Kuo praturtinti pusryčių sumuštinius?
Pusryčiai laikomi vienu svarbiausių dienos valgių, kada po nakties, sumažėjus gliukozės kiekiui kraujyje, svarbu jį kuo skubiau atstatyti. Gliukozė – tai pagrindiniai „degalai“ mūsų smegenims ir, jei pabudus negauname šviežio maisto porcijos, gali pasireikšti silpnumas, svaigti galva.
Vitaminų kupina stiklinė sulčių gali puikiai pakeisti vieną iš penkių vaisių ir daržovių porcijų, kurias suvalgyti kasdien pataria mitybos specialistai.
Mitybos specialistai bendrai sutaria, kad pusryčiai turi būti sudaryti iš visaverčių baltymų, kompleksinių angliavandenių, gerųjų riebalų, vitaminų ir mineralinių medžiagų. Tam puikiai tiks pilno grūdo duonos sumuštinis su geros kokybės kumpiu arba varškė su pomidorų ir agurkų griežinėliais bei stiklinė sulčių.
Vitaminų kupina stiklinė sulčių gali puikiai pakeisti vieną iš penkių vaisių ir daržovių porcijų, kurias suvalgyti kasdien pataria mitybos specialistai. Sultis rekomenduojama rinktis tas, kurios pagamintos iš 100 proc. vaisių ir daržovių, jų sudėtyje nėra konservantų, dažiklių ir kitų skonį, spalvą ar konsistenciją gerinančių medžiagų, taip pat pridėtinio cukraus ar saldiklių, todėl tai natūralus ir sveikas užkandis.
Puikus užkandis aktyviems
Sultys ir glotnučiai yra nepakeičiami kelionės ar pasivaikščiojimo metu. Be to, juos itin patogu vartoti: neužima daug vietos rankinėje, yra puikaus skonio, o jiems vartoti nereikia net šaukštelo – pakanka atsukti kamštelį, ir paruošta. Sultys ir glotnučiai – tai puikus kasdienės mitybos komponentas.