Velykų boba – tai saldus ir riebus šventinis kepinys, geriausiai atpažįstamas dėl savo formos. Skonis primena įprastą keksą, gal tik šiame nevengiame nei riebumo, nei saldumo ir stengiamės, kad jis būtų, kiek įmanoma, šventiškesnis.
Paprastai kepamos mielinės arba varškinės Velykų bobos, tešla pildoma įvairiais riešutais ir džiovintais vaisiais, o iškepusios jos apipilamos mėgstamu glajumi. Miltelinis cukrus su citrinų sultimis – pats tradiciškiausias Velykų bobos glajus.
Ingredientai:
- 4 kiaušiniai;
- 150 g miltelinio cukraus;
- 350 g miltų;
- 200 g sviesto;
- 200 g grietinės (30% riebumo);
- 180 g varškės (9% riebumo);
- saujelė razinų ar kitų džiovintų vaisių;
- žiupsnis druskos;
- vanilinis cukrus;
- 2 a. š. kepimo miltelių.
Glajui:
- 100 g miltelinio cukraus;
- 1–2 citrinų sultys.
Skanaus!