Braškių ir jogurto kokteilis
Braškėse gausu imuninę sistemą stiprinančių medžiagų, antioksidantų. Jose mažai kalorijų, tačiau daug vitamino C ir kalio, skaidulų, kurios suteikia sotumo jausmą.
Jums reikės (4 asmenims):
- 4 stiklinių prinokusių braškių;
- 1 stiklinės paprasto jogurto;
- ½ stiklinės šviežių apelsinų sulčių;
- 1 šaukšto medaus.
Kaip pagaminti? Trintuvu sutrinkite braškes, tada supilkite jogurtą, apelsinų sultis ir įdėkite medaus. Plakite apie 15 sekundžių, kol masė taps puri. Šio koktelio saldumą galite reguliuoti patys – jei per rūgštu, įdėkite daugiau medaus. Be to, jei tik norite, medų galite pakeisti agavų sirupu.
Braškių ir avokadų kokteilis
Avokadai asocijuojasi su gvakamole ir manote, kad kiek per keistas derinys saldžiam kokteiliui? Tikrai ne! Išbandykite ir pamatysite. Jau minėjome braškių naudą, o štai avokaduose daug vitaminų – K, C, B grupės, E, taip pat mineralinių medžiagų, skaidulų, žmogaus organizmui reikalingų mono-nesočiųjų riebalų – oleino rūgšties.
Braškių kokteiliui reikės:
- 120 ml vandens;
- 225 g braškių (šaldytų);
- 1 banano (šaldyto);
- ½ šaukšto medaus;
- 1,5 šaukštelio citrinų sulčių.
Avokadų kokteiliui reikės:
- 80 ml nesaldinto migdolų pieno;
- 225 g pjaustytų avokadų;
- 2,5 šaukšto medaus;
- 1 šaukšto citrinų sulčių;
- 1/3 stiklinės ledo kubelių;
- 1 šaukšto vanilės ekstrakto;
- 2 stiklinių po 400 ml arba 3 stiklinių po 250 ml.
Kaip pasigaminti? Recepte (aseasyasapplepie.com) nurodomos šaldytos braškės, kad suplaktas kokteilis būtų standesnis. Mūsų patarimas – naudoti šviežias ir įmesti keletą ledo kubelių. Pagaminti paprasta – kiekvienas šių kokteilių daromas atskirai – pirma į trintuvę sudėkite visas braškių glotnučio sudedamąsias dalis, plakite, kol masė taps puri. Supilstykite į stiklines.
Tada išplaukite trintuvą ir sudėkite visas avokadų glotnučiui skirtas sudedamąsias dalis, trinkite, kol masė taps puri. Naudodamiesi šaukštu palengva per jį išpilstykite avokadų kokteilį ant braškių kokteilio. Turėtų išeiti dviejų spalvų pusryčių glotnutis. Tiesa, jei norite, medų galite pakeisti agavų sirupu.
Braškių ir avižų kokteilis
Mėgstate avižų košę pusryčiams? Pagardinate ją šviežiomis uogomis? Turime pasiūlymą išbandyti šį pusryčių patiekalą kitaip – pasigaminti braškių ir avižų glotnutį. Šis kokteilis gausus skaidulų, proteinų, vitaminų, taigi yra išties puikus pusryčių pasirinkimas.
Jums reikės:
- ½ stiklinės avižų dribsnių;
- 1,5 stiklinės braškių (šaldytų);
- 1 stiklinės vanilinio jogurto;
- ½ stiklinės pieno;
- 1 šaukšto medaus;
- ¼ šaukštelio vanilės ekstrakto;
- 1/8 šaukštelio migdolų ekstrakto;
- ¼ šaukštelio malto cinamono.
Kaip pasigaminti? Avižas supilkite į trintuvą ir sutrinkite iki miltelių. Tada sudėkite braškes, supilkite jogurtą, pieną, įdėkite medaus, vanilės ir migdolų ekstraktų, cinamono. Sutrinkite iki purios masės ir iškart patiekite. Recepte (fivehearthome.com) nurodoma naudoti šaldytas braškes, bet kol turime šviežių, verčiau naudokite jas ir, jei norite, galite įmesti keletą ledo kubelių.
Patarimai: jogurtą naudokite tokio riebumo, kokį mėgstate; pieną galite pasirinkti taip pat tą, kuris labiausiai patinka – riebesnį, liesesnį, įprastą, migdolų ar bet kurį kitą. Labai svarbu naudoti geros kokybės vanilės ir migdolų ekstraktus, kad paskui nebūtų taip, jog kokteilyje jaučiate alkoholio pėdsakus. Ir būkite atsargūs naudodami migdolų ekstraktą, nes padauginus jis gali užgožti visą kokteilio skonį.