Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sportiškiausi „Ogmios miesto“ būreliai vaikus sustiprins fiziškai, emociškai ir intelektualiai

Vaikų vasaros atostogos netrukus baigsis ir su prasidedančiu rugsėju tėvams vėl teks sukti galvą, kuo savo atžalas užimti po pamokų. Tačiau „Ogmios miestas“ kviečia pamiršti šiuos rūpesčius, nes čia po vienu stogu nuo rudens mažųjų lauks net 25 skirtingi būreliai.
Krokodiliuko akrobatikos mokykla
Krokodiliuko akrobatikos mokykla / Ogmios nuotr.

Jie pasiruošę ugdyti vaikų sporto, šokio, menų ir kūrybiškumo bei intelektinius talentus, todėl tėvams beliks tik padėti išsirinkti, kokius gabumus labiausiai norėsis lavinti. O kad tai padaryti būtų lengviau, „Ogmios miestas“ detaliau pristato sportiškiausius savo būrelius, kurie siūlo ne tik aktyvų, bet ir emociškai bei intelektualiai turtingą laisvalaikį tiek mažiesiems, tiek ir suaugusiems.

Stiprina visapusiškai

Vaikų, kurie yra be galo judrūs, aktyvūs bei nori sutvirtėti ne tik fiziškai, bet ir emociškai, „Ogmios mieste“ laukia viena seniausių Lietuvoje veikiančių aikido meno mokyklų „Aikido Dojo Sūkurys“. Šios treniruotės stiprina mažųjų sveikatą, didina pasitikėjimą savo jėgomis, koreguoja laikyseną, mažina psichologinę įtampą, moko susikaupti bei natūraliai ir ramiai reaguoti į bet kurią situaciją.

Ogmios nuotr./Aikido Dojo sūkurys
Ogmios nuotr./Aikido Dojo sūkurys

Anot „Aikido Aikikai“ asociacijos „Sūkurys“ prezidento ir vyr. trenerio Vytauto Ribikausko, mokykloje vadovaujamasi japoniškos kultūros ir gyvenimo principais. Todėl čia kuriama aplinka, kuri primena Tekančios Saulės šalį, ugdant pagarbą, tradicijas bei tvirtą charakterį.

„Mūsų mokykloje aikido kovos menas yra tik integruojamas į bendrą ugdymo programą. Mat vaikams mokytis nuo septynerių metų šį sportą yra labai sudėtinga. Taigi savo auklėtinių neapsunkiname specializuotais pratimais, o juos ugdome per žaidimus – gražią ir linksmą emociją. Taip vaikai mokosi įdomiai bei noriai ir lengviau siekia išsikeltus tikslus. O jie, pirmiausia, yra siekis išmokti disciplinos, dėmesio sutelkimo, susivaldymo. Dabartiniai vaikai yra labai judrūs, energingi, tik savo energiją ne visada nukreipia produktyvia linkme. Todėl mes ne tik sportuojame, bet ir mokome pažinti save, aplinkinį pasaulį, savo fizinių galių ribas. Čia vaikai ugdomi rimties, susitelkimo – tai labai praverčia gyvenime. Pavyzdžiui, taip mažieji gali lengviau skaičiuoti, skaityti, rašyti“, – akcentuoja V.Ribikauskas.

Jis priduria – aikido nėra tik dar viena kovinio sporto šaka. V.Ribikausko teigimu, šis sportas lavina tiek lakstumą, koordinaciją, kūno balansą bei kitas fizines savybes, tiek ir ugdo vaikų intelektą.

Į mažųjų proto mankštas sutelkti ir „Aleksėjaus fizinio lavinimo“ užsiėmimai. Jie skirti 1,5–2 metų vaikams, kurie drauge su tėveliais mokomi teisingai formuoti pagrindinius gyvybiškai svarbius judėjimo įgūdžius – ėjimą, bėgimą, šuoliukus, šliaužimą, lipimą ir kitus judesius.

Pradėti pastaruosius vystyti bei tobulinti, pastebi treneris, „Aleksėjaus fizinio lavinimo“ būrelio įkūrėjas ir vadovas Aleksėjus Demidenko, būtina kuo anksčiau.

„Kiekvienas žmogus – tiek suaugęs, tiek ir vaikas – turi tris natūralius poreikius: maitintis, miegoti ir judėti. O mažieji iki trijų metų gauna 70 proc. visos reikiamos informacijos. Tai – ir kvapai, ir garsai, klausa, visas kitas suvokimas. Tuo metu vystosi pagrindiniai vaiko intelektiniai, emociniai bruožai, jis pradeda ir judėti, tačiau ne pagal tam tikras sukurtas taisykles, o taip, kaip patogu. Todėl mano tikslas – mažuosius nukreipti teisinga linkme. Suformuoti ir patobulinti judėjimo įgūdžius, nes tai ugdo ne tik fizinį, bet ir intelektinį vaikų vystymąsi“, – sako A.Demidenko.

Moko neįtikėtinų triukų

Nuo rugsėjo vaikų „Ogmios mieste“ laukia ir „Krokodiliuko akrobatikos mokykla“. Jos vadovė Marina Ososova pasakoja – šis sportas yra išties unikalus. Mat sportuodami vaikai tobulėja visapusiškai, o su mažaisiais dirba patyrę ir kvalifikuoti Lietuvos sportinės akrobatikos pedagogai bei ilgamečiai treneriai. Jie jau yra išugdę daugybę jaunųjų akrobatų, kurie pasiekia aukščiausius rezultatus nacionalinėje bei tarptautinėje arenose.

Ogmios nuotr./Krokodiliuko akrobatikos mokykla
Ogmios nuotr./Krokodiliuko akrobatikos mokykla

„Akrobatika yra labai kompleksinis sportas. Jis ugdo vaikų intelektą – gerina atmintį, greitina mąstymą, spartina intelektinį vystymąsi. Kartu akrobatika yra labai naudinga ir fiziškai, nes sportuojant vystomos visos raumenų grupės, reakcijos greitis, sumanumas, kvėpavimo bei vestibuliarinė sistemos, judesių koordinacija, kūno lankstumas, plastiškumas. Todėl vaikai, vėliau panorę imtis kito sporto, gali pasiekti labai aukštų rezultatų, nes mes puikiai juos paruošiame ateities sėkmei. Tačiau tai nereiškia, kad auklėtinius trumpai paugdome ir paleidžiame. Norintys akrobatiką sportuoti ilgai bei profesionaliai, gali tai puikiai padaryti“, – pažymi M.Ososova.

Tai, anot jos, tik patvirtina didelė „Krokodiliuko akrobatikos mokyklos“ patyrusių trenerių komanda ir užsiėmimų, vykstančių tiek darbo dienomis, tiek savaitgaliais, gausa.

O jei vaikai nori lavinti plastiką bei mėgsta akrobatinius triukus, puiki vieta papomokinei veiklai nuo rugsėjo jiems galėtų būti ir „Rai Academy“. Tai „Ogmios mieste“ įsikūrusi „pole“ sporto ir oro akrobatikos mokykla, kuri yra vienintelė Vilniuje.

Tačiau tai – ne vienintelis šios akademijos išskirtinumas. Anot „Rai Academy“ įkūrėjos bei Lietuvos oro ir pole sporto federacijos Valdybos pirmininkės Ilonos Radavičiūtės, treniruotėse mažieji mokomi lankstumo bei koordinacijos, čia stiprinama mažųjų raumenų jėga.

Ogmios nuotr./RAI academy
Ogmios nuotr./RAI academy

„Todėl mūsų užsiėmimai labai tinka aktyviems vaikams, nes sportuojant išnaudojama labai daug energijos. Taipogi dirbame pagal tarptautinės „Pole“ federacijos reglamentą, todėl treniruotės vyksta saugiai, tinkamai ir techniškai. Akademijoje laiką leidžiame aktyviai, laviname bendravimo bei socialinius įgūdžius. Be to, treniruojamės su stulpais, dėl to vaikai gali karstytis, suptis tarsi ant sūpynių ir tai jiems labai patinka. Mes mažuosius ugdome visapusiškai: treniruojame lankstumą, fizinę ištvermę, sukuriame puikiai emociškai nuteikiančią aplinką“, – pasakoja I. Radavičiūtė.

Jos teigimu, „Rai Academy“ taip pat organizuoja varžybas Lietuvoje, kurioms ruošia akademijos auklėtinius. Todėl, pasak I.Radavičiūtės, šioje mokykloje mokoma ir disciplinos bei atsakingumo jau nuo mažų dienų.

Siūlo ir komandinį sportą

„Ogmios mieste“ įsikūrę ir komandinio sporto būreliai. Vienas jų – „Badmintono centras“, kuris nuo rugsėjo kviečiantis jungtis į keturias mokomąsias grupes. Todėl sportuoti galės 6–11 metų vaikai, paaugliai, o dvi jų bus skirtos pažengusiesiems.

Pradėti tai daryti, teigia „Badmintono centro / klubo bc 421“ vadovas Karolis Šemeta, išties verta. „Šis sportas yra greičiausias, kuriam naudojamos raketės. Badmintonas lavina reakciją, koordinaciją, dinamiką, fizinę ištvermę. Taip pat jis yra labai sociali sporto šaka, todėl puikiai tinka norintiems bendrauti, jungtis prie bendraminčių bendruomenės. Tam esame įrengę keturias patogias aikšteles, specialiai pritaikytą apšvietimą, medines amortizuojančias grindis, kurios sumažina traumų tikimybę, dušus, persirengimo kambarius. Grupinės treniruotės vyksta su treneriais, po du jų šiemet dirbs su kiekviena vaikų grupe. Todėl pažadame ne tik puikiai praleistą laiką, bet ir galimybę ugdyti visus fizinius bei emocinius poreikius“, – kalba K.Šemeta.

Ogmios nuotr./Badmintono centras
Ogmios nuotr./Badmintono centras

Panašius privalumus vardina ir „Rato padelio arenos“ vadovė Orinta Makarova. Jos teigimu, padelis arba padelio tenisas šiuo metu sparčiai populiarėja Lietuvoje, kasdien rinkdamas vis gausesnį būrį gerbėjų.

„Šis sportas panašus į tenisą ir skvošą, žaidžiamas poromis, taigi prireikia mažesnio fizinio pasirengimo. Tačiau, svarbiausia, sportuoti labai linksma, galima puikiai bendrauti. Padelis yra itin socialus sportas, jį žaidžia ir vaikai, ir suaugusieji. O tam „Ogmios mieste“ turime vieną moderniausių kompleksų šalyje – beveik 2000 kv. metrų ploto, 5 šiuolaikiškai įrengtų kortų, išmanaus apšvietimo bei patogios poilsio zonos areną. Todėl siūlome vaikams ateiti, sportuoti, aktyviai leisti laisvalaikį, jungtis prie bendraamžių, bendrauti ir tobulėti“, – kviečia „Rato padelio arenos“ vadovė O.Makarova.

Ogmios nuotr./Rato Padelio arena
Ogmios nuotr./Rato Padelio arena

Unikalios erdvės mamoms

Apgalvodamas kiekvieno poreikius, turiningą laisvalaikį „Ogmios miestas“ siūlo ne tik vaikams. Čia įsikūrusi ir sveiko kūno studija „Sportis“, laukianti būsimųjų bei neseniai pagimdžiusių mamų.

Jos bendraįkūrėja Santa Povilonytė pasakoja – drauge su kolege kineziterapeute daugybę metų dirbusios reabilitacijos klinikose ir ligoninėse, kasdien padėdavo daugeliui žmonių įveikti nugaros skausmus, atkurti funkcijas po traumų, koreguoti laikyseną, didinti ištvermę bei gerinti savijautą.

Ogmios nuotr./Sportis
Ogmios nuotr./Sportis

„Šią patirtį nusprendėme panaudoti praktiškai ir įkūrėme sveiko kūno studiją „Sportis“. Dirbdamos kartu, padėsime pamiršti ilgalaikius nugaros ar sąnarių skausmus, pamilti aktyvų gyvenimo būdą ir gyventi be skausmo. Kviečiame būsimas mamas mėgautis laukimu individualiuose užsiėmimuose bei greičiau atsistatyti ir sutvirtėti po gimdymo. Išmokysime taisyklingos pratimų atlikimo technikos, kuri parengta atsižvelgiant į kiekvieno fizinį pasirengimą ir laikysenos tipą. Džiaugiamės, kad mums pavyko sukurti jaukią studiją, kurioje laukiame kiekvieno, besirūpinčio sveiku, tvirtu, ištvermingu kūnu, taisyklinga laikysena ir gera savijauta“, – sako S.Povilonytė.

Būsimųjų bei neseniai pagimdžiusių mamų „Ogmios mieste“ laukia ir veiklų bei užimtumo studija „Vilkės namai“. Anot jos įkūrėjos Eglės Aukškalnienės, ši vieta skirta tiek fizinio aktyvumo didinimui, tiek ir emocinio intelekto stiprinimui.

Ogmios nuotr./Vilkės namai
Ogmios nuotr./Vilkės namai

„Mes esame nėštumą planuojančių, laukimu gyvenančių, kūdikius auginančių tėvų mokymų ir užimtumo studija. Siūlome treniruotes ir jogą nėščiosioms, treniruotes po gimdymo. Savo studijoje kuriame sveiko judesio, žinių bei geros savijautos patyrimo erdvę, kurioje fiziniai pratimai yra pagrįsti medicinos mokslu, o taip pat daug dėmesio skiriama vientisumui, tekėjimui ir lengvumui. Čia laukiame ir norinčių susitelkti meditacijai, ieškančių vietos bendrumo tarp moterų sukūrimui. „Vilkės namuose“ džiaugiamės bendruomene, kurioje moterys gali jaustis kokybiškai, sportuoti su profesionalų priežiūra bei patarimais“, – kalba E.Aukškalnienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas