Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

6 būdai, kaip mėgautis maistu ir išlaikyti norimą svorį per šventes

Skaičiuoti kalorijas per šventes ir ypatingas progas ar susibūrimus yra labai sunku. Kitas klausimas – ar tikrai to reikia? Specialistai sako, kad yra keletas būdų, kaip mėgautis norimu maistu ir išvengti svorio priaugimo šventinio sezono metu.
Moteris valgo sausainius
Moteris valgo sausainius / 123RF.com nuotr.

Štai keletas patarimų, kuriuos galite išmėginti, rašoma eatthis.com.

Laikykitės „nediskutuotinų taisyklių“

Dietologė Laura Burak, „GetNaked® Nutrition“ įkūrėja ir knygos „Slimdown with Smoothies“ autorė siūlo nusistatyti taisykles ir ribas, kurių galėtumėte laikytis, ir kurios jums tiktų.

„Nustatykite keletą vadinamųjų „neginčytinų“ dalykų daugumai savo gyvenimo dienų, nesvarbu, koks mėnuo ar atostogų sezonas bebūtų, kad galėtumėte natūraliai išlaikyti norimą svorį ir tuo pat metu mėgautis maistu“. Specialistė aiškina, kad jūsų svoris niekada neturėtų smarkiai svyruoti, tačiau visiškai priimtina, kad jis svyruoja kelių kilogramų ribose – aukštyn arba žemyn.

Kiekvieną rytą – skysčiai

Kiekvieną rytą išgerkite pakankamą kiekį vandens ir tuo neapsiribokite. L.Burak pataria: „Įsitikinkite, kad kasdien pasiekiate savo tikslą“. Kaip sužinoti, kiek vandens jums reikia? Specialistai sako, kad skysčių poreikis skaičiuojamas 20–40 ml kūno masės kilogramui. Tad jeigu padauginsite savo svorį iš šių skaičių, sužinosite, kiek reikėtų išgerti vandens per dieną.

Judėkite kiekvieną dieną

„Kasdienis judėjimas yra dar vienas veiksnys, kuris padeda išvengti svorio augimo šventiniu metu ir ne tik,“ – sako L.Burak. Nesvarbu, ar greitai važiuosite dviračiu, ar eisite trumpai pasivaikščioti, ar bėgsite, ar net lankysite jogos užsiėmimus, tiesiog užsiimkite kokia nors veikla, o ne sėdėkite.

Įprotis būti aktyviam kiekvieną dieną gali padėti ir toliau išlaikyti norimą ir jums tinkamą svorį. L.Burak įspėja: „Būkite itin dėmesingi, ypač per maisto ir vakarėlių kupiną sezoną, kuris ateina kartu su šventėmis“.

Valgykite sveikai, rinkitės subalansuotą maistą

Labai svarbu kasdien valgyti subalansuotą maistą, kad kontroliuotumėte alkį ir cukraus kiekį kraujyje. Valgydami reguliariai ir subalansuotai išvengsite pagundų pasiduoti skanėstų vilionėms. „Daug mažiau tikėtina, kad griebsite saujomis šokoladinius saldainius“, -pabrėžia L.Burak.

Pasirinkite, kokie maisto produktai yra svarbiausi

L.Burak siūlo: „Rinkdamiesi maistą pagalvokite, kas jums svarbiausia, ir pasirinkite kažkur per vidurį.“ Ji priduria: „Į vakarienę įtraukiu baltymų ir daržovių, bet po jos pasimėgauju gabalėliu pyrago, nes tai mano mėgstamiausias pyragas ir manau, kad verta jį valgyti, vietoj to, kad beprasmiškai užkandžiaučiau, ypač per šventes.“

Galite užsirašyti, ką valgote

L.Burak savo klientams rekomenduoja rašyti maisto dienoraščius, kai tik jie susiduria su sunkumais ištisus metus. Ji aiškina: „Atskaitomybė ir matymas, ką darote chaotišku metu, labai padeda nepriaugti svorio ir tuo pat metu mėgautis maistu, kurio per šventes būna itin daug.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas