Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vienišus vaikus ligoninėse globojanti Laimutė: savanorystei amžiaus ribų nėra

„Labiausiai džiugina, kai vaikas sako – kaip gerai, kad jūs atėjot“, – sako iniciatyvos „Niekieno vaikai“ savanorė Laimutė. O taip pat ir mama, močiutė, buvusi laikinoji globėja. Nors Laimutė per gyvenimą jau išdalino daug meilės kitiems, jos vis dar pakanka ir vienišiems vaikams ligoninėse.
 Iniciatyvos „Niekieno vaikai“ savanorė Laimutė
Iniciatyvos „Niekieno vaikai“ savanorė Laimutė / Asmeninio arch. nuotr.
Temos: 2 Vaikai Savanorystė

Prieš tapdama savanore, ji prisimena nerimavusi tik dėl vieno dalyko – ar vaikams bus įdomu, kai pas juos ateis vyresnio amžiaus savanorė.

„Aš pati iš savęs nežinau naujausių žaidimų, nes mano vaikai žaidė kitokius nei yra dabar. Tačiau vaikai ligoninėje labai greitai visko išmoko, papasakoja taisykles, tai belieka tik daryti ir sekti jų pavyzdžiu. O vėliau jau moku žaisti ir su anūku“, – juokiasi Laimutė.

Ji dalinasi, kad labiausiai užmegzti kontaktą su vaiku padeda juokas. Jis, atrodo, pralaužia visus ledus ir tada belieka kartu nuspręsti, ką veikti toliau.

Laimutė į budėjimus dažniausiai eina dienos metu, kai daugelis kitų savanorių dirba. Taip pat jai kartais tenka budėti ne tik prie vieno vaiko, bet ir apsilankyti bendrose ligoninės erdvėse, į kurias susirenka daugiau vaikų:

„Iš pradžių man tai buvo iššūkis, nes nežinojau, ką sutiksiu, kaip vaikai mane priims. Bet per laiką tiesiog įpratau ir daug daugiau kartų jaučiausi ten reikalinga, nei ne.“

Laimutė sako, kad visiems daug pasakoja apie savanorystę, nes yra tikra, kad čia gauna daugiau nei duoda. Šiandien ji kviečia ir kitus, ypač vyresnio amžiaus žmones nebijoti ir prisijungti prie savanorių komandos.

„Būna, kad pareinu po budėjimų pavargusi, bet praeina kažkiek laiko ir pasidaro taip gera, kad bent dalele galėjau prisidėti prie gėrio. Atrodo, kad tu aukoji savo laiką, energiją, bet ta dalyba virsta daugyba“, – šiltai kalba Laimutė.

Ieškomi nauji savanoriai

Šiuo metu tie, kuriems rūpi, kad ligoninėse būtų atliepiami vienišų vaikų emociniai poreikiai, prie savanorių gretų gali prisijungti Kaune, Klaipėdoje ir Panevėžyje.

Į nuotoliniu būdu vyksiančius informacinius renginius, kurių metu bus galima daugiau sužinoti apie savanorystę iniciatyvoje „Niekieno vaikai“ bei užduoti rūpimus klausimus, galima registruotis jau dabar. Registracijos nuoroda – čia.

Iniciatyva „Niekieno vaikai“

Iniciatyvos savanoriai jau daugiau nei 6-erius metus rūpinasi, kad vaikai ligoninėse neliktų vieniši. Savanoriai su vaikais žaidžia, juos ramina, migdo, nešioja, guodžia, išklauso, padrąsina, moko naujų įgūdžių, palydi į procedūras.

Vidutiniškai per dieną savanoriai budi prie 6 vienišų vaikų, o per visą iniciatyvos veiklos laikotarpį daugiau nei 1000 vaikų ligoninėse neliko vieniši.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas