Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po namo sprogimo Šiauliuose šeima prašo pagalbos, vieno iš žmonių būklė – kritinė

Rugpjūčio 8-osios rytą, po sprogimo gyvenamajame name Šiauliuose, čia gyvenusi šeima liko visiškai be nieko, o du žmonės nukentėjo. Vieno iš jų būklė – kritinė. Šeima prašo visuomenės pagalbos.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Nuotrauka iš „Facebook“ profilio „Pagalba vairuotojams Šiauliuose“

Pasak Luko Vigelio, šeimos namuose Mažosios Lietuvos gatvėje jie gyveno keturiese – tėvai ir du jų pilnamečiai vaikai – Lukas ir Samanta.

Sprogimo metu, po kurio kilo ir gaisras, namuose buvo abu 44 ir 45 metų sutuoktiniai. Abu žmonės ištraukti iš po nuolaužų ir greitosios pagalbos automobiliu išvežti į ligoninę.

„Mamos gyvybei pavojus negresia, tėčio būklė – kritinė. Namai sugriuvo visiškai – žiūrint atrodo taip, lyg ant namo būtų nukritusi bomba, liko tik griuvėsiai. Kol kas priežastis įvardijama kaip nelaimingas atsitikimas“, – kalbėjo L.Vigelis.

Trečiadienį L.Vigelio sesuo Samanta socialiniame tinkle pasidalijo pagalbos prašymu.

„Nuo tokių nelaimių niekas nesame apsaugoti. Šių metų rugpjūčio 8 dieną ankstų sekmadienio rytą šiauliečius sukrėtė nuaidėjęs gyvenamojo namo sprogimas. Šiuo metu reanimacijoje dėl gyvybės kovoja dviejų jaunų vaikų tėvai Mindaugas Vigelis ir Ilona Vigelienė.

Būklė kritinė. Nustatyti aukščiausio laipsnio kūno nudegimai, dėl kurių kenčia abu suaugusieji. Taip pat pažeisti ir vidiniai organai. Vaikai ne tik kiekvieną dieną jaučia nežinomybę dėl tėvų sveikatos bei gyvybės, bet ir liko be pastogės, be daiktų, rūbų, mylimų namų ir viso kartu sukurto gerbūvio.

Taip pat nukentėjo ir du šuniukai, kurie yra neatsiejama šeimos dalis. Jie taip pat yra apdegę ir sužaloti, todėl gydymas reikalingas ir jiems. Norime kiekvieno nuoširdžiai paprašyti prisidėti ir paremti nelaimės metu nukentėjusią šeimą. Nesvarbu, ar tai būtų šio įrašo pasidalinimas socialiniuose tinkluose, ar skleidžiamas moralinis palaikymas, bet ir finansinė parama būtų neabejotinai didelis varomasis variklis į gražesnę rytdieną“, – rašė S.Vigelytė.

Į visuomenę kreipėsi ir padėti šeimai kvietė Šiaulių miesto meras Arūnas Visockas.

Pasak L.Vigelio, šeimai dabar svarbiausia yra finansinė parama. Jos prireiks ir gydymui, plastinėms operacijoms. „Jau nekalbant apie tai, kad neliko, kur gyventi“, – sakė L.Vigelis. Ir jis, ir sesuo laikinai apsigyveno pas savo antrąsias puses.

Šeima Šiauliuose naujos statybos name gyveno apie ketverius metus. Pasak L.Vigelio, šis namas ir jo statybos buvo tėvo gyvenimo projektas.

Šeima dėkoja visiems, jau atsiliepusiems į jų pagalbos prašymą. Brolis ir sesuo sako, kad jiems dabar svarbi kiekviena minutė – dėl tėčio kritinės sveikatos būklės situacija gali pasikeisti bet kada.

Paremti nukentėjusius galite banko pavedimu:

Gavėjas: Samanta Vigelytė

Sąskaitos nr.: LT507300010168891967

Mokėjimo paskirtis: Parama

Paypal: samanta.vigelyte.248@gmail.com

SWIFT/BIC KODAS: HABALT22

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas