Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 15

Atverti sielos žaizdas iki gelmių: kodėl žmonės renkasi skyrybas išgyventi grupėje?

Kaip išgyventi skyrybas? Kam pasipasakoti? Išjausti, užsidaryti vienam ar ieškoti atjaučiančio ir panašią patirtį išgyvenančio žmogaus? Jau dvidešimt metų besiskiriantiems žmonėms įveikti vieną sunkiausių gyvenimo išbandymų padedantys „Bendrakeleiviai“ įsitikinę – bendrystė gydo net giliausias žaizdas.
Skyrybos
Skyrybos / 123RF.com nuotr.

„Labai stipru, kai atpažįsti savo išgyvenamas emocijas kitų veiduose, žodžiuose, net kūnuose matai panašų ir pažįstamą skausmą“, – apie užsiėmimus savigalbos grupėse kalbėjo juos lankiusi Veronika.

Šeimos ir asmens saviugdos centras „Bendrakeleiviai“ jau du dešimtmečius dirba su žmonėms, išgyvenančiais skyrybas. Tokių, kurie rado čia pagalbą – šimtai.

Pagalbos pagrindas – išėjimo iš skyrybų krizės programa, kurią sudaro penkiolika kassavaitinių užsiėmimų uždaroje savigalbos grupėje, kurioje dirbama neįprastu būdu – palydint psichologui ir sielovadininkui. Dauguma į grupę atėjusių žmonių, tarp kitų lūkesčių, įvardina buvimo panašios patirties žmonių rate poreikį, bendrystės bei palaikymo skyrybų skausme ir ateities nežinioje lūkestį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas