6 sveiki maisto produktai, kuriuos valgė Jėzus

Šiais laikais neįmanoma išvengti maisto temos. Naršymas instagrame, receptų ieškojimas pintereste ar naujų valgymo būdų, keliančių iššūkį maisto planavimui, atradimas – visa tai yra didelė mūsų gyvenimo dalis. Kai viso to tampa per daug, dažnai geriausia prisiminti, kad paprastesnis požiūris į kūno priežiūrą gali būti pats geriausias požiūris – o koks geriausias pavyzdys, jei ne pats Jėzus Kristus?
Figos
Figos / 123RF.com nuotr.

Ir nors prieš 2000 metų nebuvo didelės receptų įvairovės, Biblijoje yra gausybė informacijos apie tai, ką valgė Jėzus. Portalas aleteia.com pateikia sąrašą maisto, kurį valgė Jėzus su savo apaštalais ir kuris padės apsispręsti renkantis sveiką maistą.

Pasisemkite įkvėpimo sveikiau maitintis!

Figos

Nors Jėzus valgė įvairius vaisius ir daržoves, labiausiai jam patiko figos; tokią prielaidą galima daryti remiantis Evangelija pagal Morkų (Morkus: 11:12-14): Jis pastebimai susierzino, kai nuėjo nuo medžio nusiskinti figą, tačiau pamatė, kad nebėra nė vienos.

Kadangi figos yra puikus kalcio ir kalio šaltinis, jos gerina kraujo spaudimą ir sustiprina kaulus.

Sardinės

Žvejyba yra pasikartojanti Biblijos tema, o žuvis buvo pagrindinis Jėzaus ir jo sekėjų baltymų šaltinis. Sardinės labai populiarios Vidurio Rytų virtuvėje, o jų nauda sveikatai nesuskaičuojama: nuo gausybės Omega-3 riebiųjų rūgščių, padedančių pagerinti nuotaiką, iki svarbiausių vitaminų bei baltymų.

Fotolia nuotr./Keptos sardinės
Fotolia nuotr./Keptos sardinės

Medus

Pasak Evangelijos, medus buvo pagrindinis Jono Krikštytojo mitybos produktas, todėl tikėtina, kad Jėzus taip pat vartojo medų, kadangi tai buvo vienintelis būdas pasaldinti maistą.

Medus ne tik kupinas antioksidantų, padedančių sumažinti širdies ligų bei susirgimo vėžiu riziką, neapdorotas jis taip pat, kaip manoma, padeda sumažinti kraujo spaudimą ir net apsaugoti nuo alergijos.

„Shutterstock“ nuotr./Medus
„Shutterstock“ nuotr./Medus

Aviena

Vadinamas Dievo avinėliu, Jėzus valgė avieną, kadangi tuo laiku aviena buvo populiarus mėsos pasirinkimas.

Kartais patiekiama guliašo su daržovėmis pavidalu, aviena yra sveikesnis raudonos mėsos pasirinkimas, kadangi joje yra stulbinantis kiekis vitaminų ir mineralų.

123RF.com nuotr./Avienos troškinys
123RF.com nuotr./Avienos troškinys

Alyvuogės

Alyvuogių kalnas minimas Naujajame Testamente, ir būtent ten Jėzus pakilo į dangų. Alyvuogės yra neatsiejama Viduržemio jūros mitybos dalis, o alyvuogių aliejus, manoma, buvo naudojamas daugeliui patiekalų.

Kadangi alyvuogių aliejuje yra gausu sveikųjų mononesočiųjų riebalų, jis yra daug sveikesnis pasirinkimas.

123RF.com nuotr./Aliejus su žolelėmis
123RF.com nuotr./Aliejus su žolelėmis

Duona

Nors asmenys, besilaikantys gliuteno neturinčios mitybos, duonos nevartoja, Jėzaus laikais duona buvo dažniausias maistas. Miežių duona buvo ypač populiari, kadangi ją dalino duonos padauginimo metu (Jonas 6:9).

Be to, miežių duona yra mažiau apdorota už kitokios rūšies duoną, joje daugiau vitaminų, mineralų ir ląstelienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis