Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čia tai bent uostamiestis: net 4 iš 10 klaipėdiečių visai nevalgo žuvies

Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro atliktas tyrimas atskleidė stebinančius klaipėdiečių mitybos įpročius. Pasirodo miesto, kuriame šviežios žuvies galima be vargo gauti kone kasdien, gyventojai tokia galimybe naudotis neskuba. Žuvies 40 proc. klaipėdiečių visai nevalgo.
Žuvis
Žuvis / Shutterstock nuotr.

Sveikatos priežiūros specialistai apklausė daugiau nei 1 000 pilnametystės sulaukusių uostamiesčio gyventojų.  Teirautasi, kokius produktus ir kiek kartų per savaitę jie valgo.

Tyrimas parodė, kad daugiausiai klaipėdiečiai suvalgo mėsos ir pieno produktų.

Mažne 40 proc. apklaustųjų pareiškė žuvį visiškai išbraukę iš savo raciono. O tie, kurie pietums vis dėl to susigundo žuvimi, jos patiekalus skanauja ne dažniau nei porą kartų per savaitę, ir tik trys procentai apklaustųjų pareiškė žuvį valgantys kasdien.

Mitybos specialistai ją rekomenduoja vartoti 2 ar 3 kartus per savaitę.

Tyrimas parodė, kad daugiausiai klaipėdiečiai suvalgo mėsos ir pieno produktų. Trečias populiariausias produktas ant jų stalo – kiaušiniai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų