Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apsnigtos kriaušės šokolade švenčių stalui

Kai už lango elegantiškai sninga, norisi tos baltumos ir desertų lėkštėje. Tad kodėl neperkėlus šios estetikos ant pamėgto deserto?
Pyragas su kriaušėmis ir imbierų cukatomis
Kriaušės šokolade / Mariaus Žičiaus nuotr.

Naujųjų šventei siūlome išmėginti kriaušes šokolade, o dekoracijoms galima pasitelkti ir anyžiaus ar šalia pamerktų rojaus obuoliukų, šermukšnių ar žalių eglutės šakelių.

Mariaus Žičiaus nuotr./Pyragas su kriaušėmis
Mariaus Žičiaus nuotr./Pyragas su kriaušėmis

Ingredientai:

3-5 kriaušės (galima ir daugiau, jei telpa į kepimo skardą),

4 kiaušiniai,

120 g „Piemenėlio Excellence“svies

120 g juodojo šokolado,

50 ml „Piemenėlio Excellence“ pieno,

120 g rudojo cukraus,

50 g maltų migdolų,

80 g miltų,

kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio,

druska: žiupsnelio.

Paruošimas:

Sviestą ištirpinkite garų vonelėje kartu su šokoladu. Kiaušinius išsukite kartu su ruduoju cukrumi, kol masė patrigubės. Tuomet supilkite pieną ir viską gerai išmaišykite.

Dabar jau galima imtis šokolado ir sviesto, miltų ir maltų migdolų bei kepimo miltelių. Viską išmaišius gautą masę supilkite į pailgą kepimo formą, įstatykite į ją kriaušes.

Kepti reikėtų įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje maždaug 40 minučių. Iškepusį pyragą pabarstykite cukraus pudros sniegeliu!

Dėkojame Agnei už receptą! Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse ir laimėti gardžių „Piemenėlio Excellence“ prizų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs