Receptas laikui nėra imlus, tiesa, troškinasi patiekalas ne trumpai, bet kas gi neras veiklos namuose, kai už lango tokia dargana.
Tai gali virsti puikiu mažu planu jau šiam savaitgaliui.
Gardžių ir sočių atradimų!
Ingredientai:
300 g jautienos faršo,
kelių gabalėlių juodojo šokolado,
2 v.š. alyvuogių aliejaus,
1 svogūno,
3-4 skiltelių česnako,
2 stiebų saliero,
1 dėžutės konservuotų kukurūzų,
1 dėžutės konservuotų pupelių,
1 dėžutės konservuotų pomidorų,
„Maggi“ sultinio jautienai
žiupsnelio druskos, pipirų, raudonėlio, cinamono,
aštraus pomidorų padažo,
čili pipiro,
jautienos prieskonių,
saulėje džiovintų pomidorų pastos,
čiabatos ar kokios kitos mėgiamos duonos,
mėgstamo sūrio,
šviežios kalendros.
Gamyba:
Į gilesnę keptuvę ar troškinimo puodą įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus.
Kai šis įkais, sudėkite supjaustytą svogūną, salierą, česnaką ir viską kelias minutes pakepkite.
Tuomet į puodą kvieskite jautienos faršą, jį pakepkite. Ten pat pabarstykite susmulkinto „Maggi“ sultinio, pagardinkite prieskoniais: pipirais, cinamonu, raudonėliu, druska.
Tada jau būtų konservuotų pomidorų ir supjaustyto čili pipiro eilė.
Na, ir galiausiai padažo, kukurūzų ir pupelių.
Kiek pavirę įdėkite ir kelis gabalėlius juodojo šokolado. Puodą uždenkite dangčiu ir palikite geroms 40 minučių.
Čili troškinys gardžiausias su skrudintos čiabatos riekelėmis, tarkuotu sūriu ir šviežia kalendra.
Skanaus!
Suskubkite ir Jūs sudalyvauti „Maggi“ konkurse su savo mėgstamu receptu.
Lauksime garuojančių ir kvepiančių jūsų patiekalų receptų nuotraukų el. paštu konkursai@15min.lt, o projekto partneris „Maggi“ išrinks tris laimėtojus ir apdovanos juos maloniais prizais – „Maggi“ produktų rinkiniais.
Jūsų laiškų laukiame iki spalio 25 d.