Atradimų ir eksperimentų rudenį su daržovėms į valias kiekvieno skoniui, o šeimininkės jas dievina ne dėl vieno aspekto: jos puikiai praturtina šeimynos valgiaraštį, sustiprina imunitetą, o taip pat yra kur kas draugiškesnės perkančiojo piniginei.
Taip taip, sezoninės daržovės – universaliausios bičiulės tų, kurie mėgsta gaminti ir taupyti: jomis galima pagardinti daugybę patiekalų: sriubų, troškinių.
Neabejojame, kad rudeninis sezoninių daržovių siautėjimas jau įsibėgėjo ir jūsų virtuvėje.
Žinoma, visada galima rinktis ir kitą kelią – visą daržovių chorą atstojantį „Maggi“ sultinio kubelį.
Jis itin praverčia ruošiant rudenine klasika pramintą moliūgienę su lęšiais.
Ingredientai:
1 susmulkintas svogūnas
2 skiltelės smulkinto česnako
Gabalėlis smulkinto imbiero
1 kg kubeliais supjaustyto moliūgo
800 ml „Maggi“ daržovių sultinio
0,5 stiklinės lęšių
400 g kokoso pieno
Aliejaus apkepimui
Druskos ir pipirų
Čili pipiro miltelių (jei mėgstate)
Serviravimui sezamo ar čili sėklų
Gamyba:
Puode įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies ir keletą minučių apkepkite svogūną.
Toliau kvieskite česnaką, imbierą ir dar kelias minutes pakaitinkite.
Jei norite aštresnės sriubos, nepagailėkite ir aitriųjų pipirų miltelių. Į puodą suberkite smulkintą moliūgą ir užpilkite karštu sultiniu.
Leiskite užvirti ir troškinkite apie 15-20 minučių, kol moliūgas bus beveik minkštas. Į puodą suberkite lęšius (jie suteiks sriubai maistingumo ir šiek tiek daugiau tirštumo) ir dar troškinkite dešimt minučių. Sutrinkite sriubą trintuvu arba naudojant virtuvinį kombainą.
Tada įpilkite kokosų pieno (galima ir grietinėlės), pagardinkite druska ir pipirais. Patiekiant, į sriubą galite įpilti kokosų pieno, sezamo sėklų, plonų aitriųjų paprikų juostelių ar kitų mėgstamų priedų.
Verdant su kokosų pienu ir naudojant „Maggi BIO“ daržovių sultinį, sriuba bus tinkama ir veganams.
Svarbus ne tik gardus, bet ir sveikatinantis meniu
Dietologai sako, jei sudarytumėte mėnesio produktų sąrašą, pamatytumėte tikrąjį vaizdą, kiek nemažai pinigų išleidžiate beverčiams maisto gaminiams (bandelėms, spurgoms ir pan.) lepinantiems gomurį, bet nesuteikiantiems organizmui jokių naudingų medžiagų.
Visai kas kita valgant sezonines daržoves, jos ir racioną praturtina, ir piniginei sutaupyti padeda ir jūs esate sveikesni ir gyvybingesni.
Taip pat tai ir labai praktiškas sprendimas, išsiųsti padažan ar troškinin visuomet galima jau labai sunokusias daržoves, ar tas, kurių nebesinori.
Vištiena rudeninių daržovių ir saldžiarūgščio kiniško padažo glėbyje
Ingredientai (gaminti 4 asmenims):
400 g supjaustytos vištienos filė
1 vidutinio dydžio cukinija (300g)
200g kubeliais supjaustyto moliūgo
1 indelis kiniško „Maggi“ saldžiarūgščio padažo
Šviežios, kubeliais supjaustytos žolelės
Kepimo aliejus
Druskos ir pipirų ryžiams patiekti
Gamyba:
Vištienai apglėbti sezonines daržoves prireiks panašiai 20 minučių. Startuokite nuo keptuvės įkaitinimo ant vidutinės ugnies.
Jau įkaitus šliūkštelkite šiek tiek aliejaus ir keletą minučių pakepinkite susmulkintą vištienos file, sudėkite cukiniją ir moliūgą, kol vištiena ir daržovės lengvai parus. Pagardinkite viską druska ir pipirais.
Užpilkite kinišku „Maggi“ padažu, išmaišykite ir troškinkite vištieną ant silpnos ugnies po dangčiu su padažu maždaug dešimt minučių, kol ši iškeps.
Patiekite su garuose virtais ryžiais ir nepamirškite pagardinti šviežiomis kapotomis žolelėmis (žaliu svogūnu, kalendra, petražolėmis ir t.t.).
Makaronai su vištiena ir vyšniniais pomidorais, kompanijoje su kreminiu padažu
Ingredientai (gaminti 4 asmenims)::
300 g vamzdelių ar kitų trumpų makaronų
400 g vištienos file smulkiais gabaliukais
Aliejaus (kepimui)
1 pakuotės „Maggi Idea“ mišinio su žolelėmis kreminiame padaže
200 ml saldžios grietinėlės
200 ml vandens
200 g supjaustytų vyšninių pomidorų
100 g mėlynojo sūrio
Šviežio baziliko
Šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gamyba:
Neabejojame, kad ant jūsų palangės dar rymo sultingi ir karališko raudonumo pomidorai. Jų labai prireiks kompanijoje su makaronais ir vištiena.
Pradžioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite vištienos gabaliukus kol šie lengvai apskrus.
„Maggi Idea“ padažo pakuotės mišinį sumaišykite su grietinėle ir vandeniu. Supilkite jį ant vištienos gabalėlių. Užvirkite, tada sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 5 min puode ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami.
Tada sudėkite mėlynąjį sūrį į padažą ir leiskite jam ištirpti. Išvirkite makaronus (pagal instrukcijas ant pakuotės).
Sumaišykite makaronus su paruošta padaže vištiena, suberkite susmulkintus vyšninius pomidorus. Jei norite, pagardinkite šviežiu baziliku ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Skonio receptoriai to nepamirš!
Linkime gardžių eksperimentų virtuvėje!