Apetitą mažinančios dietos pagrindą sudaro du valgiaraščiai. Kad būtų lengviau, įvardykime juos A ir B: A valgiaraščiu vadovaukitės, tarkime, lyginėmis, o B valgiaraščiu – nelyginėmis mėnesio dienomis.
► PIRMOJI SAVAITĖ
Pusryčiai:
A – stiklinė šilto pieno su medumi, riekelė skrudintos duonos.
B – puodelis arbatos, juodos duonos riekelė su petražolėmis.
Priešpiečiai:
A – puodelis arbatos, riekelė juodos duonos su sviestu, 2 salotų lapai.
B – stiklinė kefyro, skrudintos duonos riekelė, pasūdytų ridikėlių (valgykite, kol pajusite sotumo jausmą).
Pietūs:
A – virta žuvis su krienais, 2 virtos bulvės su žalumynais, šviežių daržovių salotos su alyvuogių aliejumi.
B – daržovių sriuba, žalieji žirneliai, gabalėlis liesos jautienos, vaisių salotos su citrinų sultimis.
Pavakariai:
A – 2 pomidorai arba stiklinė pomidorų sulčių.
B – vaisiai arba stiklinė vaisių sulčių su sausainiu.
Vakarienė:
A – stiklinė lieso kefyro, 2 riekelės juodos duonos su medumi ir petražolėmis.
B – stiklinė pieno, orkaitėje kiek padžiovintas lavašas, suteptas medumi.
► ANTROJI SAVAITĖ
Pusryčiai:
A – stiklinė sulčių ir džiūvėsėlis.
B – puodelis arbatos su pienu, juodos duonos riekelė su medumi.
Priešpiečiai:
A – 2 riekelės juodos duonos su sviestu arba brinza, puodelis arbatos.
B – 2 gabalėliai juodos duonos su mėsos griežinėliais, 2 pomidorai, puodelis arbatos.
Pietūs:
A – 2 mėsos maltiniai, morkų salotos, kompotas arba kisielius.
B – barščiai su virtu kiaušiniu, virta žuvis, 2 bulvės, įvairių daržovių salotos su alyvuogių aliejumi.
Pavakariai:
A – vaisiai ir keli sausainiai.
B – kefyras ir keli džiūvėsėliai.
Vakarienė:
A – kefyras, bandelė su džemu.
B – puodelis arbatos, 2 riekelės neriebaus sūrio.
► TREČIOJI SAVAITĖ (pavakarių čia neturi būti)
Pusryčiai:
A – puodelis kavos, riekelė juodos duonos su medumi.
B – stiklinė pieno su medumi, džiūvėsėlis.
Priešpiečiai:
A – kefyras, juodos duonos riekelė su sviestu, minkštai virtas kiaušinis, ridikėlis.
B – puodelis arbatos, 2 riekelės duonos su kumpiu, 2 pomidorai.
Pietūs:
A – kepsnys, iškeptas be aliejaus, špinatai su grietine, stiklinė sulčių.
B – ryžiai, troškinti grybai, sultinys, 2 obuoliai.
Vakarienė:
A – stiklinė pieno, skrudintos duonos riekelė, varškė.
B – puodelis arbatos, duonos riekelė su virta atšaldyta jautiena, obuolys.
► KETVIRTOJI SAVAITĖ
Pusryčiai:
A – puodelis arbatos, džiūvėsėlis su medumi.
B – stiklinė pieno, juodos duonos riekelė su sviestu.
Priešpiečiai:
A – 2 duonos riekelės su sviestu ir neriebiu sūriu, obuolys.
B – skrudintos duonos riekelė su sviestu, 2 minkštai virti kiaušiniai, obuolys.
Pietūs:
A – vištiena su daržovėmis, bulvių tyrė, lapinės salotos, kompotas arba kisielius.
B – neriebus sultinys, pupelės padaže, virta bulvė su žalumynais.
Pavakariai:
A – morkų sultys, sausainis.
B – kavos puodelis, džiūvėsėlis.
Vakarienė:
A – liesas kefyras, skrudintos duonos riekelė.
B – 2 riekelės duonos su kepenų paštetu, ridikėliai.
DĖMESIO! Prieš pradėdami laikytis apetitą slopinančios dietos, būtinai pasitarkite su gydytoju.