Jo minkštimo dedama į salotas, tepama ant sumuštinių. O dabar dietologai prabilo: mes išmetame pačią naudingiausią avokado dalį – kauliuką. Būtent jame slepiasi 70 proc. visų naudingųjų medžiagų, rašo dailymail.co.uk.
Kauliuke daug antioksidantų, saugančių nuo įvairių ligų, ir ląstelienos, padedančios virškinti, suteikiančios sotumo, reguliuojančios cholesterolio kiekį kraujyje.
Kauliuką galima sumalti į miltelius ir, kad nebūtų kartu, dėti į jogurtą, glotnučius.
Prieš sumalant kauliuką reikia apie 2 val. džiovinti 120 laipsnių temperatūroje. Po to nulupti ir išmesti sausą viršutinę luobelę. Peiliu perskelti kauliuką pusiau, supjaustyti mažesniais gabaliukais ir sumalti maisto trintuvu. Laikyti miltelius hermetiškame inde šaldytuve.
TAIP PAT SKAITYKITE: Jei kasdien valgytumėte avokadų, kaip tai paveiktų jūsų sveikatą