Jums reikės:
- 1 kg bulvių;
- 0,5 kg susmulkintų lapinių kopūstų;
- 1 olandiškos „rookworst“ dešros ar pageidaujamo dešrelių pobūdžio gaminio;
- 200 ml pieno;
- 100 g sviesto;
- druskos;
- pipirų.
„Gravy“ padažui:
- 250 ml jautienos sultinio;
- šaukštelio česnakų miltelių;
- pusės šaukštelio svogūnų miltelių;
- gabaliuko sviesto;
- šaukšto miltų.
Gaminimas:
Nuplaukite, nuskuskite ir panašaus dydžio gabalais supjaustykite bulves. Virkite bulves apie 20 minučių pasūdytame vandenyje.
Lapinius kopūstus galite apvirti atskirame puode arba uždėti juos ant verdančių bulvių ir garuose kartu su bulvėmis troškinti apie 15 minučių. Ten pat galima troškinti ir dešreles. Arba tiesiog naudokitės nurodymais ant pakelio.
Jei puode su bulvėmis liko vandens, nupilkite jį. Sutrinkite bulves ir lapinius kopūstus su pašildytu pienu bei sviestu. Įdėkite druskos ir pipirų pagal skonį.
Padažą ruoškite keptuvėje. Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite jį su miltais. Kai sulauksite pastos struktūros masės, supilkite sultinį ir virkite žemoje temperatūroje iki pageidaujamos konsistencijos. Įberkite česnakų ir svogūnų miltelius.
Bulvių košę su lapiniais kopūstais patiekite su dešrele ir „gravy“ padažu. Populiaru bulvių košėje padaryti „duobę“ ir padažą supilti į ją.