Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apie populiarius Beatos receptus šaltoms rudens dienoms

Žvarbus spalio vėjas ir vis restesni saulės spinduliai dažną verčia permąstyti pietų ir vakaro meniu. Daugiausiai simpatijų šiuo metu laiku pelno aštresni ir sušildyti žadantys receptai. O jei dar jie populiariosios Beatos Nicholson!
Rudeninis receptas
Rudeninis receptas / 123RF.com nuotr.

Skanų maistą mėgstantys tikriausiai ne kartą ir ne du yra svajoję apie pagalbą virtuvėje.

Prisimenate tuos kartus, kai joje dirbate, plušate, jau įsivaizduojate, kaip visi ragautojai patiekalo skonį liaupsis, o išeina kartais jis toks... na, švelniai tariant, savotiškas.

Nesužavėtų nė pačių geranoriškiausių valgytojų. Bet. Slapta pagalba yra. Mažulytis sultinio „Maggi“ kubelis šiuo klausimu visagalis!

Ką begamintumėte: aštrią sriubą, vištienos pyragą su tešlos kepure ar sotų makaronų apkepą, patiekalų skanintojas neapvils.

Išmėginkite jau šį savatgalį kurį iš šių Beatos Nicholson receptų: jie, kaip ir virtuvės pagalbininkas – „Maggi“ sultinys – ir laiką taupo, ir virtuvėje visam savaitgaliui neuždaro.

Mėgaukimės spalio auksu drauge.

„Kai norisi greito ir skanaus rezultato virtuvėje ar prie puodų nėra laiko stovėti, imkite ir naudokite ekologiškus „Maggi“ sultinius“, – sako Beata Nicholson.

„Greita sriuba, troškinys, košė – visur keliauja „Maggi“ sultinys. Man patinka, kad jis ne tik geros sudėties, bet ir švelnaus skonio, o tai reiškia, kad niekada neužgoš patiekalo, tik sukurs skanų pagrindą kitiems skoniams išsiskleisti.“

Štai trys Beatos išbandyti receptai.

Partnerio nuotr./Aštri sriuba
Partnerio nuotr./Aštri sriuba

Tobulai aštri „čili con carne“ sriuba pagal Beatą

Įdomu, ar dar yra tokių, kurie nežinotų ar nebūtų virę šios aštrios meksikietiškos sriubos?

Kai kam, matyt, priminsime, o kai kuriuos gal ir įkvėpsime imtis šio sotumo ir gerumo pilnos sriubos, na, beveik, troškinio.

Recepto autorės patarimas yra virti iš karto dvigubą porciją, nes ji tikrai ilgai neužsibus.

Receptas klasikinis, pagardintas ekologiško daržovių sultinio „Maggi“ kubeliu ir šviežia cukinija, kurios šiais laikais visada yra parduotuvėse, gaivuma ir šviežuma.

Beje, verdant „čili con carne" būtina pasirūpinti sūriu, marinuotais jalapenais, avokadu, grietine, kalendra ir nachos traškučiais!

Ingredientai:

500 g maltos jautienos

800 g konservuotų smulkintų pomidorų

400 g konservuotų raudonųjų pupelių

3 šaukštai alyvuogių aliejaus

2 šaukštai pomidorų pastos

1 šaukštelis kumino

1 šaukštelis raudonėlio

2 svogūnų

2 morkų

5 skiltelių česnakų

1 aitriojo pipiro

1 raudonosios paprikos

1 cukinijos

2 šaukštų raudonojo vyno acto

2 šaukštelių rupios druskos

1 kubelio ekologiško daržovių sultinio „Maggi“

Geros saujos sutarkuoto kietojo sūrio

Gamyba:

Į gerai įkaitintą keptuvę pilame 2 šaukštus aliejaus, jam įkaitus sudedame jautieną, mentele pasmulkiname ir kepame kol mėsa gražiai apskrunda, kad atiduotų visą savo skonį.

Kai mėsa apskrunda sudedame pomidorų pastą ir vis pamaišant pakepame 2-3 minutes.

Keptuvės turinį suverčiame į puodą, kuriame virsime sriubą, keptuvę grąžiname ant viryklės.

Svogūnus, morkas ir papriką supjaustome smulkiais kubeliais. Smulkiai supjaustome ir aitrųjų pipirą. Į keptuvę, kurioje kepė mėsa, pilame šaukštą aliejaus ir jame apkepiname daržoves, joms besitroškinant smulkiai sutriname česnaką ir beriame ant daržovių. Lengvai pamaišome, išjungiame kaitrą.

Ekologiško sultinio „Maggi“ kubelį dedame į 1 litrą karšto vandens ir maišome, kol ištirpsta.

Į puodą sukrečiame daržoves, sudedame konservuotų pomidorų gabaliukus ir pilame pasiruoštą sultinį.

Kaičiame mažiausią kaitrą, puodą dengiame dangčiu ir paliekame virti 45 min.

Cukiniją supjaustome smulkiais gabaliukais, konservuotas pupeles beriame į koštuvą ir perplauname šaltu vandeniu.

Praėjus 45 min., į puodą sudedame pupeles ir cukiniją, sriubą pasūdome ir pagardiname vyno actu. Verdame dar 3-5 min. Supilus į dubenis, pabarstome kietu sūriu, tiekiame su nachos traškučiais

Partnerio ir 123RF.com nuotr./Rudeninis receptas
Partnerio ir 123RF.com nuotr./Rudeninis receptas

Aromatinga šiokiadienių pagalba

Kad ir kaip gaila, tikrai ne visuomet po ranka turime naminę vištą, šviežiai rinktų baravykų ar tik iš daržo suskintų daržovių iš kurių galime išsivirti aromatingo sultinio.

Pietūs ir vakarienės rimtas reikalas, nei patrauksi, nei palaukti sutarsi.

Taigi sukantis iš padėties ir renkantis priimtiną virtuvės pagalbininką šiokiadieniams, kada laikas spaudžia kur kas labiau nei savaitgaliais, labai svarbu atsižvelgti į kelis, sultiniui itin reikšmingus, momentus.

Pirmasis jų – ekologiškumas, antrasis – ne per daug intensyvus skonis, kad patiekale sultinys nedominuotų, o būtų maloniai švelnaus skonio ir padėtų kurti nepriekaištingą visumą – toks ir yra visų trijų rūšių „Maggi“ ekologiškas sultinys.

Partnerio nuotr./Vištienos pyragas
Partnerio nuotr./Vištienos pyragas

Vištienos pyragas su tešlos kepure

Šis pyragas – tiek savo išvaizda, tiek skoniu – greit sukvies artimuosius prie stalo.

Tikras smagumas yra laužti traškią tešlos kepurę ir lėtai mėgautis po ja slypinčiu troškiniu.

Na, o ekologiškas „Maggi“ sultinys čia pasirūpins, kad troškinys kepdamas neperdžiūtų.

Ingredientai:

600 g vištienos šlaunelių mėsos

500 g įvairių grybų (galima naudoti tiek šviežius, tiek ir šaldytus)

20 g džiovintų baravykų

300 g moliūgo

1 poro

2 česnako skiltelių

čiobrelio

1 kubelio ekologiško „Maggi“ vištienos sultinio

2 šaukštų miltų

50 ml pieno

80 g grietinės

druskos, juodųjų pipirų

50 g sviesto

400 g sluoksniuotos šaldytos tešlos

1 kiaušinio

Stambios jūros druskos

Gamyba:

Jei grybai šaldyti, leidžiame atšilti, o džiovintus grybus užpilame trupučiu verdančio vandens ir paliekame bent 10 min. Visą susidariusį skystį išsaugome tolimesnei gamybai.

Įkaitiname didelę keptuvę ir į ją pilame šlakelį aliejaus bei dedame pusę nurodyto kiekio sviesto.

Kai šis ištirpsta, suberiame į keptuvę pasmulkintus grybus (pusę nurodyto kiekio), paskirstome juos tolygiai per visą keptuvės plotą ir pirmas 4–5 minutes kepame nemaišydami.

Šiam laikui praėjus galima grybus vieną kartą pamaišyti, apversti ir toliau vėl neliesdami kepame apie 2-3 minutes, kol bent dalis grybų gražiai paruduos.

Iškepusius grybus išimame į atskirą dubenį. Į karštą keptuvę sudedame likusį sviestą, pilame dar truputį aliejaus, sudedame likusius grybus ir viską pakartojame darkart. Iškepusius grybus atidedame.

Į tą pačią keptuvę pilame truputį aliejaus, suberiame smulkiai supjaustytą porą (baltąją ir šviesiai žalią dalis) ir kelias minutes pakepiname. Sudedame smulkintas česnako skilteles, čiobrelio šakeles ir kepame vis pamaišydami dar 2–3 minutes.

Į keptuvę sudedame gabaliukais supjaustytas vištienos šlauneles, beriame žiupsnį druskos ir juodųjų pipirų ir apkepame kartu su daržovėmis.

Ten pat sudedame kubeliais supjaustytą moliūgą, grybus, užpilame pasiruoštu sultiniu – 1 kubelį ekologiško „Maggi“ sultinio ištirpiname 500 ml verdančio vandens, taip pat supilame nuo grybų mirkymo likusį skystį.

Uždengę keptuvę dangčiu paliekame troškintis ant nedidelės ugnies apie 20 minučių.

Dubenėlyje sumaišome pieną ir miltus, kad gautųsi tiršta košelė.

Supilame ją į troškinį ir viską gerai išmaišome, leidžiame paburbuliuoti (jei trūksta skysčio, galima įpilti dar sultinio).

Galiausiai, sudedame grietinę, išmaišome ir paragaujame, ar netrūksta druskos ir pipirų.

lšimame tešlą iš šaldiklio ir paliekame ją kambario temperatūroje apie 10 minučių. Miltais dosniai pabarstę stalviršį, imamės kočioti tešlą.

Lakštas turi gautis tokio dydžio, kad lengvai uždengtų kepimo indą, kuriame baigsime ruošti pyragą, ir dar liktų kraštelis tešlos saugiai užspausti.

Sudedame troškinį į keraminį ar stiklinį kepimo indą. Atsargiai atkeliame tešlos lakštą nuo stalviršio ir perkeliame ant kepimo indo.

Tešlos kraštelius gerai prispaudžiame prie kepimo indo (kad tvirčiau sukibtų, galima konditeriniu teptuku vandeniu ar kiaušinio plakiniu lengvai patepti kraštelius).

Galiausiai, kiaušinio plakiniu aptepame visą pyrago viršų, aštriu peiliuku padarome kelias nedideles įpjovas tešloje (kad galėtų išeiti garas) ir pabarstome tešlos viršų žiupsneliu stambios jūros druskos.

Ilgai nedelsdami šauname 30 minučių į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame kol tešla pakils ir taps gražiai auksinė.

Partnerio nuotr./Makaronų apkepas
Partnerio nuotr./Makaronų apkepas

Kaip makaronų apkepą su vištiena ir daržovių sultiniu keptų Beata?

Kol už lango auksinis ruduo su impresionistiniais lapais krituoliais ir vis retesne saule nėra kada gaišti per ilgai virtuvėje.

Gera žinia, kad šiame patiekale viską už jus atliks ekologiškas daržovių sultinys ir orkaitė.

Greitai pakepinkite vištieną, viską suverskite į kepimo indą su sultiniu ir skaitykite knygą ar rinkite paskutinius obuolius sode saulę gaudydami.

Grįšite darbus nudirbę, o ekologiškas „Maggi“ daržovių sultinys orkaitėje ir makaronus išviręs bus, ir viską į darnią visumą sujungęss. Daugiau tokių pagalbininkų!

Ingredientai:

300 g smulkių makaronų

300 g vištų krūtinėlių

500–600 ml ekologiško „Maggi“ daržovių sultinio

400 g skardinės konservuotų pomidorų

kelių saujų vyšninių pomidorų

125 g kreminio sūrio

2 šaukštelių džiovintų raudonėlių

100 g tarkuoto kietojo sūrio

2 šaukštų džiūvėsėlių

kelių riekelių rūkytos šoninės

druskos, pipirų

aliejaus

Gamyba:

Pasiruošiame „Maggi“ sultinį – užviriname vandenį ir juo užpilame 1 kubelį sultinio.

Vištų krūtinėles supjaustome mažais gabalėliais ir apkepame keptuvėje su keliais šaukštais aliejaus.

Į keptuvę supilame „Maggi“ sultinį, sudedame konservuotus pomidorus, kreminį sūrį, raudonėlius.

Šiek tiek pakaitiname ir viską gerai išmaišome. Į kepimo indą suberiame makaronus, ant jų suverčiame keptuvės turinį ir pamaišome. Sultinys turi apsemti visus makaronus.

Šoninę smulkiai supjaustome, sumaišome su džiūvėsėliais, tarkuotu sūriu apibarstome apkepo viršų.

Ant viršaus sutupdome vyšninius pomidorus. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min., kol makaronai suminkštės, o apkepo viršus apskrus.

Gardūs patarimai:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais