Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Žaidimai, eksperimentai, technologijos ir ateities karjeros sėkmė: kuo vaikus nustebins „Ogmios miesto“ intelektiniai būreliai?

Vaikų intelektinių talentų ugdymas lavina jų gebėjimą mąstyti kritiškai bei analitiškai, kurti idėjas, pažinti pasaulį ir užaugti brandžiomis bei sėkmingomis asmenybėmis. Tokias išvadas rodo daugybė tyrimų, atliktų skirtingų mokslininkų, kurie teigia, kad protinius mažųjų gabumus būtina puoselėti nuolatos – ne tik mokykloje, bet ir po pamokų. Tai padaryti vaikus kviečia „Ogmios miestas“, jau nuo rugsėjo renkantis naujas grupes į net 25 skirtingus būrelius, pasiruošusius ugdyti jaunuosius sporto, šokio, menų ir kūrybiškumo bei intelektinius talentus.
MANOHOBIS.COM - STALO ŽAIDIMŲ KLUBAS
MANOHOBIS.COM - STALO ŽAIDIMŲ KLUBAS / Ogmios nuotr.

Išsirinkti geriausią vietą mažųjų intelekto lavinimui padės čia įsikūrusios popamokinės veiklos vadovai, mokantys technologijų, kalbų, prieš tūkstantmečius išrastos skaičiavimo technikos, smagiausių mokslinių eksperimentų ir net sunkiau įveikiamų garsų tarimo.

Kviečia į kitokį ugdymą

Anglų kalba šiandien pasaulyje jau tapo kone pagrindiniu bendravimo, darbo, pramogų bei daugelio kitų sričių įrankiu. Tačiau gerai ją išmokti mokyklos suole su didžiuliu būriu bendraklasių ir vos per 45 minutes yra sudėtinga.

Taip teigia „Ogmios mieste“ įsikūrusios anglų kalbos mokyklos „INTELLECTUS“ studijų vadovė Jūratė Dzemionaitė. Todėl ji vaikus kviečia į visiškai kitokią šio svarbaus komunikacijos įrankio lavinimo patirtį.

Ogmios nuotr./INTELLECTUS Anglų kalbos mokykla
Ogmios nuotr./INTELLECTUS Anglų kalbos mokykla

„Anglų kalba yra vartai į pasaulį: studijas užsienyje, karjeros aukštumas, pažinčių lobynus. Tvirtus jos įgūdžius formuojame mokydamiesi nedidelėse grupėse, kuriose tarptautinės patirties turintys mokytojai gali skirti individualaus dėmesio kiekvienam mokiniui. Taip pat ugdome kūrybišką kalbos vartojimą, rengiame interaktyvias pamokas, simuliuojame gyvenimiškas situacijas. „INTELLECTUS“ tikslas – moksleiviams ir suaugusiems suteikti įtraukiančių bei įdomių patirčių, kurios skatintų pamilti anglų kalbą. Visa tai be galo motyvuoja mokytis ir tobulėti, įgyti naujų žinių bei pažinti pasaulį anglų kalba, kuri šiandien tampa tikrų tikriausiu raktu į sėkmę“, – pastebi J.Dzemionaitė.

Tuo metu mentalinės aritmetikos akademija „Abakus“ išsikėlė kitą tikslą – išmokyti vaikus pamilti matematikos mokslą. Tai, sako šio būrelio vadovas Audrius Bružas-Vilkas, mažiesiems siūloma padaryti įvaldžius ypatingą techniką, kuri jau skaičiuoja tūkstančius metų.

„Savo ruožtu mūsų mentalinės aritmetikos akademija veikia jau aštuntus metus. Per šį laiką sulaukėme išties didelio susidomėjimo, nes ugdome unikalią skaičiavimo metodiką. Mentalinė aritmetika yra ypatinga tuo, kad jau tūkstančius metų leidžia vystyti intelektinius gabumus 5–16 metų vaikams. Jos esmė – skaičiavimas mintinai. Įsisavinę mūsų dėstomos programos mokymus, vaikai išmoksta mintyse išspręsti bet kokias aritmetines užduotis vos per keletą sekundžių: sudėti, atimti, dauginti, dalinti, ištraukti kvadratinę šaknį. Tai netgi atliekama greičiau nei su skaičiavimo mašinėle. Todėl esame ne tik skaičiavimo būrelis. Mes puoselėjame išskirtinį ugdymo būdą, kuris lavina abu smegenų pusrutulius, ir jis iki šiol yra privalomas Japonijos mokymo sistemoje“, – pasakoja „Abakus“ vadovas A.Bružas-Vilkas.

Ogmios nuotr./Mentalinės aritmetikos akademija ABAKUS
Ogmios nuotr./Mentalinės aritmetikos akademija ABAKUS

Moko tai, kas ant bangos

Šiandienius vaikus žavi ne tik anglų kalba kalbantis pasaulis ar įdomūs skaičiavimo rebusai. Jie dabar negali gyventi ir be technologijų. O atrasti pastarąsias „Ogmios mieste“ siūlo net trys būreliai, kuriuose mažųjų laukia robotai, kompiuterių inžinerijos paslaptys ir net mobiliųjų programėlių kūrimas.

Viena šias technologines įdomybes pristatančiųjų – „Robotikos akademija“. Jos bendraįkūrėjo Kristijono Vasiliausko teigimu, tai ateities išradėjus ugdanti mokykla, kuri savo atstovybes jau turi dešimtyje šalies miestų ir kasmet sulaukia virš 10 tūkst. robotų entuziastų.

Ogmios nuotr./Robotikos akademija
Ogmios nuotr./Robotikos akademija

„Esame technologinių būrelių lyderis Lietuvoje. „Robotikos akademijoje“ sujungiame viską, kuo šiuo metu gyvena šiuolaikiniai vaikai. Tai – naujausios technologijos, įtraukus ir pažangus ugdymas bei beribė kūrybinė energija. Viso to mokome vadovaudamiesi inovatyviais mokymosi metodais, todėl savo užsiėmimuose laukiame visų, kurie nori tobulėti, patirti pažinimo džiaugsmą bei trokšta kurti prasmingą bei įkvepiančią ateitį. Kelias iki to veda per žinias ir teigiamus įpročius, kuriant sveiką santykį su technologijomis. Jei norime pradėti keisti pasaulį, turime pradėti tai daryti nuo lanksčiausių PROtų – vaikų. Problemų sprendimas, kritinio mąstymo, kūrybiškumo, dėmesio išlaikymo, empatijos lavinimas, „LEGO Education“ robotų konstravimas bei programavimas – tai kasmet į būrelius grįžti motyvuoja 10.000 vaikų. Mūsų tikslas – užauginti ateities išradėjus, o jų inovacijos prasideda su mumis“, – pažymi K.Vasiliauskas.

Ogmios nuotr./NKKM kompiuterių mokykla
Ogmios nuotr./NKKM kompiuterių mokykla

Po „Ogmios miesto“ stogu įsikūrusi NKKM kompiuterių mokykla. Ši technologijų neformaliojo ugdymo vieta, jos vadovės Vilmos Rimkutės teigimu, veikia jau 27-erius metus ir yra viena pirmųjų Vilniuje.

„NKKM kompiuterių mokykla ugdo IT žinias, moko vaikus ir paauglius dirbti įvairiomis kompiuterinėmis programomis, mąstyti algoritmais, programuoti. Tačiau tai – dar ne viskas. Mūsų mokykloje galima išmokti ir kurti svetaines, žaidimus, mobiliąsias programėles, čia gilinamės į specifinę sistemų administravimo sritį, su dvyliktokais ruošiamės valstybiniam informatikos egzaminui. Moksleiviai mokykloje įgyja sistemingų pamatinių kompiuterijos žinių ir atranda savo mėgstamą technologijų sritį.

Tam esame pasitelkę patyrusių dėstytojų komandą – savo srities profesionalus, dirbančius IT įmonėse, dėstančius aukštosiose mokyklose, vystančius verslus. Todėl mūsų mokykla yra puiki vieta ne tik ieškantiems naujo įdomaus bei naudingo užsiėmimo, bet ir siekiantiems kuo daugiau sužinoti apie pažangų kompiuterijos pasaulį“, – akcentuoja V.Rimkutė.

Šią vaikus žavinčią technologijų visatą mažuosius atrasti kviečia ir robotikos klubas ,,Robokids“. Jo įkūrėjai ir mokytojai Emil Smyšliajev bei Jaroslav Vilkicki tikina – būrelis yra unikalus, nes jaunąją kartą ruošia ateities profesinei sėkmei.

Ogmios nuotr./ROBOKIDS
Ogmios nuotr./ROBOKIDS

„Mes siūlome susipažinti su technologijomis, atskleisti didžiausius talentus ir išmokti kurti savo robotus. ,,Robokids“ ugdo ne tik teorines robotikos žinias, bet ir moko jas panaudoti praktiškai. O tai yra kelias mažiesiems ateityje tapti sėkmingais inžinieriais – vienos paklausiausių šiandienos profesijų atstovais.

Nors užsiėmimai kol kas vyksta tik rusų kalba, laukiame visų, kuriems įdomus pažangus ugdymas, ateiti įsisavinti robototechnikos bei programavimo pagrindus. Mokysimės ir dizaino, mechanikos, elektronikos. Klasėse turime naujausią įranga, mūsų mokytojai – robototechnikos profesionalai. Puikiai žinome, kaip vaikus visa tai dabar žavi – suteikime jiems galimybę augti bei tobulėti“, – kalba E.Smyšliajev.

Siūlo ir medicininę, ir pramogų terapiją

„Ogmios miestas“ sukūrė unikalią edukacinę aplinką, kurioje atliepiami visi vaikų ir jų tėvelių poreikiai. Tai puikiai iliustruoja ir šalia intelektinių būrelių čia įsikūręs logopedijos centras „Papūga“.

Ogmios nuotr./Logopedijos centras PAPŪGA
Ogmios nuotr./Logopedijos centras PAPŪGA

Jo įkūrėja, logopedė bei ABA terapeutė Jurga Pukenytė-Pauliukonienė sako – ši vieta yra ypatinga, nes dirba su vaikais, turinčiais raidos sutrikimų ir ne tik. „Logopedijos centre „Papūga“ mažiesiems padeda patyrusių ir profesionalių specialistų komanda – logopedai, spec. pedagogai, ergoterapeutai, kineziterapeutai bei ABA terapeutai. Per daugybę praktikos metų pastebėjau, kad tėvai, nesulaukę tinkamos pagalbos, praranda viltį. Jie jau nebesitiki, jog galės išgirsti puikiai kalbantį savo vaiką. Tačiau mūsų patirtis rodo – nuoširdus dėmesys, inovatyvios mokymo programos bei kantrus darbas padaro stebuklus“, – ateiti ir tuo įsitikinti kviečia J.Pukenytė-Pauliukonienė.

Išskirtinėje savo erdvėje mažųjų laukia ir „Mėgintuvėlis.lt“ komanda. Ji vaikams paruošė neįtikėtinų patirčių, stebuklų bei eksperimentų, kurie visus lankytojus supažindins su intriguojančiu mokslo pasauliu. Todėl „Mėgintuvėlis.lt“ vadovė dr. Renata Česūnienė šioje erdvėje kviečia švęsti edukacinius gimtadienius, stebėti mokslinius spektaklius ir puikiai praleisti laiką.

Ogmios nuotr./Mėgintuvėlis.lt
Ogmios nuotr./Mėgintuvėlis.lt

„Mėgintuvėlis yra pats paprasčiausias cheminis indas, esantis kiekvienoje laboratorijoje. Tačiau mūsiškėje jis tampa tikru burtų, pokštų ir stebuklų įrankiu. Esame laboratorija, organizuojanti edukacinius gimtadienius, mokslinius spektakliukus mažiesiems. Kalbame apie mokslą išradingai ir nenuobodžiai, chemijai, fizikai bei kitiems gamtos mokslams suteikdami išskirtinį žavesį, kviesdami patiems įdomiausiems eksperimentams. Mūsų laboratorijoje vaikai teoriją gali pritaikyti praktiškai, o sudėtingas žinias paversti linksmais bandymais. Todėl ir laikas mažiesiems su mumis lekia žaibiškai, o mes juokaujame – ateikite duoti žaibą už pačias geriausias emocijas, puikius nuotykius ir džiaugsmą atrasti mokslo pasaulį“, – šypsosi dr. R.Česūnienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas