Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Akcija: Obuolys vietoj cigaretės!

2016 m. gegužės 31 d. pasaulis jau 27-ąjį kartą minės Pasaulinę dieną be tabako, kurios šių metų akcentas – nauji vaizdiniai ir tekstiniai įspėjimai ant tabako ir susijusių gaminių pakuočių.
Obuolys
Obuolys / 123rf.com nuotr.

Lietuvoje nuo 2016 metų gegužės 20 d. ant tabako ir susijusių gaminių pakuočių atsiras ne tik nauji tekstiniai ir vaizdiniai įspėjimai, bet ir nuoroda į interneto svetainę, skirtą padėti norintiems mesti rūkyti. Taigi, net keletą metų iš eilės Lietuvoje rengiama akcija Pasaulinei dienai be tabako paminėti „Gėlė vietoj cigaretės!“ pristato naujai subrandintą vaisių ir šiemet virsta į akciją „Obuolys vietoj cigaretės!“.

Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras kviečia Vilniaus miesto ir rajono ugdymo įstaigas dalyvauti akcijoje ir rūkančio asmens cigaretę iškeisti į specialiu akcijos „Obuolys vietoj cigaretės” lipduku pažymėtus obuolius. Kartu skleiskime žinią apie tai, kad metimas rūkyti yra efektyviausia priemonė, siekiant apsisaugoti nuo rūkymo sukeltų ligų ir kad svetainėje www.nerukysiu.lt kiekvienas, dar tik svarstantis ar jau apsisprendęs mesti rūkyti, galės rasti naudingos informacijos.

Kartu skleiskime žinią apie tai, kad metimas rūkyti yra efektyviausia priemonė, siekiant apsisaugoti nuo rūkymo sukeltų ligų.

Akcijos data – gegužės 31 d. (antradienis).

Akcijos laikas –12.00 val. (pietų laikas).

Akcijos dalyviai – 5–12 klasių mokiniai.

Akcijos vieta – užsiregistravusių ugdymo įstaigų mokiniai dalins lipduku pažymėtus obuolius rūkantiems praeiviams gatvėje, už mokyklos ribų, prie didesnių prekybos centrų, įstaigų (poliklinikų, verslo centrų ir kt.). Kiekviena mokykla pasirenka jai patogiausią zoną.

Mokyklas, norinčias dalyvauti akcijoje, prašome registruotis el. p. evelina.rucinskiene@vvsb.lt iki gegužės 27 dienos, 15.00 val., nurodant mokyklos pavadinimą, dalyvaujančių mokinių skaičių, klasę, akcijos vietą ir planuojamą išdalinti obuolių skaičių. Akcijos dalyvių skaičius ribotas!

Taip pat, kvieskite įmones, organizacijas, veikiančias Vilniaus savivaldybėje, rūpintis savo darbuotojų sveikata ir savanoriškai prisijungti prie akcijos – pakabinti akcijos plakatą „Plakatas obuolys vietoj cigaretes“ (Atsisiųsti) rūkomuosiuose, pasirūpinti obuoliais ir taip paskatinti rūkančius darbuotojus susimąstyti apie šį sveikatai žalingą įprotį iškeičiant cigaretę į obuolį!

Fotografuokite ir visus raginkite fotografuoti akcijos akimirkas bei kelti nuotraukas į Facebook paskyrą su žyme #obuolysvietojcigaretes, tegul šią gražią akciją pamato visa Lietuva!

Pasitikite Pasaulinę dieną be tabako su akcija „Obuolys vietoj cigaretės“ ir iškeiskite cigaretę į obuolį!

Vilniaus visuomenės sveikatos biuro naujienas rasite ir „Facebook“ puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas