę testamentą, kad vienam mirus, antrai pusei lieka visas turtas. Dabar mama nori visą turtą perrašyti tik vienam vaikui iš trijų – ar gali kiti du likę vaikai kažkokiu būdu išsikovoti būtent tėčio dalį? Visi vaikai suaugę.“

Turite klausimų teisininkams? Kyla keblumų santuokos, šeimos teisės, finansų, nekilnojamojo turto, karjeros ar kitose aktualiose srityse? Rašykite el. paštu klauskiteteisininko@15min.lt ir užduokite klausimą, aiškiai išdėstant problemą. Į atrinktus klausimus 15min.lt Gyvenimo rubrikoje atsakys teisininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas