Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Apotheka vaistinė” Vilniuje pradeda gyventojų skiepijimą nuo erkinio encefalito

„Apotheka vaistinė” Gegužės 13d. Vilniuje pradeda mokamą suaugusių gyventojų skiepijimą nuo erkinio encefalito. „Džiaugiamės, jog atidarome skiepų kabinetą prekybos centre „Ozas“ esančioje mūsų vaistinėje, nes tai gali tapti patogi vieta greitam ir saugiam skiepui daugeliui Vilniečių“, – teigė „Apotheka vaistinės” vedėja Danguolė Vaitkutė.
Danguolė Vaitkutė
Apotheka vaistinė / Partnerio nuotr.

Pavasarėjantis oras visus kviečia į gamtą ir daugiau laiko praleisti vaikštinėjant miškuose ar miesto parkuose. Tačiau erkės taip pat nubunda pavasarį ir tampa aktyvios. Svarbu išlikti budriems bei saugoti save.

„Mūsų vaistinės tikslas – būti savo klientams pirmos pagalbos vieta sunegalavus, ieškant patarimo sveikatos klausimais. O nuo šiandien mūsų išplėstinės praktikos vaistininkai pradeda skiepyti pacientus nuo erkinio encefalito, tad kartu galės aptarti visus klausimus kylančius dėl vakcinacijos.” – sako „Apotheka vaistinės” vedėja Danguole Vaitkute.

Partnerio nuotr./Apotheka vaistinė
Partnerio nuotr./Apotheka vaistinė


Kaip vyks skiepijimas vaistinėje?

„Užsiregistravus skiepui vaistinėje pasirinktu laiku, pirmiausiai išplėstinės praktikos vaistininkas išsiaiškina apie kliento sveikatos būklę, užduoda reikiamus klausimus apie galimas alergijas ir tik tada pakviečia patogiai įsitaisyti ir paruošti ranką, į kurią skiepys. Po skiepo vaistininkas paprašys pasilikti dar 15 minučių ir kartu stebės paciento savijautą ir galimas nepageidaujamas reakcijas” – pasakoja vaistinės vedėja.

D.Vaitkutė akcentuoja, kad erkinis encefalitas – viena iš užkrečiamų ligų, nuo kurios apsisaugoti galima skiepijantis. „Deja, šie skiepai nėra apmokami valstybinės ligonių kasos, tačiau esu įsitikinusi, kad suma, skiriama skiepams, neįkainojamai atsiperka visas rizikas, kurias galite patirti užsikrėtę šia liga,” – patikina vaistinės vedėja.

Dirbs be išeiginių, iki vėlyvo vakaro

Kaip pabrėžė vaistinės vadovė, skiepijimo kabinetas dirbs visas savaitės dienas iki vėlyvo vakaro: „Tai labai patogu pasiskiepyti norinčiam žmogui. Be to, vaistininkas gali profesionaliai pakonsultuoti ir apie kitas vakcinas, patarti ką daryti jeigu būtų nepageidaujama reakcija.”

Vaistinėje vienu metu dirba keli vaistininkai, tad laiko skiepijimui ir konsultavimui tikrai galės skirti pakankamai. Visiems norintiems rezervuotis skiepo laiką ar pasikonsultuoti prieš vizitą siūlome pasiskambinti nurodytu telefonu ir aptarti visus rūpimus klausimus:

„Apotheka vaistinė”, tel. nr. +370 (618) 50488, PC OZAS (Ozo g. 18, Vilnius).

Partnerio nuotr./Apotheka vaistinė
Partnerio nuotr./Apotheka vaistinė

Skiepai vaistinėje – greitai, patogu ir reikalinga

Skiepai yra pažangus būdas išvengti sunkių ligų ir tai labai aiškiai parodė COVID-19 pandemija. „Kaip matome šiandien, skiepai suteiktų galimybę vėl grįžti į įprastą gyvenimą, išvengti ligos, todėl skiepų kabinetai vaistinėse yra labai reikalingi“, – neabejoja vaistininkė.

Pasiskiepyti vaistinėje yra greičiau, saugiau ir patogiau. „Įsigiję vaistų ar kitų reikalingų prekių, tuo pat metu galite ir pasiskiepyti: išvengsite papildomo vizito gydymo įstaigoje, kurioje tenka turėti kur kas daugiau kontaktų su galimai sergančiais asmenimis. Skiepijimo eilės vaistinėse kol kas tikrai neilgos“, – sako D.Vaitkutė

Rudenį vaistinėse bus galima pasiskiepyti sezonine gripo vakcina. D.Vaitkutė džiaugiasi, kad sveikatos apsaugos ministras priėmė sprendimą išplėstinės praktikos vaistininkams leisti prisidėti prie COVID-19 vakcinacijos proceso. „Jaučiame pareigą ir džiaugsmą ,turėdami galimybę prisidėti prie masinės gyventojų vakcinacijos ir suteikdami galimybę žmonėms greičiau grįžti į įprastą gyvenimo ritmą.“

Kol kas patvirtinimo, kada Vilniuje įsikūrusioje vaistinėje galės pradėti COVID-19 vakcinaciją, vaistinės vedėja neturi.

Kaip apsisaugoti nuo kontakto su erkėmis?

Pagrindinės rekomendacijos, kuriomis reiktų vadovautis, kad apsisaugotumėte nuo erkių:

– Miške rekomenduojama dėvėti uždarus, šviesesnius drabužius. Taip erkėms bus sunkiau pasiekti Jūsų kūną, bei Jums patiems lengviau jas pamatyti

– Einant į gamtą naudoti repelentus ir kitas apsaugas nuo vabzdžių ir erkių;

– Grįžus namo svarbu apžiūrėti kūną, ar nėra įsisiurbusios erkės;

– Persirenkite ir išskalbkite gamtoje dėvėtus drabužius;

– Jeigu buvo įsisiurbusi erkė, svarbu stebėti įsisiurbimo vietą, o pablogėjus visada kreiptis į gydytoją ar artimiausią vaistininką

Partnerio nuotr./Apotheka vaistinė
Partnerio nuotr./Apotheka vaistinė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas