Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

5 paprastos gudrybės, dėl kurių bet kokia dieta taps dvigubai efektyvesnė

Turbūt kiekvienas, norintis numesti svorio, susiduria su situacija, kad nuo tam tikros ribos svoris nustoja kristi arba krinta per lėtai. Ką daryti? Štai keletas patarimų, tinkančių bet kuriai dietai.
Mitybos planas
Mitybos planas / „Scanpix“ nuotr.

Valgykite, o ne užkandžiaukite

Norint išvengti insulino lygio šuoliukų kraujyje, reikia valgyti dažnai, idealiu atveju – penkis kartus per dieną. Tai dažniausias patarimas visiems, kurie rūpinasi savo kūno svoriu. Tačiau yra vienas nedidelis niuansas: kiekvieną kartą būtina suvalgyti visavertę porciją, o ne užkąsti, skelbia goodhouse.ru.

Organizmas, virškindamas didesnį maisto kiekį, sunaudoja daugiau kalorijų, todėl, nors skamba neįtikėtinai, jūs lieknėjate. Taigi norint greičiau sulieknėti, reikia valgyti ne mažiau, bet daugiau.

Mažiau sportuokite

Netikėtas patarimas, tiesa? Tačiau tyrimas, kuriame dalyvavo dvi savanorių grupės, parodė, kad dalyviai, kurie kasdien bėgiojo po pusvalandį, svorio numetė 33 proc. daugiau nei tie, kurie bėgiojo po valandą.

Optimalus treniruočių režimas – pusė valandos kardio krūvio keturis kartus per savaitę.

Pasak mokslininkų, taip yra todėl, kad mūsų organizmas linkęs kaupti kalorijas, o ne jų netekti. Ir jeigu jam tenka pernelyg didelis fizinis krūvis, kurio metu išeikvojama daug kalorijų, prarastas kalorijas jis stengiasi atgauti lėtindamas medžiagų apykaitą. Optimalus treniruočių režimas – pusė valandos kardio krūvio keturis kartus per savaitę.

Valgykite pilno grūdo produktus

Į pilno grūdo produktų sudėtį įeina patvaresni angliavandeniai, kuriems suskaidyti reikia daugiau energijos. Todėl žmonės, kurių mitybos racione daug pilno grūdo produktų, turi mažiau problemų su svoriu.

Miegokite vėsiame kambaryje

Neseniai atliktas tyrimas patvirtino, kad oro temperatūra mūsų miegamajame tiesiogiai susijusi su baltųjų ir rudųjų riebalų aktyvumu organizme. Baltieji riebalai padeda mums kaupti energiją ir pilnėti, o rudieji – ją eikvoti ir atitinkamai lieknėti.

Eksperimentas parodė, kad tų savanorių, kurie mėnesį miegojo vėsiame kambaryje, rudieji riebalai tapo net 42 proc. aktyvesni, o medžiagų apykaita pagreitėjo 10 proc.

Pamirškite švarias lėkštes

Tai nereiškia, kad turite valgyti iš neplautų lėkščių. Čia kalbama apie tokius posakius, kaip „išlaižyti lėkštę“ arba „suvalgyti viską iki paskutinio trupinėlio“. Pasak mitybos specialistų, mes esame praradę ryšį su savo kūnu, gerai nejaučiame, ką jis mums sako, todėl beveik niekada nesugebame sustoti, kai jau esame sotūs, t. y. visada suvalgome daugiau nei mums reikėtų.

Pabandykite kiekvieną kartą lėkštėje palikti apie 10 proc. maisto. Panašūs eksperimentai rodo, kad vien šiuo būdu per kelis mėnesius įmanoma atsikratyti keturių kilogramų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas